Постанова
від 05.03.2012 по справі 2а/0470/16426/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 лютого 2012 р. Справа № 2а/0470/16426/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі судді Олійника В. М. , розглянувши в порядку ско роченого провадження адміні стративний позов Державної податкової інспекції у Крас ногвардійському районі м. Дн іпропетровська до товарис тва з обмеженою відповідальн істю "СТРОЙСЕРВІС" про припи нення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

02 грудня 2011 року Держав на податкова інспекція у Кра сногвардійському районі м. Д ніпропетровська звернулась до Дніпропетровського окруж ного адміністративного суду з позовною заявою до товарис тва з обмеженою відповідальн істю «СТРОЙСЕРВІС», в якій пр осить припинити юридичну ос обу товариство з обмеженою в ідповідальністю «СТРОЙСЕРВ ІС».

В обґрунтування позо ву податкова зазначила, що то вариство з обмеженою відпові дальністю «СТРОЙСЕРВІС» пер ебуває на обліку у Державній податковій інспекції у Крас ногвардійському районі м. Дн іпропетровська, як платник п одатків та інших обов' язков их платежів, проте деклараці ї та документи податкової зв ітності не подавались з 2003 ро ку, заборгованості по платеж ам до бюджету не має.

Відповідач належним чином повідомлений про розгляд сп рави Дніпропетровським окру жним адміністративним судом , що підтверджується повідом ленням Укрпошти. Судом було н аправлено на адресу відповід ача копію ухвали про відкрит тя провадження у справі, прот е конверт повернувся до суду з відміткою «за закінченням терміну зберігання».

Згідно з ст. 35 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни відповідач є належно по відомлений про розгляд справ и у скороченому провадженні. Відповідач заперечення на п озов протягом десяти днів не надав, позов не визнав.

Згідно пункту 2 частини 5 ста тті 183-2 Кодексу адміністратив ного судочинства України спр ава повинна бути розглянута у порядку скороченого провад ження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, перед баченого для надання запереч ень або заяви про визнання по зову, якщо до суду не було пода но заперечення відповідача т а за умови, що справа розгляда ється судом за місцезнаходже нням відповідача.

Дослідивши матеріали спра ви, проаналізувавши чинне за конодавство, суд доходить до висновку, що позовна заява пі длягає задоволенню.

Судом встановлено, матеріа лами справи підтверджено, що згідно акту №42 від 02.09.2011 року поз ивача, відповідач не подає де кларації та документи податк ової звітності з 2003 року, що є п орушенням чинного законодав ства України та порушенням з аконних інтересів держави.

Як вбачається з довід ки позивача, заборгованості по платежам до бюджету відпо відач не має.

Згідно п.15.1 ст.15 Податкового к одексу України від 02.12.2010 р. №2755-УІ платниками податків визнают ься фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юриди чні особи (резиденти і нерези денти України) та їх відокрем лені підрозділи, які мають, од ержують (передають) об'єкти оп одаткування або провадять ді яльність (операції), що є об'єк том оподаткування згідно з ц им Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодекс ом.

Відповідно до п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 По даткового кодексу України пл атник податків зобов' язани й подавати до контролюючих о рганів у порядку, встановлен ому податковим та митним зак онодавством, декларації, зві тність та інші документи, пов 'язані з обчисленням і сплато ю податків та зборів.

Згідно п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податков ого кодексу України органи д ержавної податкової служби м ають право у випадках, встано влених законом, звертатися д о суду щодо припинення юриди чної особи та підприємницько ї діяльності фізичної особи - підприємця про визнання нед ійсними установчих (засновни цьких) документів суб'єктів г осподарювання.

Відповідно до п. 67.2 ст. 67 Подат кового кодексу України, орга ни державної податкової служ би в установленому законом п орядку мають право звертатис я до суду про винесення судов ого рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємн ицької діяльності фізичних о сіб - підприємців.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону "П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців" № 755-IV, підставою д ля постановлення судового рі шення щодо припинення юридич ної особи, що не пов' язано з б анкрутством юридичної особи , є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач не надає п ередбаченої податкової звіт ності більше одного року, що є підставою для постановлення судового рішення щодо припи нення юридичної особи.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва, суд доходить висновку пр о задоволення позову.

Керуючись ст.ст. 122, 162 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відп овідальністю «СТРОЙСЕРВІС» (код ЄДРПОУ 25532525).

Копію постанови направити управлінню з питань реєстра ції юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців.

Постанова підлягає негайному виконанню відпові дно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС Укра їни.

Постанова можу бути оскаржена в апеляційному по рядку до Дніпропетровського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом под ачі в десятиденний строк з дн я отримання копії постанови апеляційної скарги, з подаче ю її копії відповідно до кіль кості осіб, які беруть участь у справі. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, к рім її оскарження в апеляцій ному порядку, є остаточною.

Суддя (підпис)

З оригіналом згідно.

Суддя

Постанова не набрала закон ної сили

03 лютого 2012 року.

Суддя В.М. Олійник

В.М. Олійник

В.М. Олійник

Дата ухвалення рішення05.03.2012
Оприлюднено21.03.2012
Номер документу21942988
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/16426/11

Ухвала від 05.12.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Постанова від 05.03.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні