Постанова
від 12.03.2012 по справі 2а-1670/912/12
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 березня 2012 року м. Полтава Справа № 2а-1670/912/12

Суддя Полтавського окру жного адміністративного суд у Шевяков І.С., розглянувши в п орядку скороченого провадже ння справу за адміністративн им позовом Кременчуцької об' єднаної державної податково ї інспекції в Полтавській об ласті до Приватного підприє мства "Щит С" про припинення ю ридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

17 лютого 2012 року позивач , Кременчуцька об'єднана держ авна податкова інспекція в П олтавській області звернувс я до Полтавського окружного адміністративного суду з адм іністративним позовом до При ватного підприємства "Щит С" п ро припинення юридичної особ и.

В обгрунтування своїх позо вних вимог посилався на те, що відповідачем податкова звіт ність не подавалась до Креме нчуцької ОДПІ більше одного року, що є підставою для зверн ення податкової інспекції до суду про припинення підприє мницької діяльності відпові дно до ч. 2 ст. 38 Закону України "П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців".

Відповідач заперечення на позов не надав, ухвала напра влена відповідачу на адресу: 39623, Полтавська область, м. Крем енчук, вул. Новоселівська, 15-а, повернулись до суду з відміт кою поштового відділення "за вказаною адресою підприємст во відсутнє". Відповідно до до відки з Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців відпо відач зареєстрований за вище зазначеною адресою та відомо сті про зміну свого місця зна ходження державному реєстра тору не надавав.

Згідно із частиною восьмою статті 35 КАС України, вважаєт ься, що повістку вручено юрид ичній особі, якщо вона достав лена за адресою, внесеною до в ідповідного державного реєс тру, або за адресою, яка зазнач ена її представником, і це під тверджується підписом відпо відної службової особи.

Зважаючи, що доставка ухвал и та повістки суду на адресу в ідповідача згідно із даними в ЄДР підтверджується підпис ом листоноші та печаткою пош тового відділення від 24.02.2012 рок у, суд виконав свій обов'язок щ одо повідомлення відповідач а про розгляд справи.

Суд, вивчивши та дослідивш и наявні в матеріалах справи документи, прийшов до наступ них висновків.

Відповідач, Приватне підпр иємство "Щит С", зареєстровани й, як юридична особа виконавч им комітетом Кременчуцької м іської ради 03.05.2006 року, про що ви дане свідоцтво про державну реєстрацію.(а.с. 7-8).

Відповідач є платником под атку та перебуває на податко вому обліку в Кременчуцькій ОДПІ. (а.с. 5).

Заборгованість перед бюдж етом у підприємства відсутня .(а.с. 13).

Відповідно до ст. 16 Податков ого Кодексу України, обов'язк ом платника податків є веден ня в установленому порядку о бліку доходів і витрат, склад ання звітності, що стосуєтьс я обчислення і сплати податк ів та зборів; подання до контр олюючих органів у порядку, вс тановленому податковим та ми тним законодавством, деклара цій, звітності та інших докум ентів, пов'язаних з обчисленн ям і сплатою податків та збор ів.

В порушення вищевказаної н орми відповідач не подає біл ьше одного року податкові де кларації, документи фінансов ої звітності відповідно до з аконодавства до органів держ авної податкової служби. Від повідач не звітувався до орг анів ДПІ з 2010 року.(а.с. 6).

Відповідно до пункту 17 стат ті 11 Закону України "Про держа вну податкову службу" голови державних податкових адміні страцій і начальники державн их податкових інспекцій та ї х заступники мають право зве ртатися у передбачених закон ом випадках до судових орган ів із заявою про скасування д ержавної реєстрації (припине ння) суб'єкта підприємницьк ої діяльності на підставі ча стини 2 статті 38 Закону Україн и "Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців" у разі непод ання ним протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

З огляду на викладене, суд п риходить до висновку, що вимо ги позивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задо воленню.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183- 2 Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов задовольнити.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство "Щит С" (3 9623, Полтавська область, м. Кре менчук, вул. 60 років Жовтня, 162, кв . 51, ідентифікаційний код 34397653) .

Копію постанови направити державному реєстратору за м ісцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про судове рішення щодо прип инення юридичної особи.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не бу ло подано. У разі подання апел яційної скарги судове рішенн я, якщо його не скасовано, наби рає законної сили після пове рнення апеляційної скарги, в ідмови у відкритті апеляційн ого провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови з одночасним поданням її коп ії до суду апеляційної інста нції.

Суддя І.С. Шевяков

Дата ухвалення рішення12.03.2012
Оприлюднено19.03.2012
Номер документу21913528
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/912/12

Постанова від 12.03.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 20.02.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні