Постанова
від 05.03.2012 по справі 5009/653/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 23/21/12

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

05.03.12 Справа № 5009/653/12

За заявою кредитора - Товариства з обмеженою відпо відальністю «Юридична компа нія «Професіонал»(01054, м. Київ, п ров. Чеховський, 9, оф. 2, ідент. ко д юридичної особи - 35136184)

до боржника - Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Аерокрафт»(69071, м. Запоріжж я, вул. Чарівна, буд. 113, кв. 135, іден т. код юридичної особи - 36879043)

про визнання банкрутом

Суддя Шевченко Т.М.

Представники сторі н:

від кредитора: не з' явивс я;

від боржника - не з' явився.

Розглядається заява Това риства з обмеженою відповіда льністю «Юридична компанія « Професіонал»(далі - ТОВ «Юри дична компанія «Професіонал ») про визнання банкрутом Тов ариство з обмеженою відповід альністю «Аерокрафт»(далі - ТОВ «Аерокрафт») на підставі ст. 52 Закону України «Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом»(далі за текстом - З акон про банкрутство).

Ухвалою господарського су ду від 21.02.2012 р. заяву прийнято до розгляду, порушено провадже ння у справі № 5009/653/12 про банкрут ство ТОВ«Аерокрафт», присвоє но справі номер провадження 23/21/12, введено мораторій на задо волення вимог кредиторів, за сідання суду призначено на 05.0 3.2012 р.

Кредитор та боржник своїм п роцесуальним правом на участ ь в судовому засіданні не ско ристались, уповноважених пре дставників в судове засіданн я 05.03.2012 р. не направили, про час та місце проведення судового з асідання повідомлені відпов ідно до вимог законодавства (за місцезнаходженням юридич ної особи боржника та кредит ора).

Справа розглядається відп овідно до приписів ст. 75 ГПК Ук раїни - за наявними у справі матеріалами.

Розгляд справи здійснював ся без застосування технічни х засобів фіксування судовог о процесу.

Дослідивши надані докумен ти, господарський суд

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі про банкрутство ТОВ «Аерокрафт» порушено за заявою кредитора ТОВ «Юридична компанія «Про фесіонал»в порядку статті 52 З акону про банкрутство.

Відповідно до ст. 41 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом»(далі - Закон про банкрутство) відно сини, пов'язані з банкрутство м певних категорій суб'єктів підприємницької діяльності , регулюються цим Законом з ур ахуванням особливостей, пере дбачених цим розділом.

Процедура банкрутства від сутнього боржника регулюєть ся загальними нормами Закону про банкрутство, з урахуванн ям особливостей, передбачени х ст. 52 цього Закону.

За приписами ст. 6 Закону про банкрутство справа про банк рутство порушується господа рським судом, якщо безспір ні вимоги кредитора (креди торів) до боржника сукупно ск ладають не менше трьохсот мі німальних розмірів заробітн ої плати, які не були задоволе ні боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим зако ном.

Втім, статтею 52 Закону Украї ни «Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом»передбач ено, що , заява про порушен ня справи про банкрутство ві дсутнього боржника може бути подана кредитором незале жно від розміру його вимог до боржника та строку виконанн я зобов' язань.

Отже, відповідно до вимог Закону України «Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом»для порушення справи пр о банкрутство, як за загально ю, так і за спрощеною процедур ою (зокрема, процедурою банкр утства відсутнього боржника ) грошові вимоги ініціюючого кредитора повинні мати безс пірний характер.

Відповідно до статті 1 Закон у про банкрутство безспірні вимоги кредиторів - вимоги кр едиторів, визнані боржником, інші вимоги кредиторів, підт верджені виконавчими докуме нтами чи розрахунковими доку ментами, за якими відповідно до законодавства здійснюєть ся списання коштів з рахункі в боржника.

При цьому безспірність вим ог кредитора повинна підтвер джуватись документами, які к редитор зобов' язаний додат и до заяви про порушення спра ви про банкрутство. Перелік ц их документів міститься в ч. 8 ст. 7 Закону про банкрутство.

Вимоги кредитора набувают ь характеру безспірних, якщо вони підтверджені відповідн ими документами, зокрема, вик онавчими.

Виключний перелік виконав чих документів, які підлягаю ть виконанню державною викон авчою службою, передбачено у статті 17 Закону України «Про виконавче провадження».

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 17 Зако ну України «Про виконавче пр овадження»державною викона вчою службою підлягають вико нанню виконавчі написи нотар іусів.

З матеріалів справи вбачає ться, що безспірність вимог к редитора (ТОВ «Юридична комп анія «Професіонал») до боржн ика (ТОВ «Аерокрафт») на суму 2 5 500,00 грн. підтверджується вико навчими документами - викон авчим написом нотаріуса № 185 в ід 20.01.2012 р., вчиненого на підстав і протесту векселя про неопл ату від 20.01.2012 р. на користь вексе ледержателя (кредитора у спр аві) простого векселя серії А А номер 2335335, строком платежу дв адцятого січня 2012 року, складе ного векселедавцем (боржнико м у справі).

В матеріали справи надано о ригінали простого векселю се рії АА номер 2335335, строком плате жу двадцятого січня 2012 року, ви конавчого напису нотаріуса № 185 від 20.01.2012 р., протесту про неопл ату векселя № 184 від 20.01.2012 р.

Кредитором виконавчий нап ис нотаріуса № 185 від 20.01.2012 р. пред ' явлений до Шевченківськог о ВДВС Запорізького МУЮ для п римусового виконання.

Постановою державного вик онавця від 08.02.2012 р. виконавчий д окумент повернуто стягувачу (ТОВ «Юридична компанія «Про фесіонал») без виконання на п ідставі п. 5 ч. 1 ст. 47 Закону Украї ни «Про виконавче провадженн я».

Згідно постанови Шевченкі вського ВДВС Запорізького МУ Ю від 08.02.2012 р. при примусовому ви конанні вказаного виконавчо го документу державним викон авцем встановлено, що боржни к за адресою: вул. Чарівна, 113/135 н е знаходиться, вжиті державн им виконавцем заходи щодо з' ясування місцезнаходження б оржника виявились безрезуль татними. Про встановлення де ржавною виконавчою службою ф акту відсутності боржника за місцезнаходженням свідчить акт державного виконавця ві д 06.02.2012 р.

Відповідно до відомостей Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців боржник (ТОВ «А ерокрафт») значиться за іден тифікаційним кодом юридично ї особи - 36879043; місцезнаходжен ня юридичної особи: 69071, м. Запор іжжя, вул. Чарівна, буд. 113, кв. 135.

Суд відзначає, що відповідн о до приписів статті 52 Закону України «Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом»у р азі, якщо громадянин-підприє мець - боржник або керівні орг ани боржника - юридичної особ и відсутні за її місцезнаход женням, або у разі ненадання б оржником протягом року до ор ганів державної податкової с лужби згідно із законодавств ом податкових декларацій, до кументів бухгалтерської зві тності, а також за наявності і нших ознак, що свідчать про ві дсутність підприємницької д іяльності боржника, заява пр о порушення справи про банкр утство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його в имог до боржника та строку ви конання зобов'язань.

Отже, умовою здійснення про вадження у справі про банкру тство відсутнього боржника з а спрощеною процедурою є ная вність передбачених даною но рмою обставин (однієї або у су купності) чи будь-яких інших о бставин, які свідчили б про не здійснення боржником підпри ємницької діяльності у зв' я зку з його відсутністю.

З огляду на зазначені обста вини справи, суд вбачає наявн ими визначені законом підста ви для визнання відсутнього боржника банкрутом за спроще ною процедурою відповідно до приписів ст. 52 Закону про банк рутство.

Відповідно до ст.ст. 24, 52 Закон у про банкрутство, відкриваю чи ліквідаційну процедуру, с уд призначає ліквідатора. Зо крема, у ч. 2 ст. 52 Закону про банк рутство визначено: господарс ький суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про по рушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього бо ржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і при значає ліквідатором ініціюю чого кредитора за згодою ост аннього.

Аналіз наведених вище норм свідчить про те, що господарс ький суд може призначити лік відатором ініціюючого креди тора за його згодою або іншу о собу, кандидатуру якої може з апропонувати кредитор або ор ган з питань банкрутства.

Ініціюючий кредитор не зап ропонував кандидатуру лікві датора у справі.

В даному випадку суд задово льняє заяву арбітражного кер уючого Клименка Олександра Ю рійовича про призначення йог о ліквідатором банкрута (ліц ензія Державного департамен ту з питань банкрутства сері ї НОМЕР_1 від 03.05.2007 р., ідент. но мер НОМЕР_2, місце прожива ння: АДРЕСА_1). Вказана канд идатура відповідає вимогам с т. 31 Закону про банкрутство, ві дповідна згода арбітражного керуючого міститься в матер іалах справи.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 31, 5, 22-24, 52 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом»ст.ст. 41, 45 Господарського процесуаль ного кодексу України, господ арський суд Запорізької обла сті -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариства з обме женою відповідальністю «Аер окрафт»(69071, м. Запоріжжя, вул. Ча рівна, буд. 113, кв. 135, ідент. код юри дичної особи - 36879043) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Ліквідатором банкрута при значити арбітражного керуюч ого Клименка Олександра Юрій овича (ліцензія Державного д епартаменту з питань банкрут ства серії НОМЕР_1 від 03.05.2007 р ., ідент. код НОМЕР_2, місце п роживання: АДРЕСА_1).

Зобов' язати ліквідатора, відповідно до приписів ч. 5 ст . 52 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом», письмово повідомити про визнання господарським с удом відсутнього боржника ба нкрутом усіх відомих йому кр едиторів відсутнього боржни ка. Докази повідомлення нада ти суду.

Кредитори в місячний строк з дня одержання повідомленн я можуть направити ліквідато ру заяви з вимогами до банкру та.

Зобов' язати ліквідатора здійснити ліквідаційну проц едуру згідно із Законом Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»та за ре зультатами проведеної робот и подати до господарського с уду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс для затвердження.

Завірені примірники поста нови надіслати: кредитору, ба нкруту, ліквідатору, державн ому реєстратору виконавчого комітету Запорізької місько ї ради, Шевченківському ВДВС Запорізького МУЮ, ДПІ у Шевче нківському районі м. Запоріж жя, Головному управлінню ста тистки у Запорізькій області , Головному управлінню юстиц ії в Запорізькій області.

Суддя Т.М. Ше вченко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення05.03.2012
Оприлюднено22.03.2012
Номер документу21971117
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5009/653/12

Ухвала від 21.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 04.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 11.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 22.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 15.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Постанова від 05.03.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 21.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні