Постанова
від 20.02.2012 по справі 990/12/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

20 лютого 2012 р. № 2-а- 990/12/2070

Харківський окружний адміністративний суд у скла ді судді Білової О.В., розгляну вши в порядку скороченого пр овадження адміністративну с праву за позовом Державної п одаткової інспекції у Дзержи нському районі міста Харкова до Приватного підприємства "Глобус плюс" про стягнення по даткового боргу,-

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова ін спекція у Дзержинському райо ні міста Харкова звернулася до суду з адміністративним п озовом до Приватного підприє мства "Глобус плюс", в якому пр осить суд стягнути на корист ь Державного бюджету податко вий борг у сумі 484,12 грн. з ПП "ГЛО БУС ПЛЮС" (код ЄДРПОУ 32335904) на роз рахунковий рахунок 33219807700003 по по датку з власників наземних т ранспортних засобів та інших самохідних машин і механізм ів (юридичних осіб) (12020100), банків ські реквізити: УДКСУ у Дзерж инському р-ні м.Харкова, код ЄД РПОУ 37999654, МФО 851011, обґрунтовуючи свої вимоги наступним.

ПП "ГЛОБУС ПЛЮС" переб уває на обліку як платник под атків в Державній податковій інспекції у Дзержинському р айоні міста Харкова. ПП "ГЛОБУ С ПЛЮС" має податковий борг пе ред бюджетом у сумі 484,12 грн., яки й у строки, визначені законод авством, не сплачений. Податк овим органом вчинені всі мож ливі дії по стягненню зазнач еної заборгованості.

Копія ухвали про відкритт я скороченого провадження ра зом з копією позовної заяви т а доданих до неї документів б ула надіслана відповідачеві та ним отримана 08.02.2012р., що підтв ерджується повідомленням пр о вручення поштового відправ лення.

Відповідач у десятиденний строк з дня одержання ухвали про відкриття скороченого п ровадження та копій документ ів заперечень проти позову т а необхідних документів або заяви про визнання позову до суду не подав.

Таким чином, відповідач є н алежним чином повідомлений п ро наслідки неподання запере чень проти позову та необхід них документів або заяви про визнання позову до суду, з огл яду на що суд, оцінивши повідо млені позивачем обставини, д ослідивши матеріали справи, приходить до висновку про за доволення позову, виходячи з наступного.

Приватне підприємство "ГЛОБУС ПЛЮС" зареєстровано я к юридична особа, що підтверд жується Витягом з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців (а.с.20-22).

Відповідач знаходиться на обліку як платник податків в Державній податковій інспек ції у Дзержинському районі м . Харкова з 30.01.2003 року, що підтвер джується довідкою про взяття на облік платника податків (а .с.6).

На момент розгляду справи с удом заборгованість ПП "ГЛОБ УС ПЛЮС" перед бюджетом з под атку з власників наземних тр анспортних засобів та інших самохідних машин і механізмі в склала 484,12 грн., що підтверджу ється обліковою карткою плат ника податків - відповідача (а .с.8-13).

Щодо підстав виникнення за значеної заборгованості суд ом встановлено наступне.

Державною податковою інсп екцією у Дзержинському район і м. Харкова було винесено под аткове повідомлення-рішення № 0065421701/0 від 19.11.10 року на підставі акту № 11497/1701/32335904 від 03.11.2010 року, яким відповідачу визначено суму штрафних (фінансових) санкці й з податку з власників назем них транспортних засобів та інших самохідних машин і мех анізмів у розмірі 424,25 грн. (а.с.18).

Відповідно до п.п.16.1.1. п. 16.1 ст. 16 « Про порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами»після закі нчення встановлених строків погашення узгодженого подат кового зобов'язання на суму п одаткового боргу нараховуєт ься пеня.

Підпунктом 16.4.1. п.16.4 ст.16 того ж з акону передбачено, що пеня на раховується на суму податков ого боргу (включаючи суму штр афних санкцій за їх наявност і) із розрахунку 120 відсотків р ічних облікової ставки Націо нального банку України, діюч ої на день виникнення такого податкового боргу або на ден ь його (його частини) погашенн я, залежно від того, яка з вели чин таких ставок є більшою, за кожний календарний день про строчення у його сплаті.

У відповідності до приписі в зазначених норм була нарах ована пеня за несвоєчасну сп лату податкових зобов' язан ь з податку з власників назем них транспортних засобів та інших самохідних машин і мех анізмів у розмірі 58,87 грн., що пі дтверджується даними обліко вої картки платника податків .

Згідно з п.п. 5.2.1 п. 5.2 ст.5 Закону У країни «Про порядок погашенн я зобов'язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами»по даткове зобов'язання платник а податків, нараховане контр олюючим органом відповідно д о пунктів 4.2 та 4.3 статті 4 цього З акону, вважається узгодженим у день отримання платником п одатків податкового повідом лення, за винятком випадків, в изначених підпунктом 5.2.2 цьог о пункту.

Також п.п. 5.2.2. п. 5.2. ст.5 Закону Ук раїни «Про порядок погашення зобов'язань платників подат ків перед бюджетами та держа вними цільовими фондами»пер едбачено, що разі коли платни к податків вважає, що контрол юючий орган невірно визначив суму податкового зобов'язан ня або прийняв будь-яке інше р ішення, що суперечить законо давству з питань оподаткуван ня або виходить за межі його к омпетенції, встановленої зак оном, такий платник податків має право звернутися до конт ролюючого органу із скаргою про перегляд цього рішення, я ка подається у письмовій фор мі та може супроводжуватися документами, розрахунками та доказами, які платник податк ів вважає за потрібне надати . Скарга повинна бути подана к онтролюючому органу протяго м десяти календарних днів, на ступних за днем отримання пл атником податків податковог о повідомлення або іншого рі шення контролюючого органу, що оскаржується. Контролюючи й орган зобов'язаний прийнят и вмотивоване рішення та над іслати його протягом двадцят и календарних днів від дня от римання скарги платника пода тків на його адресу поштою з п овідомленням про вручення аб о надати йому під розписку. У р азі коли контролюючий орган надсилає платнику податків р ішення про повне або частков е незадоволення його скарги, такий платник податків має п раво звернутися протягом дес яти календарних днів, наступ них за днем отримання відпов іді, з повторною скаргою до ко нтролюючого органу вищого рі вня, а при повторному повному або частковому незадоволенн і скарги - до контролюючого ор гану вищого рівня із дотрима нням зазначеного десятиденн ого строку для кожного випад ку оскарження та зазначеного двадцятиденного строку для відповіді на нього.

Відповідно до абз. 4 п.п. 6.2.4 п .6.2 ст.6 Закону України «Про поря док погашення зобов'язань пл атників податків перед бюдже тами та державними цільовими фондами»у разі коли податко вий орган або пошта не може вр учити платнику податків пода ткове повідомлення або подат кові вимоги у зв'язку з незнах одженням посадових осіб, їх в ідмовою прийняти податкове п овідомлення або податкову ви могу, незнаходженням фактичн ого місця розташування (місц езнаходження) платника подат ків, податковий орган розміщ ує податкове повідомлення аб о податкові вимоги на дошці п одаткових оголошень, встанов леній на вільному для огляду місці біля входу до приміщен ня податкового органу. При ць ому день розміщення такої по даткової вимоги вважається д нем її вручення.

Податкове повідомлення -рішення № 0065421701/0 від 19.11.10 року було направлено на адресу відпов ідача поштою, однак не було вр учене з причин відсутності с уб' єкта підприємницької ді яльності за адресою реєстрац ії, про що складено акт про нем ожливість вручення рішення з одночасним його розміщенням на дошці податкових оголоше нь.(а.с. 18-19)

Відповідачем зазначене по даткове повідомлення - ріше ння ані в процедурі адмініст ративного оскарження, ані в с удовому порядку не оскаржува лося.

Підпунктом 6.2.1 пункту 6.2 статт і 6 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платн иків податків перед бюджетам и та державними цільовими фо ндами" визначено, що у разі кол и платник податків не сплачу є узгоджену суму податкового зобов'язання в установлені с троки, податковий орган надс илає такому платнику податкі в податкові вимоги.

На виконання зазначеної но рми Державна податкова інспе кція у Дзержинському районі м. Харкова направила на адрес у відповідача першу податков у вимогу № 1/1256 від 19.10.2009 року(а.с.14), я ка була вручена уповноважені й особі відповідача - Васильє ву, та другу податкову вимогу №2/1432 від 07.12.2009 року(а.с.15), яка не бул а вручена відповідачу, про що складено акт №2425 від 10.12.2009 року п ро неможливість вручення под аткової вимоги(а.с.16), з одночас ним її розміщенням на дошці п одаткових оголошень.

Таким чином, судом встано влено, що податковим органом були вжиті всі можливі заход и з погашення податкового бо ргу Приватного підприємства "Глобус плюс".

На момент розгляду справи с удом сума заборгованості від повідачем не погашена, відпо відачем до суду не надано нал ежних доказів на спростуванн я вимог позивача.

З огляду на наведене, суд пр иходить до висновку про те, що позовні вимоги є обґрунтова ними та позов підлягає задов оленню.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст.ст. 2, 8-14, 17, 50, 70, 71, 86, 94, 1 59, 160-163, 167, 186 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний п озов Державної податкової ін спекції у Дзержинському райо ні міста Харкова до Приватно го підприємства "Глобус плюс " про стягнення податкового б оргу - задовольнити.

Стягнути з Приватног о підприємства "ГЛОБУС ПЛЮС" (к од ЄДРПОУ 32335904, 61023 Харків, вул. С умська д.77 корпус 79 кв. 82 ) на ко ристь Державної податкової і нспекції у Дзержинському рай оні міста Харкова (61166, м. Харків , пр.. Леніна, 9, ЄДРПОУ 22705936) до держ авного бюджету податковий бо рг у сумі 484,12 (чотириста вісімд есят чотири) грн. 12 коп. на розра хунковий рахунок 33219807700003 «подат ок з власників наземних тран спортних засобів та інших са мохідних машин і механізмів (юридичних осіб)» (12020100), банківс ькі реквізити: УДКСУ у Дзержи нському р-ні м.Харкова, код ЄДР ПОУ 37999654, МФО 851011.

Постанова суду підлягає н егайному виконанню.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у десятиденний строк з дня отр имання копії постанови.

Постанова, крім випа дків її оскарження в апеляці йному порядку, є остаточною.

Суддя Білова О.В.

Дата ухвалення рішення20.02.2012
Оприлюднено21.03.2012
Номер документу21957694
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —990/12/2070

Ухвала від 30.01.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Білова О.В.

Постанова від 20.02.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Білова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні