Постанова
від 19.02.2008 по справі а41/38-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А41/38-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

  

18.02.08р.

Справа № А41/38-08

За позовом  Дніпропетровської міжрайонної державної податкової інспекції Дніпропетровської області, смт. Ювілейне, Дніпропетровський район, Дніпропетровська область 

до  Товариства з обмеженою відповідальністю "Строймаш", смт. Ювілейне, Дніпропетровський район, Дніпропетровська область 

про припинення юридичної особи

                                                                                Суддя Орєшкіна Е.В.

В засіданні приймали участь представники:

Від позивача: Коваленко В.Ю., довіреність № 20070/9/10-017 від 11.10.07 року

Від відповідача: не з'явився

СУТЬ СПОРУ:

Дніпропетровська міжрайонна державна податкова інспекція Дніпропетровської області звернулася до господарського суду з позовом, яким просить припинити юридичну особу –Товариство з обмеженою відповідальністю "Строймаш".

Представник позивача позов підтримав та просить суд його задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з'явився, витребуваних судом документів не надав, вимог не заперечив, з клопотанням про відкладення розгляду справи та з заявою про розгляд справи за його відсутності до суду не звертався.

Особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час і місце її розгляду судом, якщо ухвалу про порушення провадження у справі надіслано за поштовою адресою, зазначеною у позовній заяві. (Абзац підпункту 3.6 в редакції Роз'яснення Вищого господарського суду № 04-5/609 (v 609600-02 ) від 31.05.2002 року).

Надіслана на адресу відповідача (52005, Дніпропетровська область, Дніпропетровський район, смт. Ювілейне, вул. Радгоспна,69/68), вказану позивачем в позовній заяві ухвала про відкриття провадження в адміністративній справі від 19.12.07 року повернулася до господарського суду з відміткою пошти про відсутність адресату.

Відповідно до ч. 1 ст. 93 ЦК України, місцезнаходження юридичної особи визначається місцем її державної реєстрації, якщо інше не встановлено законом.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 29.01.08 року суд зобов'язав позивача надати інформацію щодо державної реєстрації Товариства з обмеженою відповідальністю "Строймаш"  (код ЄДРПОУ 32433626) на момент розгляду, а також всю наявну інформацію стосовно його місцезнаходження.

На вимогу суду позивач надав витяг з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України Головного управління статистики у Дніпропетровській області за      № 18/11-431 від 04.02.08 року, в якому зазначена адреса відповідача: 52005,                            Дніпропетровська область, Дніпропетровський район, смт. Ювілейне, вул. Радгоспна,69/68.

Оскільки господарським судом надсилались відповідачу ухвали про розгляд справи:

- на адресу, вказану позивачем в позовній заяві;

- на адресу, вказану в витязі з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України Головного управління статистики у Дніпропетровській області № 18/11-431 від 04.02.08 року (тобто на момент розгляду справи), суд вважає, що відповідач був належним чином повідомлений про час і місце проведення судових засідань.

Нез'явлення відповідача на виклик суду не перешкоджає розгляду справи по суті.

Справа, згідно ст. 128 Кодексу Адміністративного судочинства України, розглядається на підставі наявних у ній доказів.

          Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, оцінивши докази в сукупності, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

06.03.2003 року рішенням Дніпропетровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області № 04052264ю0011369 Товариство з обмеженою відповідальністю "Строймаш" зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності, та  вказана юридична особа знаходиться на обліку у Дніпропетровській міжрайонній державній податковій інспекції Дніпропетровської області.

Статтею 9 Закону України „Про систему оподаткування” передбачено, що платники податків і зборів зобов'язані вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законом; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно ч. 15 ст. 58 Господарського Кодексу України, скасування (припинення) державної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюється за його особистою заявою, а також на підставі рішення суду у випадках визнання недійсними або такими, що суперечать законодавству, установчих документів, або здійснення діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, або в інших випадках, передбачених законом.

Скасування державної реєстрації припиняє господарську діяльність і є підставою для здійснення заходів щодо ліквідації суб'єкта господарювання.

Відповідно до ч. 7 ст. 59 Господарського Кодексу України, скасування державної реєстрації позбавляє суб'єкта господарювання статусу юридичної особи і є підставою для вилучення його з державного реєстру. Суб'єкт господарювання вважається ліквідованим з дня внесення до державного реєстру запису про припинення його діяльності.

Частиною 2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” від 15.05.03 року № 755-ІV встановлено, що однією з підстав для постановлення судового рішення щодо припинення підприємницької діяльності юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно п. 8.6. „Інструкції про порядок обліку платників податків”, затвердженої Наказом ДПА України № 552 від 17.11.1998 року, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом, та у разі неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження про звернення до суду про скасування державної реєстрації такого платника податків і закриття банківських рахунків.

Відповідно довідки Дніпропетровської міжрайонної державної податкової інспекції у Дніпропетровській області № 23672/9/10-017 від 05.12.07 року, починаючи з 06 травня 2005 року відповідач не надає до Дніпропетровської МДПІ у Дніпропетровській області податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків і зборів, та станом на 16.10.07 року заборгованість перед бюджетом у відповідача відсутня.

Враховуючи, що відповідач не подає органу державної податкової служби більше одного року податкових декларацій та документів фінансової звітності (відповідних доказів ним суду не подано), керуючись ст. 94, ч. 1 ст. 158, ст. 163, п. 6 Розділу VІІ Прикінцевих та перехідних положень Кодексу Адміністративного судочинства України, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Скасувати державну реєстрацію Товариства з обмеженою відповідальністю "Строймаш" (код ЄДРПОУ 32433626).

Товариству з обмеженою відповідальністю "Строймаш" здійснити заходів щодо ліквідації його як суб'єкта господарювання у встановленому законом порядку.

Після набрання постанови законної сили надіслати її копію до Дніпропетровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова набирає законної сили відповідно ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та строки, встановлені ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

          

СУДДЯ                                                                           Е.В. ОРЄШКІНА

Дата складення постанови в повному обсязі, оформленої у відповідності до ст.163 КАС України –19.02.2008р.

Дата ухвалення рішення19.02.2008
Оприлюднено30.10.2008
Номер документу2202441
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а41/38-08

Постанова від 19.02.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Орешкіна Е.В.

Ухвала від 29.01.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Орешкіна Е.В.

Ухвала від 29.01.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Орешкіна Е.В.

Ухвала від 19.12.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Орешкіна Е.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні