Постанова
від 12.12.2011 по справі 2а-0870/9074/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 грудня 2011 року 10:30 Справа № 2а-0870/9074/ 11

Запорізький окружний адмі ністративний суд у складі су дді Бойченко Ю.П., за участю се кретаря судового засідання Б огомаз Г.А. та представників:

позивача: не з' явився;

відповідача: не з' явився;

третьої особи: не з' я вився;

розглянувши у судовому зас іданні адміністративну спра ву

за позовом Державної податкової інспекції у Орджо нікідзевському районі м. Зап оріжжя

до Запорізької міськ ої організації української н аціональної асамблеї

третя особа Українськ а національна асамблея

про припинення юридичної особи,

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

21 жовтня 2011 року Державна под аткова інспекція у Орджонікі дзевському районі м. Запоріж жя (далі - позивач) звернулас ь до Запорізького окружного адміністративного суду з поз овною заявою до Запорізької міської організації українс ької національної асамблеї ( далі - відповідач) в якій про сить припинити юридичну особ у відповідача.

В якості підстави для поста новлення судового рішення що до припинення юридичної особ и, що не пов' язано з банкрутс твом юридичної особи, позива ч зазначив неподання протяго м року органам державної под аткової служби податкових де кларацій, документів фінансо вої звітності відповідно до закону.

Ухвалою суду від 24 жовтня 2011 р оку відкрито провадження у а дміністративній справі №2а-0870 /9074/11, закінчено підготовче про вадження та призначено справ у до судового розгляду на 08 ли стопада 2011 року. Відповідно до ст. 53 КАС України, до участі у с праві у якості третьої особи , яка не заявляє самостійних в имог на предмет спору на стор оні відповідача, залучено за сновника Запорізької місько ї організації української на ціональної асамблеї - Україн ську національну асамблею. Р озгляд справи відкладався до 21 листопада 2011 року у зв' язку з неявкою відповідача.

21 листопада 2011 року провадже ння у справі зупинялося до 12 г рудня 2011 року за клопотанням п озивача для надання додатков их доказів.

Позивач у судове засідання не з' явився, надав суду клоп отання про розгляд справи бе з його участі та зазначив, що п озовні вимоги підтримує в по вному обсязі.

Представник відповідача у судове засідання повторно н е з' явився, письмові запере чення на позов не направив, пр о причини неявки суду не пові домив. Повістки про виклик до суду направлялися відповіда чу за адресою, внесеною відпо відачем до Єдиного державног о реєстру юридичних та фізич них осіб - підприємців. Відп овідно до ч. 8 ст. 35 КАС України т ака адреса вважається достов ірною, а повістка, направлена за нею, врученою юридичній ос обі.

Третя особа у судове засіда ння не з' явилась, письмові з аперечення на позов не напра вила, про причини неявки суду не повідомила, про дату, час і місце розгляду справи повід омлена належним чином.

Відповідно до положень ста тті 128 КАС України справа вирі шується на підставі наявних в ній доказів.

Згідно з ч. 1 ст. 41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали, всебічно і по вно з' ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуєть ся позов, об' єктивно оцінив ши докази, які мають юридичне значення для розгляду справ и і вирішення спору по суті, су д

ВСТАНОВИВ:

Запорізька міська організ ація української національн ої асамблеї (ЄДРПОУ 34067377) зареєс троване Виконавчим комітето м Запорізької міської ради 25 січня 2006 року як юридична особ а.

Згідно довідки Державної п одаткової інспекції у Орджон ікідзевському районі м. Запо ріжжя від 23 вересня 2011 року № 14176/1 0-28-413 відповідач не звітує по по датковій звітності з січня 2008 року. Заборгованість по пода тковим платежам перед бюджет ом та державними цільовими ф ондами у відповідача відсутн я, що підтверджується довідк ою Державної податкової інсп екції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя від 26 вере сня 2011 року щодо заборгованос ті.

Згідно п. 15.1 ст. 15 Податкового кодексу України платниками п одатків визнаються фізичні о соби (резиденти і нерезидент и України), юридичні особи (рез иденти і нерезиденти України ) та їх відокремлені підрозді ли, які мають, одержують (перед ають) об' єкти оподаткування або провадять діяльність (оп ерації), що є об' єктом оподат кування згідно з цим Кодексо м або податковими законами, і на яких покладено обов' язо к із сплати податків та зборі в згідно з цим Кодексом.

Відповідно до п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 П одаткового кодексу України п латник податків зобов' язан ий подавати до контролюючих органів у порядку, встановле ному податковим та митним за конодавством, декларації, зв ітність та інші документи по в' язані з обчисленням і спл атою податків та зборів.

Згідно п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податко вого кодексу України органи державної податкової служби мають право, у випадках, встан овлених законом, звертатись до суду щодо припинення юрид ичної особи та підприємницьк ої діяльності фізичної особи - підприємця про визнання нед ійсними установчих (засновни цьких) документів суб' єктів господарювання.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни “ Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців ”, під ставою для постановлення суд ового рішення щодо припиненн я юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством юридичн ої особи є неподання протяго м року органам державної под аткової служби податкових де кларацій, документів фінансо вої звітності відповідно до закону.

Судом встановлено, що відпо відачем податкова звітність не надавалась до органів дер жавної податкової служби біл ьше року, а саме з січня 2008 року .

Таким чином суд дійшов висн овку, що адміністративний по зов підлягає задоволенню.

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст.ст. 2, 4, 7- 12, 14, 86, 158 - 163 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Орджонікідзевському райо ні м. Запоріжжя до Запорізько ї міської організації україн ської національної асамблеї про припинення юридичної ос оби задовольнити.

Припинити юридичну особу - З апорізьку міську організаці ю української національної а самблеї (бульвар Гвардійсь кий, буд. 143, кв. 32, м. Запоріжжя, 69 091, ЄДРПОУ 34067377).

Постанова набирає законно ї сили і є остаточною після за кінчення строку подання апел яційної скарги, якщо вона не б ула подана у встановлений ст рок. У разі подання апеляційн ої скарги постанова, якщо її н е скасовано, набирає законно ї сили після повернення апел яційної скарги, відмови у від критті апеляційного провадж ення або набрання законної с или рішенням за наслідками а пеляційного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня отримання копії постанови а пеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кільк ості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя Ю.П.Бойченко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.12.2011
Оприлюднено20.03.2012
Номер документу21893909
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/9074/11

Ухвала від 08.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 12.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 21.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Постанова від 12.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 24.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні