Постанова
від 06.03.2012 по справі 2а-1670/908/12
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 березня 2012 року м. Полтава Справа № 2а-1670/908/12

Суддя Полтавського окру жного адміністративного суд у Удовіченко С.О., розглянувш и в порядку скороченого пров адження справу за адміністра тивним позовом Кременчуцько ї об'єднаної державної подат кової інспекції в Полтавські й області до Товариства з обм еженою відповідальністю рег іональний центр підприємств а " Інфо - ісполін " про припинен ня юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

17 лютого 2012 року Кремен чуцька об'єднана державна по даткова інспекція в Полтавсь кій області звернулася до По лтавського окружного адміні стративного суду з адміністр ативним позовом до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю регіональний центр підпри ємства " Інфо - ісполін " про при пинення юридичної особи.

В обґрунтування заявлених вимог, позивач зазначив, що ос танню податкову звітність ві дповідач надавав до податков ого органу 16 квітня 2010 року, що с відчить про неподання звітно сті ним більше року, що є підст авою для звернення податково ї інспекції до суду про припи нення підприємницької діяль ності відповідно до ч. 2 ст. 38 За кону України “Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”.

Конверт із копією ухвали пр о відкриття скороченого пров адження, направлений відпові дачу за адресою місцезнаходж ення: вул. Свіштовська, 9, кв. 4, м. Кременчук, Полтавська обла сть, 39610 повернувся до суду із поштовою відміткою “за дано ю адресою не знаходиться”. З о гляду на положення абзацу 2 ч. 3 ст. 167 КАС України копія ухвали про відкриття скороченого п ровадження вважається вруче ною відповідачу. Разом з тим, у строк, встановлений частин ою 3 статті 1832 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, відповідачем не подано до суду заперечень проти позов у.

Суд, вивчивши та дослідивш и наявні в матеріалах справи документи, прийшов до виснов ку, що позов підлягає задовол енню.

Згідно довідки Кременчуць кої об'єднаної державної под аткової інспекції № 604/29-039 від 10 с ерпня 2010 року, відповідач пере буває на обліку в Кременчуць кій об'єднаній державній под атковій інспекції.

Податкової заборгованості відповідач не має, що підтвер джується довідкою Кременчуц ької об'єднаної державної по даткової інспекції в Полтавс ькій області № 7462/10/19 від 27 лютого 2012 року.

Відповідно до пп. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 П одаткового кодексу України п латник податків зобов`язаний подавати до контролюючих ор ганів у порядку, встановлено му податковим та митним зако нодавством, декларації, звіт ність та інші документи, пов`я зані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців" неподання пр отягом року органам державно ї податкової служби податков их декларацій, документів фі нансової звітності відповід но до закону є підставою для п остановлення судового рішен ня про припинення юридичної особи.

Відповідно до підпункту 20.1.12 пункту 20.1. статті 20 Податковог о кодексу України органи дер жавної податкової служби маю ть право у випадках, встановл ених законом, звертатися до с уду щодо припинення юридично ї особи та підприємницької д іяльності фізичної особи - пі дприємця про визнання недійс ними установчих (засновницьк их) документів суб' єктів го сподарювання.

Згідно пункту 67.2 статт і 67 Податкового кодексу Украї ни органи державної податков ої служби в установленому за коном порядку мають право зв ертатися до суду про винесен ня судового рішення щодо при пинення юридичних осіб або п ідприємницької діяльності ф ізичних осіб - підприємців.

З огляду на викладене, та вр аховуючи, що відповідач не по дає податкову звітність з 16 кв ітня 2010 року, що підтверджуєть ся довідкою Кременчуцької об 'єднаної державної податково ї інспекції в Полтавській об ласті № 7983/10 від 29 лютого 2012 року, тобто не звітується до подат кового органу більше року, су д приходить до висновку, що ви моги позивача є обґрунтовани ми та такими, що підлягають за доволенню.

На підставі викладеного, ке руючись ст. 38 Закону України "П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб", пп . 16.1.3 п. 16.1 ст. 16, пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податк ового кодексу України, статт ями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспек ції у Полтавській області до Товариства з обмеженою відп овідальністю регіональний ц ентр підприємства "Інфо - іспо лін" про припинення юридично ї особи задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю регіональний цен тр підприємства "Інфо - ісполі н", ідентифікаційний код 30613622, ву л. Свіштовська, 9, к. 4, м. Кременчу к, Полтавська область, 39610, що за реєстроване Виконавчим комі тетом Кременчуцької міської ради 01 жовтня 1999 року ( дата замі ни свідоцтва про державну ре єстрацію 30 липня 2010 року, підст ава заміни - частина друга При кінцевих положень Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців"), свідоцтв о про державну реєстрацію Се рії А01 № 360060.

Копію постанови направити державному реєстратору за м ісцем реєстрації відповідач а для внесення до Єдиного дер жавного реєстру запису про с удове рішення щодо припиненн я юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальніст ю регіональний центр підприє мства "Інфо - ісполін".

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не бу ло подано. У разі подання апел яційної скарги судове рішенн я, якщо його не скасовано, наби рає законної сили після пове рнення апеляційної скарги, в ідмови у відкритті апеляційн ого провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови з одночасним поданням її коп ії до суду апеляційної інста нції.

Суддя С.О. Удовіченко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.03.2012
Оприлюднено20.03.2012
Номер документу21912178
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/908/12

Постанова від 06.03.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 20.02.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні