Постанова
від 09.11.2011 по справі 2а-0870/7796/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 листопада 2011 року 12:00 Справа № 2а -0870/7796/11

м. Запоріжжя

Запорізький окружний адмі ністративний суд у складі:

головуючого - судді Татаринова Д.В.

при секретарі Урсуленко Ю.О .

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовною заявою Державн ої податкової інспекції у Ле нінському районі м. Запоріжж я

до: Приватного підприємств а ПКП «ІНМЕТ»

про: стягнення податкової з аборгованості за рахунок акт ивів платника податків, -

за участю представників ст орін:

від позивача: не прибув;

від відповідача: не прибув, -

ВСТАНОВИВ:

26 вересня 2011 року до Запорізь кого окружного адміністрати вного суду надійшов адмініст ративний позов Державної под аткової інспекції у Ленінськ ому районі м. Запоріжжя до При ватного підприємства ПКП «ІН МЕТ», в якому позивач просить суд стягнути з відповідача з аборгованість з податкового боргу з податку на прибуток у розмірі 2 550,00 грн. за рахунок ак тивів відповідача.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився. Д о суду надав заяву, у якій прос ить суд розглянути справу за його відсутності. На задовол енні позову наполягає.

Представник відповідача у судове засідання також не з' явився. Про місце, час та дату судового засідання був повід омлений належним чином. Пошт ова кореспонденція суду пове рнулась з відміткою відділен ня поштового зв' язку «адрес ат не значиться».

Відповідно до ч. 4 ст. 128 КАС Укр аїни, у разі повторного непри буття відповідача, який не є с уб' єктом владних повноваже нь, належним чином повідомле ного про дату, час і місце судо вого розгляду, без поважних п ричин або без повідомлення н им про причини неприбуття ро згляд справи не відкладаєтьс я і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній док азів.

Таким чином, суд вважає за м ожливе розглянути справу за відсутності представника ві дповідача на підставі наявни х в справі доказів.

Згідно з ч. 1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Керуючись приписами ст. ст. 35, 41 КАС України суд розглянув с праву на підставі наявних до казів, фіксування судового з асідання за допомогою звукоз аписувального технічного за собу не здійснювалось.

З матеріалів справи та наяв них в ній доказів, судом встан овлено наступне.

Приватне підприємство ПКП «ІНМЕТ» зареєстроване рішен ням Виконавчого комітету Лен інської районної ради від 12 тр авня 1994 року за № 360.

Станом на 21 вересня 2011 року за відповідачем рахується пода тковий борг з прибуткового п одатку у розмірі 2550,00 грн.

Податковий борг виник в рез ультаті прийняття податково го повідомлення - рішення № 002750 1501/0 від 08 квітня 2009 року на суму 2550 ,00 грн., прийнятого на підставі акту перевірки № 665 про резуль тати невиїзної документальн ої перевірки своєчасності по дання податкової звітності, де встановлено порушення пп. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України «Про порадо:- погашення зобов' яз ань платників податків перед бюджетами та державними ціл ьовим фондами».

Акт перевірки та податкове повідомлення - рішення надіс лані на адресу відповідача з асобом поштового зв' язку, а ле повернуті у зв' язку із ві дсутністю підприємства за юр идичною адресою. В день повер нення податкове повідомленн я - рішення розміщено на дошці об' яв про що є відповідна ві дмітка.

Згідно до пп. 5.2.1 п. 5.2 ст. 5 Закону №2181-ІІІ податкове зобов' яза ння платника податків, нарах оване контролюючим органом в ідповідно до пунктів 4.2 та 4.3 ст атті 4 цього Закону, вважаєтьс я узгодженим у день отриманн я платником податків податко вого повідомлення-рішення, з а винятком випадків, визначе них підпунктом 5.2.2 цього пункт у.

Зі скаргами на прийняті пов ідомлення-рішення відповіда ч не звертався до органів под аткової служби, а тому вони вв ажаються узгодженими та з да ти їх отримання починається строк для погашення податков ого зобов' язання.

Відповідно до абз. 2 пп. 5.3.1 п. 5.3 с т. 5 Закону №2181 платник податків зобов' язаний сплатити нара ховану суму податкового зобо в' язання у строки визначені у законі з відповідного пода тку, а за їх відсутності - прот ягом тридцяти календарних дн ів від дня отримання податко вого повідомлення про таке н арахування.

У зазначені строки податко ві зобов' язання не сплачені , а тому у відповідності до пп. 5.4.1 цього Закону визнається су мою податкового боргу платни ка податків.

У зв' язку з несплатою плат ником податків узгоджених су м податкового зобов' язання ДПІ у Ленінському районі м. За поріжжя вживалися заходи щод о стягнення податкової забор гованості у встановленому за конодавством порядку, а саме згідно пп. 6.2.1 п. 6.2, пп. 6.2.4 п. 6.2 ст.6 Закону України № 2181-III від 21.12.2000 p., були направлені платнику податків: перша под аткова вимога форми «Ю1» № 1/516 в ід 05 червня 2009 року та друга под аткова вимога № 2/939 від 15 вересн я 2009 року.

Згідно із пп. 20.1.18 п. 20.1 ст. 20 Подат кового кодексу України орган и державної податкової служб и мають право звертатися до с уду щодо стягнення коштів пл атника податків, який має под атковий борг, з рахунків у бан ках, обслуговуючих такого пл атника. На суму податкового б оргу або його частини.

Згідно із п. 95.1 ст. 95 Податково го кодексу України орган дер жавної податкової служби зді йснює за платника податків і на користь держави заходи що до погашення податкового бор гу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власност і, а в разі їх недостатності - ш ляхом продажу майна такого п латника податків, яке перебу ває у податковій заставі.

За правилами частин 1, 6 ст. 71 КА С України кожна сторона пови нна довести ті обставини, на я ких ґрунтуються її вимоги та заперечення, якщо особа, яка б ере участь у справі, без поваж них причин не надасть докази на пропозицію суду для підтв ердження обставин, на які вон а посилається, суд вирішує сп раву на основі наявних доказ ів.

Розглянувши та дослідивши матеріли справи, суд встанов ив, що відповідачем порушені вимоги пп. 5.3.1 п. 5.3 ст. 5 Закону Укр аїни «Про порядок погашення зобов' язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами», т а п. 57.3 Податкового кодексу Укр аїни - не сплачено, визначене к онтролюючим органом, податко ве зобов' язання у сумі 2 550,00 гр н.

За таких обставин, позовні в имоги Державної податкової і нспекції у Ленінському район і м. Запоріжжя до Приватного п ідприємства ПКП «ІНМЕТ» про стягнення 2 550,00 грн. податковог о боргу, обґрунтовані і підля гають задоволенню.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 71, 159-163 КАС України , суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов за довольнити у повному обсязі.

Стягнути з Приватного підп риємства ПКП «ІНМЕТ» (вул. Т овариська, буд. 21, кв. 21, м. Запорі жжя, 69121, код ЄДРПОУ 22118469) на кори сть Державного бюджету Ленін ського району м. Запоріжжя, (р/ р 31117009700006, код платежу 11021000, отримув ач Державний бюджет у Ленінс ькому районі м. Запоріжжя, код отримувача 34677103, банк - ГУДКУ у З апорізькій області, МФО 813015) за боргованість з податку на пр ибуток у сумі 2550,00 грн. (дві тисяч і п' ятсот п' ятдесят гривен ь).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті а пеляційного провадження або набрання законної сили ріше нням за наслідками апеляційн ого провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії пос танови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб' єктом владних повноважень повідомлення пр о можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя (підпис) Д.В. Татаринов

Дата ухвалення рішення09.11.2011
Оприлюднено21.03.2012
Номер документу21945155
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/7796/11

Постанова від 09.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 09.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 19.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні