Ухвала
від 14.02.2012 по справі 0870/1128/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯ ВИ БЕЗ РУХУ

14 лютого 2012 року Справа № 0870/1128/12

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окр ужного адміністративного су ду Чернова Ж. М., перевіривши м атеріали адміністративного

позову: Державної податков ої інспекції у Приазовському районі Запорізької області

до: Обслуговуючого кооп еративу «Обслуговуючого садово-городнього кооперат иву «Азов-91»

про: припинення державної р еєстрації юридичної особи

на виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

13.02.2012 до Запорізького окружн ого адміністративного суду надійшов адміністративний п озов Державної податкової ін спекції у Приазовському райо ні Запорізької області до Обслуговуючого кооперати ву «Обслуговуючого садо во-городнього кооперативу «А зов-91», в якому просить припин ити державну реєстрацію юрид ичної особи відповідача.

Судом встановлено, що позов на заява не відповідає вимог ам ст.106 КАС України, виходячи з наступного:

Згідно з ч. 4 та 5 ст.106 КАС України, позовна заява підпи сується позивачем або його п редставником; одночасно з по зовною заявою подається дові реність чи інший документ, що підтверджує повноваження пр едставника.

Відповідно до ч. 7 ст. 56 КАС Укр аїни законним представником органу, підприємства, устано ви, організації в суді є його к ерівник чи інша особа, уповно важена законом, положенням, с татутом.

Частиною 2 ст.58 КАС України пе редбачено, що повноваження з аконних представників підт верджуються документами, які стверджують займану ними по саду.

Як вбачається із матеріалі в позову, позивачем не додано до матеріалів позовної заяв и докази на підтвердження по вноважень особи, що підписал а позов.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.106 КАС У країни у позовній заяві зазн ачається зміст позовних вимо г і виклад обставин, якими поз ивач обґрунтовує позовні вим оги.

Також, відповідно до ч.2 ст.106 К АС України, на підтвердження обставин, якими обґрунтовую ться позовні вимоги, позивач зазначає докази, про які йому відомо, і які можуть бути вико ристані судом.

Всупереч вимогам КАС до поз овної заяви надані документи , щодо іншої юридичної особа, так у своєму позові ДПІ у Приа зовському районі Запорізько ї області зазначив відповіда чем Обслуговуючий коопе ратив «Обслуговуючий са дово-городній кооператив «Аз ов-91» (код 34920487), реєстрацію якого позивач у своїх вимогах прос ить припинити, але до позову н адані матеріали (копія свідо цтва про державну реєстрацію , витяг з ЄДР, статут, довідки т а інш.), а також докази направл ення позову на адресу іншої ю ридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Приазов' є» (код 30000298).

Відповідно до ч.1 ст.108 КАС Укр аїни суддя, встановивши, що по зовну заяву подано без додер жання вимог, встановлених ст аттею 106 цього Кодексу, постан овляє ухвалу про залишення п озовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позов ної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, дост атній для усунення недоліків .

З огляду на викладене, суд д ійшов висновку, що позовну за яву Державної податкової інс пекції у Приазовському район і Запорізької області слід з алишити без руху.

Згідно ч.2, ч.6 ст.108 КАС України , якщо позивач усунув недолік и позовної заяви у строк, вста новлений судом, вона вважаєт ься поданою у день первинног о її подання до адміністрати вного суду.

Керуючись п.4 ч.1, ч.2 ст.106, ч.1 ст.108 К одексу адміністративного су дочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Державн ої податкової інспекції у Пр иазовському районі Запорізь кої області до Обслуговую чого кооперативу «Обслу говуючого садово-городньо го кооперативу «Азов-91» - зали шити без руху.

ДПІ у Приазовському районі Запорізької області у строк до 05.03.2012 (з урахуванням поштово го перебігу) усунути недолік и позовної заяви. Роз' яснит и позивачу, що для усунення не доліків позову необхідно на дати до суду докази на підтве рдження повноважень особи, щ о підписала позов (наказ); дока зи на підтвердження обставин (копія свідоцтва про державн у реєстрацію, витяг з ЄДР, стат ут, довідки та інш. матеріали щ одо Обслуговуючого кооп еративу «Обслуговуючого садово-городнього кооперат иву «Азов-91»), якими обґрунтов уються позовні вимоги та док ази направлення позовної зая ви та доданих до неї документ ів відповідачу. Зазначені до кументи надіслати до суду су провідним листом з посилання м на номер справи.

У разі невиконання вимог ці єї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною і буде п овернута заявникові.

Копію ухвали направити поз ивачу.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строку п одання апеляційної скарги, я кщо вона не була подана у вста новлені строки. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля повернення апеляційної с карги, відмови у відкритті ап еляційного провадження або н абрання законної сили рішенн ям за наслідками апеляційног о провадження.

Ухвала може бути оска ржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеля ційного адміністративного с уду через Запорізький окружн ий адміністративний суд шлях ом подачі в 5-денний строк з дн я проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановле но в письмовому провадженні або згідно з частиною третьо ю статті 160 цього Кодексу, або б ез виклику особи, яка її оскар жує, апеляційна скарга подає ться протягом п' яти днів з д ня отримання копії ухвали з п одачею її копії відповідно д о кількості осіб, які беруть у часть у справі.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя Ж .М.Чернова

< Текст > 05 березня 2012 року < Те кст >

< Текст >

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.02.2012
Оприлюднено21.03.2012
Номер документу21948629
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/1128/12

Постанова від 28.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 12.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 14.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні