Постанова
від 12.04.2010 по справі 2а-299/10/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-299/10/1170

Категорія статоюліку 6.6.2

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

------------------------------------------------------------------------------------------ ---------------------------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 квітня 2010 року м. Кіровоград

Кіровоградський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого - судді Флоренка О.Ю.

при секретарі - Галушко О.І.,

розглянувши у відкр итому судовому засіданні адм іністративну справу за адмін істративним позовом Кіровог радської міжрайонної держав ної податкової інспекції у К іровоградській області до Се лянсько (фермерського) госпо дарства "Веселівське" про при пинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

08 лютого 2010 року Кі ровоградська міжрайонна дер жавна податкова інспекція у Кіровоградській області зве рнулась до Кіровоградського окружного адміністративног о суду з адміністративним по зовом до Селянсько (фермерсь кого) господарства "Веселівс ьке", в якому просить припинит и юридичну особу відповідача , у зв'язку з його ліквідацією, признати комісію з припинен ня юридичної особи у складі: к ерівника (засновника) СФГ "Вес елівське" ОСОБА_1; зобов'яз ати голову вказаної комісії для проведення державної реє страції припинення юридично ї особи подати державному ре єстратору Новгородківської районної ради державної адм іністрації у порядку та стро ки встановлені ч.1-5 ст. 36 Закону України "Про державну реєстр аію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців" відпові дні документи.

Позовні вимоги позивач обґ рунтовував тим, що відповіда ч порушує вимоги діючого зак онодавства України, а саме, з 0 1.01.2006 року не подає звітність пр о отримані доходи, що передба чено ч. 2 ст. 38 Закону України «П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців».

У судове засідання з' явив ся представник позивача Ор ел Л.В., яка позовні вимоги пі дтримала в повному обсязі, по славшись на обставини, викла дені в позовній заяві.

Відповідач у судове з асідання повторно не з' явив ся. Про час і місце слухання сп рави повідомлений належним ч ином, про що свідчать повідом лення про вручення поштового відправлення (а.с. 29-34). Суд ухвал ив продовжити розгляд справи за відсутності відповідача.

Заслухавши предст авника позивача, дослідивши у судовому засіданні подані суду докази, оцінивши їх за св оїм внутрішнім переконанням , що ґрунтується на всебічном у, повному і об'єктивному розг ляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупно сті, суд вважає, що позов підля гає задоволенню повністю.

Селянсько (фермерсь ке) господарство "Веселівськ е" зареєстроване як суб' єкт підприємницької діяльності Новгородківською районною д ержавною адміністрацією Кір овоградської області 14 берез ня 2000 року також зареєстрован ий статут Селянсько (фермерс ького) господарства "Веселів ське" від 14 березня 2000 року №97-р. (а .с. 8,9-12).

Селянсько (фермерськ е) господарство взято на облі к як платник податків Новгор одківською державною податк овою інспекцією Кіровоградс ької області.(а.с. 14).

Згідно даних позивач а, відповідач з 01.01.2006 року не под ає документи податкової звіт ності та податкові деклараці ї, що є грубим порушенням чинн ого законодавства України, п орушенням законних інтересі в держави (а.с. 19,20). Остальння дек ларація з податку на прибуто к підприємства була подана у 2005 році (а.с. 15-16), також відповіда чем був поданий податковий р озрахунок по збору за забруд нення навколишнього природн ого середовища (а.с. 17,18)

Пункт 2 частини 1 статт і 9 Закону України «Про систем у оподаткування»зобов`язує с уб' єктів господарювання по давати до державних податков их органів та інших державни х органів відповідно до зако нів декларації, бухгалтерськ у звітність та інші документ и і відомості, пов`язані з обчи сленням і сплатою податків і зборів (обов`язкових платежі в).

Крім того, до обов' я зків суб' єктів господарюва ння, що визначено нормою п. 8. ст . 19 Господарського кодексу Укр аїни, відноситься здійснення первинного та бухгалтерсько го обліку результатів своєї роботи, подання, відповідно д о вимог закону, фінансової зв ітності та статистичної інфо рмації щодо своєї господарсь кої діяльності.

Відповідно до ч. 1 ст. 3 3 Закону України «Про державн у реєстрацію юридичних і фіз ичних осіб - підприємців», ю ридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язкі в іншим юридичним особам - пра вонаступникам у результаті з лиття, приєднання, поділу, пер етворення (реорганізації) аб о в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновн иками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ним и органом, за судовим рішення м або за рішенням органу держ авної влади, прийнятим у випа дках, передбачених законом.

На підставі абз. 5 ч. 2 с т. 38 Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних і ф ізичних осіб - підприємців» , підставами для постановлен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов'язано з банкрутством юр идичної особи є, зокрема, непо дання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до матеріа лів справи, відповідач не над ає передбаченої податкової з вітності більше одного року (а.с.19,20), що є підставою для поста новлення судового рішення пр о припинення юридичної особи , згідно, ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних і фізичних осіб - пі дприємців».

Відповідно до частин 1 та 6 с татті 59 Господарського кодек су України, припинення діяль ності суб'єкта господарюванн я здійснюється шляхом його л іквідації за рішенням суду з підстав скасування державно ї реєстрації такого суб'єкта господарювання.

Згідно з пунктом 17 статті 11 З акону України «Про державну податкову службу України», о ргани державної податкової с лужби у випадках, в межах комп етенції та у порядок встанов лений законами України, мают ь право звертатися до судови х органів із заявою (позовною заявою) про скасування держа вної реєстрації суб' єкта п ідприємницької діяльності.

Враховуючи викладене та ос кільки у Селянсько (фермерсь кого) господарства "Веселівс ьке" заборгованість перед бю джетом відсутня, що підтверд жується доданим до матеріал ів справи акту про неподання звітності та про відсутніст ь заборговіаності (а.с. 19.20), Селя нсько (фермерське) господарс тво підлягає припиненню, як ю ридична особа.

Згідно з ч. 1 ст. 38 Закону Украї ни „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців” суд, який постановив рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов' язане з банкрутством юридичної особи, в день набра ння таким рішенням законної сили направляє його копію де ржавному реєстратору за місц езнаходженням юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення.

Відповідно ч. 4 ст. 94 КАС Украї ни, у справах, в яких позивачем є суб' єкт владних повноваж ень, а відповідачем - фізична ч и юридична особа судові витр ати з відповідача не стягуют ься.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 33, 38 Закону Укр аїни «Про державну реєстраці ю юридичних та фізичних осіб - підприємців», ст. ст. 94, 158-163 КА С України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адмініст ративний позов задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу - Селянсько (фермерсько го) господарства "Веселівськ е" (Кіровоградська область, Но вгородківський район, с. Весе ле, ін. код 24148822), зареєстрований , в якості суб'єкта підприємни цької діяльності - юридичної особи Новгородківською райо нною державною адміністраці єю Кіровоградської області 1 4.03.2000 р., про що зроблено запис 14.03.2 000 р., у журналі обліку реєстрац ії справ за № 186.

3.Зобов' язати Новгор одківську державну податков у інспекцію у Кіровоградські й області створити ліквідаці йну комісію та здійснити всі передбачені законодавством України заходи щодо ліквіда ції Селянсько (фермерське) го сподарство "Веселівське", в по рядку, визначеному ст. ст. 60, 61, 248 Г осподарського кодексу Украї ни.

4. Копію постанови н аправити сторонам та державн ому реєстратору Новгородків ської районної державної адм іністрації Кіровоградської області для виконання вимог ст.ст. 38, 40 Закону України «Про державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців».

Постанова суду набир ає законної сили після закін чення строку подання заяви п ро апеляційне оскарження, як що таку заяву не було подано. Я кщо було подано заяву про апе ляційне оскарження, але апел яційна скарга не була подана у строк, постанова суду набир ає законної сили після закін чення цього строку.

Постанова суду може б ути оскаржена до Дніпропетро вського апеляційного адміні стративного суду шляхом пода чі заяви про апеляційне оска рження через Кіровоградські й окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дн я складання постанови у повн ому обсязі, а апеляційна скар га на постанову суду подаєть ся протягом двадцяти днів пі сля подання заяви про апеляц ійне оскарження.

На підставі ч. 3 ст. 160 КАС У країни в судовому засіданні 12.04.2010 р. проголошено вступну та резолютивну частини постано ви. Виготовлення постанови у повному обсязі відкладено н а 16.04.2010 р., про що повідомлено сто рін після проголошення вступ ної та резолютивної частини постанови в судовому засідан ні з урахуванням вимог ч. 4 ст. 16 7 КАС України.

Суддя О.Ю. Фло ренко

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.04.2010
Оприлюднено21.03.2012
Номер документу21904795
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-299/10/1170

Постанова від 12.04.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.Ю. Флоренко

Ухвала від 09.02.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Флоренко О.Ю.

Постанова від 12.04.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.Ю. Флоренко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні