Постанова
від 23.12.2011 по справі 1170/2а-2820/11
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія                                                                                          Справа № 1170/2а-2820/11

Категорія статобліку - 8.3.2

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

            23 грудня 2011 року                                                                                            м. Кіровоград

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Флоренко О.Ю. розглянувши  в порядку письмового провадженні адміністративну справу за адміністративним позовом Долинської міжрайонної  державної податкової інспекції Кіровоградської області до Фермерського господарства “Рубікон” про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

26 липня 2011 року Долинська міжрайонна державна податкова інспекція Кіровоградської області звернулась до суду з адміністративним позовом, в якому просить припинити юридичну особу відповідача, у зв'язку з ліквідацією, призначити комісію з припинення відповідача юридичної особи у складі голови господарства –ОСОБА_1; зобов'язати голову вказаної комісії для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи подати державному реєстратору Новгородківської районної державної адміністрації у порядку та строки встановлені ч.ч. 1,5 ст. 36 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”відповідні документи.

Від представника позивача надійшли письмові заяви про розгляд справи без його участі. Позовні вимоги підтримує у повному обсязі, з урахуванням доповнення до адміністративного позову  (а.с. 26, 27, 47, 59).

Представник відповідача в судове засідання повторно не з'явився, про час і місце судового засідання повідомлявся належним чином, підтвердженням чому є поштові повідомлення про вручення судових повісток (а.с.40, 46, 53, 57).

          Відповідно до ч.6 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

          Суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності сторін в порядку письмового провадження.

          Дослідивши матеріали справи та подані суду докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає, що позов підлягає задоволенню повністю з наступних підстав.

Фермерське господарство “Рубікон” зареєстроване Новгородківською районною державною адміністрацією Кіровоградської області 26.12.2003 року, номер запису про включення відомостей про юридичну особу до ЄДР 1 432 120 0000 000047 (а.с. 32). 26 грудня 2003 року розпорядження голови Новгородківської районної державної адміністрації Кіровоградської області затверджено статут Фермерського господарства “Рубікон”(а.с. 33-35).

          Згідно з п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

          Відповідно до п.п. 16.1.3 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний, подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

          Крім того, до обов'язків суб'єктів господарювання, що визначено нормою п. 8. ст. 19 Господарського кодексу України, відноситься здійснення первинного та бухгалтерського обліку результатів своєї роботи, подання, відповідно до вимог закону, фінансової звітності та статистичної інформації щодо своєї господарської діяльності.

          Відповідно до ч. 1 ст. 33 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб –підприємців”, юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

          Згідно з абз. 4 ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб –підприємців”, підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є, зокрема, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

          Згідно наданої довідки позивачем від 30.06.2011 року, відповідач є платником фіксованого сільськогосподарського податку, податку із збору за забруднення навколишнього природного середовища та екологічного податку (а.с. 10).

          Відповідно до матеріалів справи, відповідачем останній податковий розрахунок по збору за забруднення навколишнього природного середовища подано 08.02.2010 року (а.с.13) та податковий розрахунок фіксовано сільськогосподарського податку 25.03.2009 року (а.с. 15)., що є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, згідно, ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб –підприємців”.

          Відповідно до ч. 1 та 6 ст. 59 Господарського кодексу України, припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його ліквідації за рішенням суду з підстав скасування державної реєстрації такого суб'єкта господарювання.

          Враховуючи викладене та оскільки у Фермерського господарства “Рубікон” заборгованість перед бюджетом відсутня, що підтверджується доданим до матеріалів справи актом від 30.06.2011 року про відсутність заборгованості з податків і зборів (а.с. 11), а тому воно підлягає припиненню, як юридична особа.

Згідно з ч. 1 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, в день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Відповідно ч. 4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа судові витрати з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного та керуючись ст. 20 Податкового кодексу України, ст. ст. 33, 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб – підприємців”, ст. ст. 94, 158-163  КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

          1. Адміністративний позов задовольнити повністю.

          2. Припинити юридичну особу – Фермерське господарство “Рубікон” (28200, Кіровоградська область, смт. Новгородка, вул. 8-Березня,1-б, ід. код 22220989).

3. Зобов'язати Долинську міжрайонну державну податкову інспекцію Кіровоградської області створити ліквідаційну комісію та здійснити всі передбачені законодавством України заходи щодо ліквідації Фермерського господарства “Рубікон”, в порядку, визначеному ст. ст. 60, 61, 248 Господарського кодексу України.

4. Копію постанови направити сторонам та державному реєстратору Новгородківської районної державної адміністрації Кіровоградської області для виконання вимог ст.ст. 38, 40  Закону України “Про державну реєстрацію  юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”.

          Постанова суду набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

          Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі, протягом десяти днів з дня її проголошення, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови, з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                                                      (підпис)                                                                  О.Ю. Флоренко

Згідно з оригіналом:

Суддя                                                                                                                                            О.Ю. Флоренко

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.12.2011
Оприлюднено21.03.2012
Номер документу21906004
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1170/2а-2820/11

Ухвала від 26.07.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.Ю. Флоренко

Постанова від 23.12.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.Ю. Флоренко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні