Ухвала
від 06.03.2012 по справі 5006/27/1б/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

06.03.12 р. Справа № 5006/27/1б/2012

за заявою кредитора (заяв ника) Фізичної особи- підприє мця ОСОБА_1 м.Донецьк

до боржника Товариства з обмеженою відповідальніс тю „Альфа-Систем” м.Донецьк (к од ЄДРПОУ 35293071)

про визнання банкрутом

Представники сторін:

від ліквідатора (кредитора ) - ОСОБА_3 (за довір.)

присутній в судовому засід анні представник Державної п одаткової інспекції у Пролет арському районі - ОСОБА_4 (за довір.)

Господарським судом Донец ької області ухвалою від 10.01.12р . порушена справа про банкрут ство Товариства з обмеже ною відповідальністю „Альфа -Систем” м.Донецьк відповідн о до ст.52 Закону України „Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом”.

Постановою суду від 16.01.12р. Т овариство з обмеженою відп овідальністю „Альфа-Систем” м.Донецьк визнано банкрутом , відкрита ліквідаційна проц едура строком на 2 місяці, лікв ідатором призначено ініціюю чого кредитора - Фізичну ос обу- підприємця ОСОБА_1 м.Д онецьк.

Ліквідатор подав до суду зв іт про проведену роботу та лі квідаційний баланс банкрута . Розгляд звіту ліквідатора п ризначено на 06.03.12р.

22.02.12 р. до господарського суд у через канцелярію поступили клопотання ліквідатора про зобов' язання ДПІ в Пролетар ському районі м.Донецька та У ПФУ в Пролетарському районі м.Донецька надати господарсь кому суду інформацію щодо на явності/відсутності заборго ваності перед бюджетом, яка о бліковується за боржником.

Ухвалою господарського су ду від 28.02.12р. Управління пенсій ного фонду України в Пролета рському районі м.Донецька зо бов' язано надати господар ському суду інформацію щодо наявності/відсутності забор гованості перед Фондом, яка о бліковується за боржником; Д ержавну податкову інспекцію в Пролетарському районі м.До нецька - надати господарськ ому суду інформацію щодо ная вності/відсутності заборгов аності перед бюджетом, яка об ліковується за боржником; лі квідатора - отримати вищевк азану інформацію.

06.03.12р. від ліквідатора надійш ли відповідь Управління Пенс ійного фонду України в Проле тарському районі м.Донецька та акт обстеження ліквідатор ом місцезнаходження боржник а.

Також 06.03.12р. від Державної под аткової інспекції в Пролетар ському районі м.Донецька над ійшов лист, в якому вказано пр о відсутність заборгованост і ТОВ „Альфа-Систем” м.Донець к перед податковою інспекціє ю.

Представник Державної под аткової інспекції в Пролетар ському районі м.Донецька до п очатку розгляду звіту ліквід атора заявив усне клопотання про зупинення провадження у справі, посилаючись на необх ідність проведення позаплан ової перевірки.

Судом відмовлено в задовол енні клопотання представник а Державної податкової інспе кції в Пролетарському районі м.Донецька з огляду на наступ не:

1) В силу п.1 ст.5 Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” провадженн я у справах про банкрутство р егулюється цим законом, Госп одарським процесуальним код ексом України, іншими законо давчими актами України.

Відповідно до ст.22 Господар ського процесуального кодек су України право заявляти кл опотання, заперечувати проти клопотань і доводів інших уч асників судового процесу над ано сторонам у справі.

Статтею 1 Закону України „Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” встановлено, що сторонами у справі про бан крутство є кредитори та борж ник (банкрут).

Згідно матеріалів справи № 5006/27/1б/2012 про банкрутство Това риства з обмеженою відпові дальністю „Альфа-Систем” м.Д онецьк, Державна податкова і нспекція у Пролетарському ра йоні м.Донецька кредитором б оржника не значиться.

Таким чином у суда відсутні підстави вважати Державну п одаткову інспекцію у Пролета рському районі м.Донецька ст ороною у справі №5006/27/1б/2012.

2) Закон України „Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом” не передбачає можливо сті зупинення процедури банк рутства.

Згідно ч.1 ст.79 Господарськог о процесуального кодексу Укр аїни господарський суд зупин яє провадження у справі у раз і неможливості розгляду дано ї справи до вирішення пов' я заної з нею іншої справи, що ро зглядається іншим судом. Крі м того, господарський суд має право зупинити провадження у справі у випадках, передбач ених ч.2 ст.79 ГПК України. Вказан ий в даній статті перелік під став зупинення є вичерпним.

Такі підстави зупинення пр овадження у справі, як необхі дність проведення перевірки податковим органом статтею 79 ГПК України не передбачені.

Факти неможливості розгля ду справи №5006/27/1б/2012 про банкрутс тво Товариства з обмежен ою відповідальністю „Альфа-С истем” м.Донецьк суду не наве дені, посилання на правові пі дстави зупинення провадженн я у справі відсутні.

До того ж суд зауважує, що по даткова інспекція мала доста тньо часу для проведення пер евірки банкрута.

Враховуючи вищевикладене, у господарського суду відсу тні підстави для задоволення усного клопотання представн ика Державної податкової інс пекції в Пролетарському райо ні м.Донецька.

Розглянувши в судовому зас іданні 06.03.12р. звіт ліквідатора , ліквідаційний баланс банкр ута та інші матеріали справи , заслухавши представника лі квідатора (кредитора), суд вст ановив:

На виконання вимог ст.25 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " в ході ліквідаційної процед ури ліквідатором проведені з аходи, направлені на виявлен ня майна банкрута та погашен ня кредиторської заборгован ості.

Кредитором по справі в изнана Фізична особа- підпри ємець ОСОБА_1 м.Донецьк.

В результаті проведеної ро боти встановлено, що у банкру та відсутні майнові активи, н еобхідні для задоволення кре диторської заборгованості в сумі 302тис.грн., що підтверджен о матеріалами справи та дани ми ліквідаційного балансу.

За результатами розгляду в судовому засіданні звіту лі квідатора та інших матеріалі в справи суд вважає, що підста ви для відкладення розгляду справи відсутні, та визнає зв іт ліквідатора таким, що підл ягає затвердженню.

В силу п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" якщо за резу льтатами ліквідаційного бал ансу не залишилося майна, суд виносить ухвалу про ліквіда цію юридичної особи - банкрут а.

За таких обставин суд вважа є, що підприємство-банкрут пі длягає ліквідації.

Відповідно до п.6 ст. 31 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вим оги, не задоволені за недоста тністю майна, вважаються пог ашеними.

Враховуючи викладене та ке руючись ст. ст. 31, 32, 40 п.6, ст.52 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом", ст .ст. 43, 86 ГПК України, господарсь кий суд

У Х В А Л И В:

Затвердити звіт ліквідато ра та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою від повідальністю „Альфа-Систем ” м.Донецьк.

Ліквідувати юридичну особ у - Товариство з обмеженою відповідальністю „Альфа-Сис тем” м.Донецьк ( 83119, м.Донецьк, ву л.Щетиніна, б.23; код ЄДРПОУ 35293071).

Провадження по справі №5006/27/1б /2012 припинити.

Ліквідатору повідомити пр о завершення ліквідаційної п роцедури державний орган з п итань банкрутства.

Зобов'язати орган державно ї реєстрації виключити підпр иємство-банкрута з ЄДРПОУ.

В задоволенні усного клопо тання представника Державно ї податкової інспекції в Про летарському районі м.Донецьк а про зупинення провадження у справі відмовити.

Копію цієї ухвали направит и особам, переліченим в ст.32 За кону України „Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м".

Суддя Тарапа та С.С.

Вик тел.

Надруковано примірників - :

господарському суду Донец ької області - ,

сторонам - ,

Дата ухвалення рішення06.03.2012
Оприлюднено16.03.2012
Номер документу21838569
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —5006/27/1б/2012

Ухвала від 06.03.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 28.02.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 22.02.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 22.02.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Постанова від 16.01.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 10.01.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні