Постанова
від 10.01.2012 по справі 2а-0870/12057/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 січня 2012 року 11:55 Справа № 2а-0870/12057/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі головуючого судді Недашківс ької К.М., розглянувши у порядк у скороченого провадження ад міністративну справу за позо вом Державної податкової інс пекції у Хортицькому районі м. Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю «Такт ЛТД Ко» про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

16 грудня 2011 року до Запорізьк ого окружного адміністратив ного суду надійшов адміністр ативний позов Державної пода ткової інспекції у Хортицько му районі м. Запоріжжя (далі і менується - позивач) до Това риства з обмеженою відповіда льністю «Такт ЛТД Ко» (далі і менується - відповідач) про припинення юридичної особи (ідентифікаційний код 19275662).

Ухвалою суду від 19.12.2011 відкри то скорочене провадження у с праві. Зазначена ухвала відп овідачем не отримана, на адре су суду повернувся конверт і з зазначенням «за зазначеною адресою підприємство не зна ходиться».

Відповідно до ч. 4 ст. 33 КАС Укр аїни у разі ненадання особам и, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або су дове повідомлення надсилают ься, зокрема, фізичним особам - підприємцям за адресою їх місцезнаходження (місця про живання), що зазначена в Єдино му державному реєстрі юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців. У разі відсутнос ті осіб, які беруть участь у сп раві, за такою адресою вважає ться, що судовий виклик або су дове повідомлення вручене їм належним чином.

За приписами ч. 11 ст. 35 КАС Укра їни у разі повернення поштов ого відправлення із повістко ю, яка не вручена адресату з не залежних від суду причин, вва жається, що така повістка вру чена належним чином.

Станом на 10.01.2012 до канцелярії суду не були подані заперече ння на адміністративний позо в.

За приписами частин 1, 6 ст. 71 КА С України кожна сторона пови нна довести ті обставини, на я ких ґрунтуються її вимоги та заперечення. Якщо особа, яка б ере участь у справі, без поваж них причин не надасть докази на пропозицію суду для підтв ердження обставин, на які вон а посилається, суд вирішує сп раву на основі наявних доказ ів.

Суд, оцінивши повідомлені п озивачем обставини та наявні в справі докази у їх сукупнос ті, вирішив продовжити розгл яд справи у порядку скорочен ого провадження і встановив наявність достатніх підстав для прийняття законного та о бґрунтованого рішення.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Господ арського кодексу України (да лі іменується - ГК України) о блік і звітність підприємств а здійснюються відповідно до вимог статті 19 цього Кодексу та інших нормативно-правових актів. Статтею 51 ГК України, пе редбачено, що підприємницька діяльність припиняється, зо крема, на підставі рішення су ду у випадках, передбачених Г осподарським кодексом та інш ими законами. Відповідно до с т. 59 ГК України суб' єкт госпо дарювання ліквідується у раз і скасування його державної реєстрації у випадках, перед бачених законом.

Підставами для постановле ння судового рішення щодо пр ипинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством ю ридичної особи, відповідно д о ч. 2 ст. 38 Закону України «Про д ержавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців» є: неподання протяго м року органам державної под аткової служби податкових де кларацій, документів фінансо вої звітності відповідно до закону; наявність в Єдиному д ержавному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходж енням.

Як з' ясовано судом, відпов ідач - Товариство з обмежен ою відповідальністю «Такт ЛТ Д Ко» не подає протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону. Вказана обставина є підстав ою для припинення юридичної особи у судовому порядку. Від повідно до довідки станом на 13.10.2011 у відповідача відсутня за боргованість по платежах, оп еративний облік ведеться орг анами державної податкової с лужби України.

Відповідно до пп. 20.1.12. п. 20.1 ст. 20 П одаткового кодексу України о ргани податкової служби Укра їни мають право у випадках, вс тановлених законом, звертати ся до суду щодо припинення юр идичної особи та підприємниц ької діяльності фізичної осо би - підприємця, про визнанн я недійсними установчих (зас новницьких) документів суб'є ктів господарювання.

Також, право звернення держ авної податкової інспекції д о суду з позовною заявою про с касування (припинення) держа вної реєстрації суб' єкта пі дприємницької діяльності пе редбачено ст. 10 Закону України «Про державну податкову слу жбу в Україні».

Таким чином, суд вважає позо вні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задово ленню в повному обсязі.

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст.ст. 2, 4, 7 - 12, 14, 86, 158 - 162 , 183-2 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Хортицькому районі м. Зап оріжжя до Товариства з обмеж еною відповідальністю «Такт ЛТД Ко» - задовольнити в по вному обсязі.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відп овідальністю «Такт ЛТД Ко» (к од ЄДРПОУ 19275662, місцезнаходжен ня: 69123, Запорізька область, мі сто Запоріжжя, вулиця 14 Жовтня , будинок №9, квартира №102).

Після набрання постановою законної сили направити Дер жавному реєстратору Виконав чого комітету Запорізької мі ської ради.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова суду першої інст анції, якщо інше не встановле но Кодексом адміністративно го судочинства України, наби рає законної сили після закі нчення строку подання апеляц ійної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скарг у не було подано.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Дніпропетровського ап еляційного адміністративно го суду через Запорізький ок ружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний стро к з дня її проголошення, а в ра зі складення постанови у пов ному обсязі відповідно до ст атті 160 КАС України, або прийня ття постанови у письмовому п ровадженні - з дня отримання к опії постанови, апеляційної скарги з подачею її копії від повідно до кількості осіб, як і беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, т о десятиденний строк на апел яційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя К.М .Недашківська

Дата ухвалення рішення10.01.2012
Оприлюднено20.03.2012
Номер документу21898483
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/12057/11

Постанова від 10.01.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Ухвала від 19.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні