Постанова
від 12.01.2012 по справі 0870/215/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 січня 2012 року 09:40 Справа № 0870/215/12

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі

головуючого судді Сіпаки А .В.

при секретарі Глінському А .А.

за поданням Державної пода ткової інспекції у Хортицько му районі м. Запоріжжя

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Упаковка п люс»

про стягнення коштів за под атковим боргом

ВСТАНОВИВ:

Податковий орган звернувс я до суду з поданням, в якому п росив суд стягнути з ТОВ «Упа ковка плюс» податкову заборг ованість зі сплати податково го боргу по податку на додану вартість у розмірі 1 992 грн. 51 коп ., оскільки відповідач не спла тив її у добровільному поряд ку.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, п роте надіслав на адресу суду клопотання про розгляд спра ви без його участі за наявним и у справі матеріалами.

Представник відповідача в судове засідання також не з' явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомл ений належним чином, про прич ини неявки суд не повідомив, з аяв про розгляд справи за йог о відсутності до суду не надх одило.

Відповідно до ч. 1 ст. 41 КАС Укр аїни, суд під час судового роз гляду адміністративної спра ви здійснює повне фіксування судового засідання за допом огою звукозаписувального те хнічного засобу. У разі неявк и у судове засідання всіх осі б, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положе нь цього Кодексу розгляд спр ави здійснюється за відсутно сті осіб, які беруть участь у с праві (у тому числі при розгля ді справи в порядку письмово го провадження), фіксування с удового засідання за допомог ою звукозаписувального техн ічного засобу не здійснюєтьс я.

Дослідивши матеріали пода ння, з' ясувавши обставини с прави та перевіривши їх дока зами, суд приходить до виснов ку, що подання ДПІ у Хортицько му районі м. Запоріжжя підляг ає задоволенню.

Так судом встановлено, що за відповідачем рахується пода ткова заборгованість у розмі рі 1 992 грн. 51 коп. - податок н а додану вартість, яка виникл а внаслідок наступного.

05.10.2011 податковим органом було проведено камеральну переві рку даних задекларованих від повідачем у податковій звітн ості з податку на додану варт ість, за результатами якої ск ладено акт №163/16/36358375, яким встано влено порушення ТОВ «Упаковк а плюс» вимог пп.49.18.1 п.49.18 ст.49, п.203.1 с т.203 ПК України, а саме несвоєча сне подання податкової звітн ості з податку на додану варт ість.

На підставі вищевказаного акту перевірки, податковим о рганом було прийнято податко ве повідомлення - рішення № 0003061520 від 17.10.2011, яким позивачеві ви значено податкове зобов' яз ання зі сплати штрафних (фіна нсових) санкцій у сумі 2 041 грн. 00 коп..

Вказане податкове повідом лення - рішення 17.10.2011 було напр авлено на адресу ТОВ «Упаков ка плюс», яке отримано уповно важеною особою 19.10.2011, але податк ове зобов' язання не було сп лачено.

Так в зв' язку з урахування м переплати, яка містилась на особових рахунках відповіда ча, в сумі 48 грн. 49 коп. - остаточн а заборгованість із вказаног о податку склала 1 992 грн. 51 коп..

Відповідно до пп. 14.1.175 п.14.1 ст.14 П одаткового кодексу України, податковий борг це - сума грош ового зобов'язання (з урахува нням штрафних санкцій за їх н аявності), самостійно узгодж еного платником податків або узгодженого в порядку оскар ження, але не сплаченого у вст ановлений цим Кодексом строк , а також пеня, нарахована на с уму такого грошового зобов'я зання;

Відповідно до п.п. 95.1 - 95.3 ст. 95 П одаткового кодексу, орган де ржавної податкової служби зд ійснює за платника податків і на користь держави заходи щ одо погашення податкового бо ргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власност і, а в разі їх недостатності - ш ляхом продажу майна такого п латника податків, яке перебу ває у податковій заставі.

Стягнення коштів та продаж майна платника податків про вадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня наді слання такому платнику подат кової вимоги.

Стягнення коштів з рахункі в платника податків у банках , обслуговуючих такого платн ика податків, здійснюється з а рішенням суду, яке направля ється до виконання органам д ержавної податкової служби, у розмірі суми податкового б оргу або його частини.

Відповідно до п.59.1 ст.59 ПК Укра їни, у разі коли платник подат ків не сплачує узгодженої су ми грошового зобов'язання в у становлені законодавством с троки, орган державної подат кової служби надсилає (вруча є) йому податкову вимогу в пор ядку, визначеному для надсил ання (вручення) податкового п овідомлення-рішення.

З метою погашення податков ого боргу, ДПІ у Хортицькому р айоні м. Запоріжжя, вживала за ходи передбачені ст. 59 Податко вого кодексу України, а саме 07 .11.2011 податковим органом було н аправлено на адресу відповід ача податкову вимогу форми « Ю» №152 від 04.11.2011 з вимогою сплати податкового боргу, яку отрим ано уповноваженою особою від повідача 09.11.2011.

Пунктом 59.3 ст. 59 Податкового к одексу встановлено, що подат кова вимога надсилається не раніше першого робочого дня після закінчення граничного строку сплати суми грошовог о зобов'язання.

Відповідно до ст.1833 КАС Украї ни, провадження у справах за з верненням органів державної податкової служби при здійс ненні ними передбачених зако ном повноважень здійснюєтьс я на підставі подання таких о рганів щодо стягнення коштів за податковим боргом.

Подання подається до суду п ершої інстанції протягом два дцяти чотирьох годин з момен ту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суд у, за загальними правилами пі дсудності, встановленими цим Кодексом.

Строки, встановленні цією с таттею, обчислюються годинам и і закінчуються із закінчен ням години, на яку припадає та ке закінчення.

У даному випадку, необхідна наявність сукупності обстав ин, які дають підставу для вис новку щодо правомірності так ого подання:

- сплив 60 днів з дня направлен ня податкової вимоги;

- виникнення податкового бо ргу.

Виходячи з вищевказаних но рм у органів податкової служ би виникло право на зверненн я до суду з поданням про стягн ення з ТОВ «Упаковка плюс» су ми податкового боргу, оскіль ки, як встановлено судом за вк азаним платником податків ра хувалась податкова заборгов аність, на яку відповідно до п п. 20.1.18 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодек су України органом державної податкової служби може бути звернено стягнення в судово му порядку.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що подання ДПІ у Хортицькому ра йоні м. Запоріжжя про стягнен ня податкового боргу в сумі 1 9 92 грн. 51 коп. являється обґрунто ваним та підлягає задоволенн ю.

Керуючись ст.ст. ст.ст. 2, 4, 7 - 12 , 14, 86, 158- 163, 1833 КАС України, ст.ст. 20, 46, 95, 2 03, 285 Податкового кодексу Украї ни, суд

ПОСТАНОВИВ:

Подання Державної подат кової інспекції у Хортицьком у районі м. Запоріжжя про стяг нення податкового боргу з то вариства з обмеженою відпові дальністю «Упаковка плюс» - з адовольнити.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю «Уп аковка плюс» (69114, м.Запоріжж я, вул. Гудименка, буд.16, кв.72 ЄД РПОУ 36358375) суму податкового бор гу у розмірі 1 992 грн. 51 коп. (одна т исяча дев' ятсот дев' яност о дві гривні п' ятдесят одна копійка).

Стягнуті кошти перерахува ти за наступними реквізитами : р/р 31117029700008, код платежу - 14010100, одерж увач платежу - Місцевий бюд жет Хортицького району м. Зап оріжжя, банк одержувача - ГУ ДКСУ в Запорізькій області, к од ЄДПРОУ- 38025414, МФО - 813015.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, встановленого Кодексом ад міністративного судочинств а України, якщо таку скаргу не було подано.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Дніпропетровського ап еляційного адміністративно го суду через Запорізький ок ружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний стро к з дня її проголошення, а в ра зі складення постанови у пов ному обсязі відповідно до ст атті 160 КАС України, або прийня ття постанови у письмовому п ровадженні - з дня отримання к опії постанови, апеляційної скарги з подачею її копії від повідно до кількості осіб, як і беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, т о десятиденний строк на апел яційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя /підпис / А.В.Сіпака

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.01.2012
Оприлюднено20.03.2012
Номер документу21899272
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/215/12

Постанова від 12.01.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Ухвала від 10.01.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні