Постанова
від 29.02.2012 по справі 14338/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Харків

29 лютого 2012 р. спр ава № 2-а- 14338/11/2070

Харківський окружни й адміністративний суд у скл аді:

головуючого судді Біленсь кого О.О.

при секретарі судового зас ідання Лишняк І.В.

за участю:

представника позивача - н е прибув,

представника відповідача Департаменту державної р еєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Х арківської міської ради - Задорожна В.М.,

представника відповідача Державної податкової інспек ції у Дзержинському районі м іста Харкова - Тімонов А.І.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у приміщен ні Харківського окружного ад міністративного суду адміні стративну справу за позовом

Товариства з обмеженою ві дповідальністю "ТАІ - СЕРВІС"

до Державної податкової інс пекції у Дзержинському район і міста Харкова та Департам енту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців Харківсько ї міської ради

про скасування рішення та зоб ов' язання вчинити певні дії , -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Товариство з об меженою відповідальністю "ТА І - СЕРВІС" звернувся до Харків ського окружного адміністра тивного суду (далі - ТОВ "ТАІ - СЕРВІС") з адміністративним п озовом до Департаменту д ержавної реєстрації юридичн их осіб і фізичних осіб - підпр иємців Харківської міської р ади (далі - Департамент) та Державної податкової інспек ції у Дзержинському районі м іста Харкова (далі - ДПІ у Дзер жинському районі міста Харко ва), з урахуванням уточнених п озовних вимог, просив скасув ати рішення Державної податк ової інспекції у Дзержинсько му районі міста Харкова від 16. 08.2011 року №518 про анулювання реєс трації платника податку на д одану вартість, зобов' язати Державну податкову інспекці ю у Дзержинському районі м. Ха ркова відновити з 11.08.2011 року реє страцію платника податку на додану вартість Товариства з обмеженою відповідальністю "ТАІ - СЕРВІС" (м. Харків, вул. Кло чківська, буд. 101, корпус В, кв.73, к од ЄДРПОУ 30750671) та забезпечити в ключення відомостей до Реєст ру платників податку на дода ну вартість, скасувати запис державного реєстратора про відсутність Товариства з обм еженою відповідальністю "ТАІ - СЕРВІС" (м. Харків, вул. Клочкі вська, буд. 101, корпус В, кв.73, код Є ДРПОУ 30750671) за її місцезнаходже нням.

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначив, що 16 се рпня 2011 року ДПІ у Дзержинсько му районі міста Харкова було прийнято рішення №518 про анул ювання реєстрації ТОВ "ТАІ - СЕ РВІС" як платника податку на д одану вартість. Анулювання р еєстрації було проведено на підставі підпункту «ж»пункт у 184.1 ст.184 Податкового кодексу У країни за самостійним рішенн ям ДПІ у Дзержинському район і міста Харкова. Враховуючи н орми діючого законодавства, ТОВ "ТАІ - СЕРВІС" вважає дії ДП І у Дзержинському районі міс та Харкова неправомірними та безпідставними, оскільки ві дповідачем не було вчинено д остатніх заходів щодо встано влення фактичного місцезнах одження ТОВ "ТАІ - СЕРВІС", що пр извело до штучного створення умов для анулювання свідоцт ва платника ПДВ. Крім цього, по зивач зазначив, що не отримув ав від Державного реєстратор а повідомлення щодо необхідн ості подання державному реєс тратору реєстраційної картк и після того, як їм 14 червня 2011 ро ку було надано реєстраційну картку про підтвердження від омостей про юридичну особу (ф орма №6). З огляду на вищевикла дене вважає, що рішення ДПІ у Д зержинському районі міста Ха ркова №518 від 16.08.2011 року про анулю вання реєстрації ТОВ "ТАІ - СЕР ВІС" та дії ДПІ у Дзержинсько му районі міста Харкова, пов' язані зі встановленням місце знаходження Товариства є так ими, що вчинені без врахуванн я вимого ст.19 Конституції Укра їни, Податкового кодексу Укр аїни, «Положення про реєстра цію платників податку на дод ані вартість»№978, затверджено го наказом Державної податко вої адміністрації України 22.12 .2010 року.

Представник позивача у суд ове засідання не прибув, про д ату, час та місце розгляду спр ави був повідомлений своєчас но та належним чином. 28.02.2012 року до канцелярії Харківського окружного адміністративног о суду надав заяву про розгля д справи за його відсутністю . За таких умов, відповідно до ст.128 КАС України, враховуючи з аяву представника позивача, виходячи з рівності сторін в адміністративному судочинс тві, суд вважає за можливе роз глянути справу на підставі н аявних у ній доказів без учас ті представника позивача.

Представник ДПІ у Дзержинс ькому районі міста Харкова в письмових запереченнях та у судовому засіданні проти по зову заперечував, просив у за доволенні позову відмовити, оскільки вважає рішення ДПІ у Дзержинському районі міста Харкова №518 від 16.08.2011 року про ан улювання реєстрації ТОВ "ТАІ - СЕРВІС" як платника податку на додану вартість таким, що п рийнято у відповідності до в имог чинного законодавства.

Представник Департамен ту у судове засідання прибу в, просив відмовити у задовол енні позову, посилаючись на п исьмові заперечення. У запер еченнях вказав, що керуючись ст.19 Закон України “Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців” №755- IY від 15 травня 2003 року т а відповідно до повідомлення ДПІ у Дзержинському районі м іста Харкова про відсутність ТОВ "ТАІ - СЕРВІС" за адресою: 61022 , Харківська обл., м. Харків, вул иця Клочківська, будинок 101, ко рпус В, квартира73, державним р еєстратором було направлено нагадування від 13.07.2011 року дире ктору ТОВ "ТАІ - СЕРВІС" Тян А ндрію Інокентійовичу про н еобхідність підтвердження р еєстраційних відомостей про юридичну особу до 13.08.2011 року. 04.08.2 011 року Департамент отрим ав лист з поміткою пошти - «з а адресою не значиться». На пі дставі вищевикладеного, 08.08.2011 р оку державним реєстратором б уло проведено реєстраційну д ію «Внесення інформації щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою». Отже, ві дповідач вважає, що державни й реєстратор Департаменту державної реєстрації юрид ичних осіб та фізичних осіб - п ідприємців Харківської місь кої ради діяв лише на підстав і, в межах повноважень та у спо сіб, що прямо передбачені чин ним законодавством України.

Суд, вислухавши пояснення с торін, дослідивши матеріали справи, надані докази у їх сук упності, встановив наступне.

Як вбачається з свідоцтва п ро державну реєстрацію юриди чної особи, витягу та довідки з Єдиного державного реєстр у юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців ТОВ "ТАІ - СЕ РВІС" зареєстрований, в якост і юридичної особи, Виконавчи м комітетом Харківської місь кої ради 18.01.2005 року за №14801080002006147.

Відповідно до довідки ДПІ у Дзержинському районі міста Харкова про взяття на облік п латника податків (форма№4-ОПП ) ТОВ "ТАІ - СЕРВІС" перебуває на обліку у ДПІ у Дзержинському районі міста Харкова з 20.01.2000 ро ку за №11573.

Стосовно позовних вимог, що до скасування запису державн ого реєстратора про відсутні сть Товариства з обмеженою в ідповідальністю "ТАІ - СЕРВІС " (м. Харків, вул. Клочківська, бу д. 101, корпус В, кв.73, код ЄДРПОУ 3075067 1) за її місцезнаходженням суд зазначає наступне.

Відносини, які виникають у с фері державної реєстрації юр идичних осіб, а також фізични х осіб - підприємців регулює Закон України "Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" в ід 15 травня 2003 року №755-IV (далі - Зак он України №755-IV).

Єдиний державний реєстр юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців - автоматизова на система збирання, накопич ення, захисту, обліку та надан ня інформації про юридичних осіб та фізичних осіб - підп риємців.

Відповідно до ч.1 ст.4 Закону У країни №755-IV, державна реєстрац ія юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців - засвідче ння факту створення або прип инення юридичної особи, засв ідчення факту набуття або по збавлення статусу підприємц я фізичною особою, а також вч инення інших реєстраційних дій, які передбачені цим За коном, шляхом внесення відпо відних записів до Єдиного де ржавного реєстру.

Відомості про юридичну осо бу або фізичну особу - підприє мця включаються до Єдиного д ержавного реєстру шляхом вне сення записів на підставі ві домостей з відповідних реєст раційних карток та відомосте й, що надаються юридичними ос обами державному реєстратор у за місцезнаходженням реєст раційної справи згідно із за конодавством України (частин а 1 статті 17 вказаного Закону).

За матеріалами справи, 11.07.2011 р оку до Департаменту наді йшло Повідомлення №4569/9/29-012 від Д ПІ у Дзержинському районі мі ста Харкова про відсутність юридичної особи за місцезна ходженням (форма №18-ОПП), в яком у повідомлялось про відсутні сть ТОВ "ТАІ - СЕРВІС" за адресо ю: 61022, Харківська обл., м. Харків, вулиця Клочківська, буд. 101, кор пус В, квартира73. (а.с.99-100)

Частиною 12 статті 19 Закону Ук раїни №755-IV передбачено, що у ра зі надходження державному ре єстратору від органу державн ої податкової служби повідом лення встановленого зразка п ро відсутність юридичної осо би за її місцезнаходженням д ержавний реєстратор зобов' язаний надіслати поштовим ві дправленням протягом п' яти робочих днів з дати надходже ння зазначеного повідомленн я юридичній особі повідомлен ня щодо необхідності подання державному реєстратору реєс траційної картки.

Судом встановлено, що Держа вним реєстратором 13.07.2011 року бу ло направлено повідомлення № 1662/10-4/11 директору ТОВ "ТАІ - СЕРВІС " Тян Андрію Інокентійовичу про надіслання рекомендов аним листом або надати особи сто (через уповноважену особ у) державному реєстратору ка ртку підтвердження реєстрац ійних відомостей (форма №6) до 13.08.2011 року (а.с.82-83).

04.08.2011 року зазначене повідомл ення повернулось до Департ аменту з поміткою пошти «за адресою не значиться».

Відповідно до ч.14 ст.19 Закону України №755-IV, у разі неподання юридичною особою протягом м ісяця з дати надходження їй в ідповідного повідомлення ре єстраційної картки про підтв ердження відомостей про юрид ичну особу державний реєстра тор повинен внести до Єдиног о державного реєстру запис п ро відсутність підтвердженн я зазначених відомостей дато ю, яка встановлена для чергов ого подання реєстраційної ка ртки про підтвердження відом остей про юридичну особу. Якщ о державному реєстратору пов ернуто поштового відправлен ня, державний реєстратор пов инен внести до Єдиного держа вного реєстру запис про відс утність юридичної особи за ї ї місцезнаходженням.

Як вбачається з довідки з Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців 08.08.2011 року держа вним реєстратором було прове дено реєстраційну дію “Внесе ння інформації щодо відсутно сті юридичної особи за вказа ною адресою”.

З огляду на вищевикладене, с уд приходить до висновку, що р еєстраційна дія, а саме “Внес ення інформації щодо відсутн ості юридичної особи за вказ аною адресою”, вчинена держа вним реєстратором без поруше ння вимог чинного законодавс тва, у межах повноважень та у с посіб, що встановлені Законо м України №755-IV, з використанням повноважень, з метою, якою це повноваження надано та обґру нтовано, тобто з урахування в сіх обставин, що мають значен ня для вчинення певної дії.

Таким чином, позовні вимоги ТОВ "ТАІ - СЕРВІС" про скасуван ня запису державного реєстра тора про відсутність Товарис тва з обмеженою відповідальн істю "ТАІ - СЕРВІС" (м. Харків, ву л. Клочківська, буд. 101, корпус В , кв.73, код ЄДРПОУ 30750671) за її місце знаходженням є необґрунтова ними та такими що не підлягаю ть задоволенню.

Відносно позовних вимог, що до скасуванння рішення ДПІ у Дзержинському районі міста Харкова від 16.08.2011 року №518 про ан улювання реєстрації платник а податку на додану вартість , суд встановив наступне.

Відносини, що виникають у сф ері справляння податків і зб орів, що справляються в Украї ні, та порядок їх адмініструв ання, платників податків та з борів, їх права та обов'язки, к омпетенцію контролюючих орг анів, повноваження і обов'язк и їх посадових осіб під час зд ійснення податкового контро лю, а також відповідальність за порушення податкового за конодавства регулюється По датковим кодексом України.

Встановлення місцезнаходж ення (місця проживання) платн иків податків регламентован о Порядком обліку платників податків і зборів затверджен им наказом Державної податко вої адміністрації України №9 79 від 22.12.2010 року, зареєстрованог о в Міністерстві юстиції Укр аїни 30 грудня 2010 року за №1439/18734 (да лі - Порядок №979) в редакція як а діяла на час спірних правов ідносин, який розроблений ві дповідно до Податкового коде ксу України, Закону України "П ро державну податкову службу в Україні" і має на меті викор истання єдиної раціональної методики обліку платників п одатків і зборів в органах де ржавної податкової служби.

Пунктом 12.2 розділу XII зазначе ного порядку встановлено, що підрозділи органу державної податкової служби стосовно платників податків, якими не подано у встановлені законо м терміни податкові декларац ії (звіти, розрахунки), у поряд ку, передбаченому законодавс твом, самостійно визначають суму грошового зобов'язання, проводять роботу з узгоджен ня грошового зобов'язання та інші заходи, стосовно платни ків податків, які мають подат ковий борг, у порядку, передба ченому законодавством, здійс нюють заходи з погашення под аткового боргу.

У рамках проведення цих зах одів, а також при призначенні чи проведенні будь-якого вид у перевірки платника податкі в чи при виконанні інших служ бових обов'язків працівникам и органів державної податков ої служби здійснюється або м оже здійснюватись перевірка місцезнаходження (місця про живання) платника податків. З а наслідками перевірки склад ається акт перевірки місцезн аходження платника податків . Якщо встановлено відсутніс ть платника податків за його місцезнаходженням (місцем п роживання), то проводиться ро бота із з'ясування фактичног о місця розташування (місцез находження, місця проживання ) платника податків, відповід альних та пов'язаних осіб.

Судом встановлено, що 23.06.2011 ро ку фахівцями ДПІ у Дзержинсь кому районі міста Харкова бу в складений Акт про встан овлення місцезнаходження пі дприємства за юридичною адре сою, а саме ТОВ "ТАІ - СЕРВІС". Зі змісту зазначеного акту вба чається, що згідно направлен ня на перевірку ТОВ "ТАІ - СЕРВ ІС", при територіальному обст еженні за юридичною адресою м. Харків. вул. Клочківська, 101 В , кв.73 встановлено, що на момент обстеження території за дан ою адресою підприємство ТОВ "ТАІ - СЕРВІС" не виявлено, чим п орушено п.7 ст.19 Закону України №755-IV.

Щодо кожного платника пода тків, щодо якого виявлена від сутність його за місцезнаход женням (місцем проживання) та не з'ясоване його фактичне мі сцезнаходження (місце прожив ання), підрозділ органу держа вної податкової служби, який з'ясував зазначений факт, гот ує та передає підрозділам по даткової міліції запит на вс тановлення місцезнаходженн я (місця проживання) платника податків за встановленою фо рмою. До Єдиного банку даних п ро платників податків - юриди чних осіб та Реєстру самозай нятих осіб вносяться дані пр о подання запиту (пункт 12.4 розд ілу XII Порядку №979).

З матеріалів справи вбачає ться, що 23.06.2011 року в.о. начальник а ДПІ у Дзержинському районі міста Харкова було передано Запит на встановлення місце знаходження (місця проживанн я) платника податків від 23.06.2011 р оку до підрозділу податкової міліції.

Якщо за результатами заход ів щодо встановлення фактичн ого місцезнаходження юридич ної особи підрозділами подат кової міліції буде підтвердж ено відсутність такої особи за місцезнаходженням або вст ановлено, що фактичне місцез находження юридичної особи н е відповідає зареєстрованом у місцезнаходженню, структур ні підрозділи органу державн ої податкової служби вносять пропозиції у вигляді виснов ку керівнику (заступнику кер івника) органу державної под аткової служби про доцільніс ть/недоцільність направленн я державному реєстратору пов ідомлення про відсутність юр идичної особи її за місцезна ходженням.

У разі прийняття керівнико м (заступником керівника) орг ану державної податкової слу жби рішення про направлення державному реєстратору пові домлення про відсутність пла тника податків за місцезнахо дженням, підрозділ реєстраці ї та обліку платників податк ів формує та надсилає держав ному реєстратору повідомлен ня про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням за формою №18-ОПП (пункт 12.5 розді лу XII Порядку №979).

За матеріалами справи, 23.06.2011 р оку Начальником підрозділу п одаткової інспекції складен о довідку про встановлення м ісцезнаходження (місця прожи вання) платника податків за № 501, а саме місцезнаходження ТО В "ТАІ - СЕРВІС" не встановлено . На підставі зазначеного, 07.07.2011 року Заступником ДПІ у Дзерж инському районі міста Харков а було затверджено Висновок про доцільність/недоцільніс ть направлення державному ре єстратору повідомлення про в ідсутність юридичної особи з а місцем знаходження за ф.№18-О ПП.

07.07.2011 року ДПІ у Дзержинськом у районі міста Харкова згідн о пункту 12.5 розділу XII Порядку № 979 було надіслано до Департа менту Повідомлення про від сутність платника податків з а місцезнаходженням (місце п роживання) за формою №18-ОПП за №4569/9/29-012.

Слід відмітити, що вказане П овідомлення надіслане для пр оведення заходів згідно з ч.8 с т.19 Закон України №755-IV.

З врахуванням викладеного , суд не бере до уваги тверджен ня ТОВ "ТАІ - СЕРВІС" щодо відсу тності підстав для проведенн я заходів щодо встановлення місцезнаходження товариств а, оскільки судом не встановл ено обставин які б звільняли ДПІ у Дзержинському районі м іста Харкова від обов' язку щодо складання акту перевірк и місцезнаходження платника податків, за наслідками напр авлення на перевірку, та вчин ення дій щодо встановлення м ісцезнаходження ТОВ "ТАІ - СЕР ВІС".

Щодо правомірності прийня ття ДПІ у Дзержинському райо ні міста Харкова рішення №18337110 /29-019 від 16.08.2011 року про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість ТОВ "ТАІ - С ЕРВІС", суд зауважує.

Підпунктом «ж»п.184.1 ст.184 ПКУ п ередбачено, що реєстрація пл атника податку на додану вар тість діє до дати анулювання реєстрації платника податку , яка проводиться шляхом викл ючення з реєстру платників п одатку і відбувається у разі якщо в Єдиному державному ре єстрі юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців наявн ий запис про відсутність юри дичної особи або фізичної ос оби за її місцезнаходженням (місцем проживання) або запис про відсутність підтверджен ня відомостей про юридичну о собу.

Порядок анулювання реєстр ація платника податку на дод ану вартість за ініціативою відповідного податкового ор гану, визначено Положенням п ро реєстрацію платників пода тку на додану вартість, затве рдженим наказом ДПАУ від 22.12.2010 р оку № 978 (далі - Положення №978)

Згідно п.5.1 ст.5 розділу V Полож ення № 978 податкові органи зді йснюють постійний моніторин г платників ПДВ, включених до Реєстру, та приймають рішенн я про анулювання реєстрації платників ПДВ у разі існуван ня відповідних підстав.

Відповідно п.5.2 ст.5 розділу V П оложення № 978 рішення про анул ювання реєстрації за ініціат ивою податкового органу прий маються за наявності відпові дних підтвердних документів (відомостей). Такими документ ами є Повідомлення державног о реєстратора, відомості з Єд иного державного реєстру щод о наявності запису про відсу тність юридичної особи або ф ізичної особи - підприємця за місцезнаходженням (місцем п роживання) або запису про від сутність підтвердження відо мостей про юридичну особу (пі дстава - підпункт "ж" пункту 184.1 с татті 184 розділу V Кодексу).

На підставі внесення до Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців інформації щодо в ідсутності ТОВ "ТАІ - СЕРВІС" з а вказаною адресою (запис 6 - До відка Єдиного державного реє стру юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців) комісі єю, створеною відповідно до Р озпорядження ДПІ у Дзержинсь кому районі міста Харкова ві д 19.11.2007 року №91-Р зі змінами внесе ними розпорядженням від 16.05.2008 р оку №113-Р, було прийнято рішенн я №18337110/29-019 від 16.08.2011 року про анулюв ання реєстрації платника под атку на додану вартість ТОВ "Т АІ - СЕРВІС".

Згідно з ч. 1, 2 ст. 71 КАС України , кожна сторона повинна довес ти ті обставини, на яких ґрунт уються її вимоги та заперече ння, крім випадків, встановле них статтею 72 цього Кодексу, в адміністративних справах пр о протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта вл адних повноважень обов'язок, щодо доказування правомірно сті свого рішення, дії чи безд іяльності покладається на ві дповідача, якщо він заперечу є проти адміністративного по зову.

Статтею 19 Конституції Украї ни встановлено, що органи дер жавної влади та органи місце вого самоврядування, їх поса дові особи зобов' язані діят и лише на підставі, в межах пов новажень та у спосіб, що перед бачені Конституцією та закон ами України.

Враховуючи викладене та з у рахуванням того, що запис в Єд иному державному реєстрі юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців про відсутніст ь юридичної особи за її місце знаходженням є безумовною пі дставою для анулювання реєст рації платника податку на до дану вартість, а податковий о рган зобов' язаний прийняти відповідне рішення про анул ювання реєстрації на цій під ставі, суд вважає, що дії ДПІ у Дзержинському районі м. Харк ова щодо прийняття рішення п ро анулювання реєстрації ТОВ "ТАІ - СЕРВІС" як платника пода тку на додану вартість відбу лося правомірно, у межах повн оважень та у спосіб, що встано влені діючим законодавством України.

Щодо позовних вимог про зоб ов' язання ДПІ у Дзержинсько му районі м. Харкова відновит и з 11.08.2011 року реєстрацію платни ка податку на додану вартіст ь ТОВ "ТАІ - СЕРВІС" та забезпеч ити включення відомостей до Реєстру платників податку на додану вартість, суд вважає в казані позовні вимоги похідн ими та такими, що не підлягают ь задоволенню через правомір ність рішень прийнятих Деп артаментом та ДПІ у Дзержин ському районі м. Харкова.

Таким чином, суд приходить д о висновку, що дії відповідач ів є правомірними, вимоги поз ивача є необґрунтованими та такими, що не підлягають задо воленню.

Керуючись ст.ст. 17, 50, 160-163, 167, 185, 186 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

В задоволенні адмініст ративного позову Товариства з обмеженою відповідальніст ю "ТАІ - СЕРВІС" до Державної по даткової інспекції у Дзержин ському районі міста Харкова та Департаменту державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в Харківської міської ради п ро скасування рішення та зоб ов' язання вчинити певні дії - відмовити.

Постанова може бути оска ржена до Харківського апеляц ійного адміністративного су ду.

Апеляційна скарга п одається до адміністративно го суду апеляційної інстанці ї через суд першої інстанції , який ухвалив оскаржуване су дове рішення протягом десяти днів з дня її проголошення, у разі застосування судом част ини третьої статті 160 Кодексу адміністративного судочинс тва України, а також прийнятт я постанови у письмовому про вадженні апеляційна скарга п одається протягом десяти дн ів з дня отримання копії пост анови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та по рядку, передбачених частиною четвертою статті 167 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, було повідомлено про можливість отримання ко пії постанови суду безпосере дньо в суді, то десятиденний с трок на апеляційне оскарженн я постанови суду обчислюєтьс я з наступного дня після закі нчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідом лення про можливість отриман ня копії постанови суду.

Апеляційна скарга, по дана після закінчення строкі в, установлених цією статтею , залишається без розгляду, як що суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка її подала , не знайде підстав для поновл ення строку, про що постановл яється ухвала.

У разі подання апеля ційної скарги судове рішення , якщо воно не скасовано, набир ає законної сили після повер нення апеляційної скарги, ві дмови у відкритті апеляційно го провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Повний текст постан ови виготовлено 05.03.2012 року.

Суддя Біленський О.О.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.02.2012
Оприлюднено21.03.2012
Номер документу21957723
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —14338/11/2070

Ухвала від 31.10.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Ухвала від 06.12.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Постанова від 29.02.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні