Постанова
від 13.03.2012 по справі 2а/2370/482/2012
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 13 березня 2012 року                                                         Справа № 2а/2370/482/2012

16 год. 05 хв.                                                                 

Черкаський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого –судді:                            Паламар П.Г.,

при секретарі:                                        Овсієнко О.І.,

за участю представника позивача ОСОБА_1, –за довіреністю, розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси адміністративну справу за Шполянського районного центру зайнятості до ради сільськогосподарських товаровиробників Шполянського району про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

До Черкаського окружного адміністративного суду з позовною заявою звернувся Шполянський районний центр зайнятості (далі - позивач), в якій просить стягнути з ради сільськогосподарських товаровиробників Шполянського району (далі –відповідач) заборгованість по сплаті страхових внесків в сумі 1157 грн. 66 коп.

Свої вимоги мотивує тим, що в порушення вимог Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” відповідач не в повному обсязі сплачував страхові внески до фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, у результаті чого утворилась заборгованість перед Шполянським районним центром зайнятості, яка станом на 03.02.2012 року становить 1157 грн. 66 коп.

У судовому засіданні представник позивача заявлені вимоги підтримала із зазначених підстав.

Відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце судового розгляду справи у судове засідання представника не направив, заперечення проти позову не надіслав, про причини неявки, всупереч ч. 2 ст. 40 КАС України, суд не повідомив.

Заслухавши пояснення представника позивача, вивчивши матеріали справи, дослідивши письмові докази по справі суд вважає, що позов підлягає задоволенню.          

Відповідач  –рада сільськогосподарських виробників Шполянського району зареєстрований як юридична особа Шполянською районною державною адміністрацією 21.07.2000 року за № 338,   код ЄДРПОУ 21390198 та зареєстровано як платник страхових внесків в Шполянському РЦЗ.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»від 02.03.2000 року № 1533-III (далі по тексту –Закон) відповідач є платником страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття з дня взяття його на облік.

Пунктом 2 ст. 1 Закону України «Про розмір внесків на деякі види загальнообов'язкового державного соціального страхування»від 11.01.2001 року № 2213-III визначено, що відповідач повинен перераховувати позивачу внески у розмірі, встановленому чинним законодавством.

Відповідач подав позивачу розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за 4 квартал 2007 року, у якій  самостійно нарахував страхові внески в сумі 1157 грн. 66 коп.

Відповідно до ст. 4 Закону та п. п. 5.1, 5.3, 5.4, 5.6 п. 5 Інструкції про порядок обчислення і сплати внесків загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (із змінами), затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 18.12.2000 року № 339 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2001 року за № 30/5221, відповідач починає сплачувати страхові внески з дня набуття статусу платника страхових внесків до Фонду. Нарахування страхових внесків здійснюється щомісяця на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться або які підтверджують нарахування заробітної плати (доходу), грошового забезпечення, виходячи із розміру страхового внеску, що діє на день нарахування виплат. Перерахування страхових внесків здійснюється страхувальником одночасно з одержанням (перерахуванням) в установах банку коштів на оплату праці (виплати доходу).

Однак станом на день розгляду справи відповідач заборгованість по страхових внесках не погасив.

Відповідно до ст. ст. 38, 39 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»відповідач несе відповідальність за несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків. Спори, що виникають із правовідносин за цим Законом, вирішуються в судовому порядку.

Статтею 19 Конституції України визначено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до ч. 1 ст. 11 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюється на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, а ч. 1 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

Таким чином, судом встановлено, що заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття відповідачем станом на день розгляду справи не сплачена та становить 1157 грн. 66 коп., що підтверджується матеріалами справи та поясненнями представника позивача, тому суд приходить до висновку, що вимоги щодо стягнення вказаної суми заборгованості є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.   

Керуючись Конституцією України, Законом України „Про зайнятість населення”, Законом України „Про загальнообов'язкове державне соціальне  страхування на випадок безробіття”, ГК України ст. ст. 11, 14, 70, 71, 89,  94, 159 –163 КАС України, суд,

 

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Стягнути з ради сільськогосподарських товаровиробників Шполянського району ( 20600, Черкаська область, Шполянський район, м. Шпола, вул. Пролетарська, 60 код ЄДРПОУ 21390198) на користь  Шполянського районного центру зайнятості (20600, Черкаська область, Шполянський район, м. Шпола, вул. Таранця, 18 код ЄДРПОУ 21368490) заборгованість по страхових внесках в сумі 1157 (одна тисяча сто п'ятдесят сім) грн. 66 коп.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд в порядку ст.ст.184-187  КАС України.

Суддя                                                                                                          П.Г. Паламар

Дата ухвалення рішення13.03.2012
Оприлюднено21.03.2012
Номер документу21958639
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2370/482/2012

Ухвала від 27.02.2012

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

П.Г. Паламар

Ухвала від 16.02.2012

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

П.Г. Паламар

Постанова від 13.03.2012

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

П.Г. Паламар

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні