Ухвала
від 15.03.2012 по справі б26/67-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

15.03.12р. Справа № Б26/67-10

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Камша Н.М.

при секретарі судового за сідання Бігун А.О.

за участю представників ст орін:

від кредитора: ОСОБА_1 - представник ПАТ "ПЕРШИЙ УКР АЇНСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ БАНК", д овіреність від 14.02.11р. №570

ОСОБА_2 - представник ПАТ К Б "Приват Банк", довіреність № 1446-О від 23.06.11р.

від боржника: Рева М.О. - лі квідатор

за участю: Яковлева А.В. - арбі тражний керуючий

ОСОБА_3 - арбітражний керую чий

розглянувши справу

за заявою товариства з о бмеженою відповідальністю Н ауково-виробничого об`єднанн я "Газифікатор", м. Дніпропетро вськ

до боржника товариства з обмеженою відповідальніст ю Науково-виробничого об'єдн ання "Газифікатор", м. Дніпропе тровськ

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарсько го суду Дніпропетровської об ласті від 11.10.11р. боржника - ТОВ Н ВО "Газифікатор", м. Дніпропетр овськ визнано банкрутом, лік відатором призначено арбітр ажного керуючого Реву М.О.

22.02.12р. від ліквідатора банкру та Реви М.О. надійшло клопотан ня про припинення його повно важень як ліквідатора банкру та, протокол засідання коміт ету кредиторів від 22.02.12р., згідн о з яким комітет кредиторів з апропонував призначити лікв ідатором банкрута арбітражн ого керуючого Яковлєву А.В.

Згоди арбітражного керуюч ого Яковлєвої А.В. на призначе ння ліквідатором не надано.

Від члена комітету кредит орів - Публічного акціонерно го товариства комерційний ба нк "ПриватБанк" надійшло клоп отання про призначення лікві датором банкрута арбітражно го керуючого ОСОБА_3, яка н адала до господарського суду письмову згоду на призначен ня та додаткові відомості пр о досвід роботи, завантажені сть тощо.

Враховуючи викладене, ухва лою від 27.02.12р. на 15.03.12р. призначено судове засідання на 15.03.12р.; зобо в'язано ліквідатора банкрута Реву М.О. подати детальний зві т про хід здійснення ліквіда ційної процедури, арбітражно го керуючого Яковлеву А.В. под ати письмову згоду на призна чення ліквідатором та додатк ові відомості про освіту, дос від роботи, завантаженість т ощо. Явку ліквідатора, предст авників членів комітету кред иторів, арбітражного керуючо го ОСОБА_3 та Яковлевої А.В . визнати обов'язковою.

У судовому засіданні 15.03.12р. за слухано ліквідатора банкрут а Реву М.О., представників член ів комітету кредиторів, арбі тражного керуючого ОСОБА_3 та Яковлеву А.В.

Вивчивши матеріали справи , заслухавши пояснення предс тавників сторін, арбітражних керуючих господарський суд прийшов до висновку про необ хідність припинення повнова жень арбітражного керуючого Реви М.О., призначення ліквіда тором банкрута арбітражного керуючого Яковлевої А.В., відх илення кандидатури ОСОБА_3 з огляду на наступне.

Згідно з ч. 4 ст. 3-1 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом" (далі - Зак он про банкрутство) арбітраж ний керуючий має право подав ати до господарського суду з аяву про дострокове припинен ня своїх обов'язків.

До виключної компетенції к омітету кредиторів належить прийняття рішення про припи нення повноважень арбітражн ого керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, лі квідатора) та про призначенн я нового арбітражного керуюч ого (розпорядника майна, керу ючого санацією, ліквідатора) (ч.8 ст. 16 Закону про банкрутств о).

Рішення комітету кредитор ів вважається прийнятим біль шістю голосів кредиторів, як що за нього проголосували пр исутні на комітету кредитори , кількість голосів яких визн ачається відповідно до ч. 4 ст. 16 Закону про банкрутство (ч. 9 с т. 16 Закону про банкрутство).

Згідно з протоколом засіда ння комітету кредиторів ТОВ НВО "Газифікатор" від 22.02.12р. № 1/12 б ільшістю голосів кредиторів прийнято рішення про задово лення заяви арбітражного кер уючого Реви М.О. про достроков е припинення його повноважен ь як ліквідатора боржника, ви рішено запропонувати господ арському суду кандидатуру ар бітражного керуючого Яковле вої А.В. на виконання повноваж ень ліквідатора банкрута.

Комітет кредиторів на цьом у ж засіданні розглядав канд идатуру арбітражного керуюч ого ОСОБА_3 на призначення ліквідатором, однак позитив не рішення по цій кандидатур і не прийнято.

У судовому засіданні 15.03.12р. ро зглянуто кандидатури арбітр ажних керуючих ОСОБА_3 та Яковлевої А.В. щодо призначен ня ліквідатором банкрута.

Слід зазначити, що ці арбітр ажні керуючі мають практично рівнозначні дані щодо освіт и, досвіду роботи, навантажен ня.

Відмінним є лише те, що арбі тражний керуючий ОСОБА_3 м ає договір страхування профе сійної відповідальності арб ітражного керуючого.

Однак, господарський суд зв ажає на те, що чинний Закон про банкрутство (ст. 16) надає перев ажне право саме комітету кре диторів пропонувати кандида туру арбітражного керуючого для виконання повноважень л іквідатора. Оскільки на дані й стадії провадження діяльні сть арбітражного керуючого п еребуває під постійним контр олем комітету кредиторів, зо крема, щодо інвентаризації, о цінки, продажу майна, формува ння ліквідаційної маси та за доволення вимог кредиторів, господарський суд не вважає суттєвою перевагою факт стра хування професійної відпові дальності арбітражного керу ючого.

Зважаючи на ці обставини, су д вважає за доцільне признач ити ліквідатором банкрута ар бітражного керуючого Яковле ву А.В., відхиливши кандидатур у ОСОБА_3

Арбітражного керуючого Як овлеву А.В. слід зобов'язати зд ійснювати заходи ліквідацій ної процедури у відповідност і до вимог чинного законодав ства, щомісячно надавати ком ітету кредиторів звіт про св ою діяльність, інформацію пр о фінансовий стан і майно бор жника при проведенні ліквіда ційної процедури, використан ня коштів боржника, а також на давати іншу інформацію на ви могу комітету кредиторів; ко пію звіту щомісячно направля ти для долучення до матеріал ів справи про банкрутство.

Арбітражного керуючого Ре ву М.О. слід зобов'язати у 15-ти д енний строк передати новопри значеному ліквідатору Яковл евій А.В. бухгалтерську та інш у документацію банкрута, печ атки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

Керуючись ст. 86 ГПК України, с т. 24 Закону України «Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом», господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Припинити повноваження арбітражного керуючого Р еви Максима Олександровича, як ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробничого об'єдна ння "Газифікатор", м. Дніпропет ровськ (код ЄДРПОУ 13455558).

Призначити ліквідатором т овариства з обмеженою відпов ідальністю Науково-виробнич ого об'єднання "Газифікатор", м . Дніпропетровськ, вул. Берези нська, 3а, код ЄДРПОУ 13455558 арбі тражного керуючого Яковлеву Анастасію Вікторівну (ліцен зія серія НОМЕР_1, ідентиф ікаційний номер НОМЕР_2, м ісце проживання: 49018, АДРЕСА_1 ).

Зобов'язати:

- арбітражного керуючого Ре ву М.О. у 15-ти денний строк з дат и винесення цієї ухвали пере дати ліквідатору банкрута Як овлевій А.В. бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальн і та інші цінності банкрута;

- ліквідатора банкрута Яков леву А.В. щомісячно надавати к омітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансовий стан і майно б оржника при проведенні лікві даційної процедури; використ ання коштів боржника; надава ти іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів;

- копію звіту щомісячно напр авляти для долучення до мате ріалів справи про банкрутств о.

Кандидатуру арбітражного керуючого ОСОБА_3 - відхил ити.

Копію цієї ухвали направит и сторонам, учасникам провад ження, держреєстратору за мі сцезнаходженням боржника, Го ловному управлінню юстиції у Дніпропетровській області.

Суддя Н.М. Камша

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення15.03.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22034632
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б26/67-10

Ухвала від 23.07.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 28.05.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 28.04.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 24.03.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 12.03.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 03.03.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 02.12.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 05.11.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 04.09.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 23.07.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні