Постанова
від 28.11.2011 по справі 2а-0870/8809/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 листопада 2011 року 10:00 Справа № 2а -0870/8809/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого - судді Татаринова Д.В.

при секретарі Урсуленко Ю.О .

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовною заявою: Державн ої податкової інспекції в Ле нінському районі м. Запоріжж я

до: Повного товариства «Ш ахова В.І. Шахов А.М. Ва сса»

про: стягнення податкового боргу за рахунок активів у ро змірі 1 190,00 грн.

за участю представників ст орін:

від позивача: не прибув;

від відповідача: не прибув;

ВСТАНОВИВ:

18 жовтня 2011 року до Запорізьк ого окружного адміністратив ного суду надійшла позовна з аява Державної податкової ін спекції в Ленінському районі м. Запоріжжя до Повного товар иства «Шахова В.І. Шахов А.М. Васса» про стягненн я податкового боргу за рахун ок активів у розмірі 1 190,00 грн.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився. Д о суду надав заяву, у якій прос ить суд розглянути справу за його відсутності. На задовол енні позову наполягає.

Представник відповідача у судове засідання вдруге не з ' явився. Про місце, час та дат у судового засідання був пов ідомлений належним чином. По штова кореспонденція суду по вернулась з відміткою відділ ення поштового зв' язку «за закінченням терміну зберіга ння».

Відповідно до ч. 4 ст. 128 КАС Укр аїни, у разі повторного непри буття відповідача, який не є с уб' єктом владних повноваже нь, належним чином повідомле ного про дату, час і місце судо вого розгляду, без поважних п ричин або без повідомлення н им про причини неприбуття ро згляд справи не відкладаєтьс я і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній док азів.

Таким чином, суд вважає за м ожливе розглянути справу за відсутності представника ві дповідача на підставі наявни х в справі доказів.

Згідно з ч. 1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Керуючись приписами ст. ст. 35, 41 КАС України суд розглянув с праву на підставі наявних до казів, фіксування судового з асідання за допомогою звукоз аписувального технічного за собу не здійснювалось.

З матеріалів справи та наяв них в ній доказів, судом встан овлено наступне.

Повне товариство «Шахова В.І. Шахов А.М. Васса» зареєстроване розпорядженн ям Ленінської районної адмін істрації Запорізької місько ї ради 15 грудня 1994 року за № 25489551Ю0010097.

Станом на 27 вересня 2011 року за відповідачем рахується пода тковий борг з податку на приб уток у розмірі 1 190,00 грн.

Податковий борг виник в рез ультаті прийняття податково го повідомлення - рішення № 002837 1501/0 від 30 квітня 2009 року на суму 1 1 90,00 грн., прийнятого на підставі акту перевірки № 672 про резуль тати невиїзної документальн ої перевірки своєчасності по дання податкової звітності, якою встановлено порушення п п. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України «Пр о порядок погашення зобов' я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами».

Акт перевірки та податкове повідомлення - рішення надіс лані на адресу відповідача з асобом поштового зв' язку, а ле повернуті у зв' язку із ві дсутністю підприємства за юр идичною адресою. В день повер нення, податкове повідомленн я - рішення розміщено на дошці об'яв, рахується днем врученн я, про що є на ньому відмітка.

Згідно до пп. 5.2.1 п. 5.2 ст. 5 Закону №2181-ІІІ податкове зобов' яза ння платника податків, нарах оване контролюючим органом в ідповідно до пунктів 4.2 та 4.3 ст атті 4 цього Закону, вважаєтьс я узгодженим у день отриманн я платником податків податко вого повідомлення, за винятк ом випадків, визначених підп унктом 5.2.2 цього пункту.

Зі скаргою на прийняте пові домлення-рішення відповідач не звертався, а тому вони вваж аються узгодженими та з дати їх отримання починається ст рок для погашення податковог о зобов' язання.

Відповідно до абз. 2 пп. 5.3.1 п. 5.3 с т. 5 Закону №2181-ІІІ платник пода тків зобов' язаний сплатити нараховану суму податкового зобов' язання у строки визн ачені у законі з відповідног о податку, а за їх відсутності - протягом тридцяти календар них днів від дня отримання по даткового повідомлення про т аке нарахування.

У зазначені строки податко ві зобов' язання не сплачені , а тому у відповідності до пп. 5.4.1 цього Закону визнається су мою податкового боргу платни ка податків.

У зв' язку з несплатою плат ником податків узгоджених су м податкового зобов' язання ДПІ у Ленінському районі м. За поріжжя вживались заходи щод о стягнення податкової забор гованості у встановленому за конодавством порядку, а саме відповідно до пп. 6.2.1 п. 6.2, пп. 6.2.4 п. 6.2 ст. 6 Закону Украї ни № 2181-III від 21.12.2000 р., були направле ні платнику податків: перша п одаткова вимога форми «Ю1» № 1/ 606 від 06 липня 2009 року та друга по даткова вимога № 2/1312 від 15 грудн я 2009 року.

Дані вимоги залишені відпо відачем без задоволення.

Згідно із пп. 20.1.18 п. 20.1 ст. 20 Подат кового кодексу України орган и державної податкової служб и мають право звертатися до с уду щодо стягнення коштів пл атника податків, який має под атковий борг, з рахунків у бан ках, обслуговуючих такого пл атника. На суму податкового б оргу або його частини.

Згідно із п. 95.1 ст. 95 Податково го кодексу України орган дер жавної податкової служби зді йснює за платника податків і на користь держави заходи що до погашення податкового бор гу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власност і, а в разі їх недостатності - ш ляхом продажу майна такого п латника податків, яке перебу ває у податковій заставі.

Відповідно до п. 95.3 ст. 95 Подат кового кодексу України стягн ення коштів з рахунків платн ика податків у банках, обслуг овуючих такого платника пода тків, здійснюється за рішенн ям суду, яке направляється до виконання органам державної податкової служби, у розмірі суми податкового боргу або й ого частини.

Приймаючи до уваги вищевик ладене, враховуючи неподання підприємством позивачем под аткової звітності, що є поруш енням податкового законодав ства, позовні вимоги Державн ої податкової інспекції у Ле нінському районі м. Запоріжж я до Повного товариства «Ша хова В.І. Шахов А.М. Вас са» про стягнення податков ого боргу за рахунок активів у розмірі 1 190,00 грн., обґрунтова ні і підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 71, 159-163 КАС України , суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов за довольнити у повному обсязі.

Стягнути кошти за рахунок а ктивів Повного товариства « Шахова В.І. Шахов А.М. Васса» (код ЄДРПОУ 22138093) забор гованості на користь Державн ого бюджету Ленінського райо ну м. Запоріжжя (код одержувач а 34677103 в ГУДКУ у Запорізькій обл асті, МФО 813015) податкового борг у з податку на прибуток у розм ірі 1 190,00 (одна тисяча сто дев' я носто гривень) грн. (код платеж у 11021000 на р/р 31117009700006).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті а пеляційного провадження або набрання законної сили ріше нням за наслідками апеляційн ого провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії пос танови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб' єктом владних повноважень повідомлення пр о можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя (підпис) Д.В. Татаринов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.11.2011
Оприлюднено21.03.2012
Номер документу21945326
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/8809/11

Постанова від 28.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 28.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 07.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 19.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні