Ухвала
від 14.03.2012 по справі б22/123-10/3
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 т ел. 235-24-26

УХВАЛА

"14" березня 2012 р. Справа № Б22/123-10/3

за заявою Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни у Макарівському районі, Київська обл., смт. Макарів

до Відк ритого акціонерного товарис тва “Бишівський агротехсерв іс”, Київська обл., Макарівськ ий район, с. Бишів

про банкр утство

Суддя Лоп атін А.В.

за участю представників :

від заявника: не з'я вився;

від боржника: не з'я вився;

від кредиторів: ОС ОБА_1 за дов. від 23.12.2011р. №61;

ліквідатор: З анько М.М. за ліц.;

від ТОВ "АНТ-ЦЕНТР": Швай В .В. за паспортом НОМЕР_1.

Обставини справи:

В провадженні судді гос подарського суду Київської о бласті Третьякової О.О. знахо дилась справа № Б22/123-10 за з аявою Управління Пенсійного фонду України у Макарівсько му районі до Відкритого акці онерного товариства “Бишівс ький агротехсервіс” про банк рутство.

Постановою господарського суду Київської області від 04 серпня 2010 року у справі №Б22/123-10 ВА Т “Бишівський агротехсервіс ” (09161, Київська обл., Макарівськ ий район, с. Бишів, вул. Кірова, 8 1, ідентифікаційний код 00904718) визнано банкрутом, відкрит о відносно нього ліквідаційн у процедуру з особливостями передбаченими ст. 52 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом", ліквід атором банкрута призначено а рбітражного керуючого Серпу тько Г.М.

У зв' язку з декретною відп усткою судді Третьякової О.О . (наказ №6-ВП від 07.02.2011р.), в чиєму п ровадженні знаходилася спра ва №Б22/123-10, на підставі ст. 2-1 ГПК У країни, справа передана до пр овадження судді Лопатіна А.В . та ухвалою господарського с уду Київської області від 22 бе резня 2011р. їй присвоєно

№ Б22/ 123-10/3, а також зобов' язано лікв ідатора - арбітражного керу ючого

Серпутько Г.М. ви конати ліквідаційну процеду ру банкрута та за результата ми роботи по ліквідації підп риємства-банкрута надати суд у обґрунтований звіт про вик онану роботу, ліквідаційний баланс банкрута та пояснювал ьну записку до нього.

08.07.2011р. через канцелярію госп одарського суду Київської об ласті ліквідатор банкрута Се рпутько Г.М. подала поточний з віт та клопотання про продов ження ліквідаційної процеду ри ще на шість місяців.

У судовому засіданні 16.08.2011р. л іквідатор ВАТ “Бишівський аг ротехсервіс” подала заяву пр о припинення своїх повноваже нь у даній справі у зв' язку з припиненням своєї підприємн ицької діяльності.

Ухвалою господарського су ду Київської області від 16.08.2011р . повноваження Серпутько Г.М. я к ліквідатора у даній справі припинено та призначено нов им ліквідатором ВАТ “Бишівсь кий агротехсервіс” арбітраж ного керуючого Занька М.М. Крі м того, продовжено строк лікв ідаційної процедури банкрут а до 17.02.2012р.

10.01.2012р. на адресу господарськ ого суду Київської області в ід ліквідатора

ВАТ “Бишів ський агротехсервіс” надійш ла скарга від 29.12.2011р. №383 на безді яльність службових осіб ВАТ “Бишівський агротехсервіс” , ТОВ "АНТ-ЦЕНТР" та Бишівської сільської ради.

Ухвалою господарського су ду Київської області від 17.01.2012р . розгляд вказаної скарги при значено на 08.02.2012р. та викликано у судове засідання повноважн их представників Київського регіонального відділення Фо нду державного майна України , Бишівської сільської ради, г олову ліквідаційної комісії

ВАТ “Бишівський агротехс ервіс” та керівника ТОВ "АНТ-Ц ЕНТР" - Швая Василя Васильов ича.

Представник Бишівської сі льської ради, голова ліквіда ційної комісії

ВАТ “Бишів ський агротехсервіс” та кері вник ТОВ "АНТ-ЦЕНТР" - Швай Вас иль Васильович у судове засі дання не з'явились, про причин и неявки суд не повідомили, хо ча про місце, дату та час судов ого засідання були повідомле ні належним чином ухвалою ві д 17.01.2012р.

Крім того, у судовому засіда нні ліквідатор банкрута нада в суду інформацію щодо того, щ о на балансі ВАТ “Бишівський агротехсервіс” залишилось д ержавне майно, яке, як виявило сь, було продано згідно з ріше нням загальних зборів акціон ерів без відома власника і вс і дії ліквідатора спрямовані на визначення особи, за якою д ане майно закріплено закінчи лись невдачею.

Ухвалою господарського су ду Київської області від 08.02.2012 р . розгляд справи відкладено н а 14.03.2012 р., направлено запит до Ма карівського БТІ щодо надання інформації про відомі факти приватизації, передачі або в ідчуження (яким способом) дер жавного майна, яке мало переб увати на балансі банкрута.

15.02.2012 р. через канцелярію госп одарського суду Київської об ласті ліквідатор ВАТ “Бишівс ький агротехсервіс” подав кл опотання про продовження стр оку ліквідаційної процедури банкрута.

Станом на дату судового зас ідання, від Макарівського БТ І відповідь на судовий запит щодо надання останнім інфор мації про відомі факти прива тизації, передачі або відчуж ення (яким способом) державно го майна, яке мало перебувати на балансі банкрута не надій шла. У зв' язку з цим суд виріш ив направити повторний судов ий запит до Макарівського БТ І.

У судовому засіданні предс тавник Регіонального відділ ення ФДМ по Київській област і заявив, що Регіональне відд ілення ФДМ по Київській обла сті зверталось до прокуратур и Київської області, щоб оста ння здійснила перевірку щодо законності купівлі ТОВ "АНТ-Ц ЕНТР" майна у ВАТ “Бишівський агротехсервіс” під час лікв ідаційної процедури останнь ого. Проте доказів відповідн ого звернення надано не було , у зв' язку з чим суд вирішив витребувати відповідні дока зи у Регіонального відділенн я ФДМ по Київській області.

Крім того, суд вирішив витре бувати у ліквідатора ВАТ “Би шівський агротехсервіс” док ази відсутності майна, яке за значене у листі Регіональног о відділення ФДМ по Київські й області від 02.12.2011 р. № 01-14-3284, на бал ансі банкрута, а також інформ ацію (документи) про майно яке знаходилось на балансі банк рута після припинення повнов ажень попереднього ліквідат ора ВАТ “Бишівський агротехс ервіс” - Серпутько Г.М.

Зважаючи на вищевикладене , керуючись ст. 86 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, Законом України «Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом», суд

ухвалив:

1. Розгляд скарги на б ездіяльність службових осіб ВАТ “Бишівський агротехсерв іс”, ТОВ "АНТ-ЦЕНТР" та Бишівсь кої сільської ради відкласти , а розгляд клопотання ліквід атора про продовження строку ліквідаційної процедури при значити на «11»квітня 2012 рок у о 14:30 год.

2. Повторно виклика ти у судове засідання повн оважного представника, Бишів ської сільської ради.

3. Зобов'язати Регіонал ьне відділення ФДМ по Київсь кій області подати докази зв ернення до прокуратури Київс ької області, щодо здійсненн я останньою перевірки про за конність купівлі ТОВ "АНТ-ЦЕН ТР" майна у ВАТ “Бишівський аг ротехсервіс” під час ліквіда ційної процедури останнього .

4. Зобов'язати ліквідат ора ВАТ “Бишівський агротехс ервіс” подати докази відсутн ості майна, яке зазначене у ли сті Регіонального відділенн я ФДМ по Київській області ві д 02.12.2011 р. № 01-14-3284, на балансі банкру та, а також інформацію (докуме нти) про майно яке знаходилос ь на балансі банкрута після п рипинення повноважень попер еднього ліквідатора ВАТ “Биш івський агротехсервіс” -

Серпутько Г.М.

5. Зобов'язати Швая В.В. п одати письмові заперечення н а скаргу ліквідатора ВАТ “Би шівський агротехсервіс”.

6. Направити повторний судовий запит до Макарівськ ого БТІ щодо надання останні м інформації про відомі факт и приватизації, передачі або відчуження (яким способом) де ржавного майна, яке мало пере бувати на балансі банкрута.

7. Явку ліквідатора бан крута, Швая В.В., представника Регіонального відділення ФД М по Київській області та п редставника Бишівської сіль ської ради у наступне судо ве засідання визнати обов' я зковою.

8. Попередити про ма йнову відповідальність з а ухилення від вчинення дій, п окладених господарським суд ом на сторону у розмірі до ста неоподаткованих мінімумів д оходів громадян, що еквівале нтно 1700 грн. (п. 5 ст. 83 ГПК України) .

9. Засідання відбудеть ся в приміщенні господарсько го суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. Комінт ерну, 16, 2 поверх.

10. Учасникам процесу п исьмові докази, які подаютьс я до господарського суду, офо рмити відповідно до вимог ст . 36 Господарського процесуаль ного кодексу України, а поясн ення по суті спору викласти п исьмово.

11. Повноваження предст авників учасників судового п роцесу мають бути підтвердже ні довіреністю оформленою на лежним чином (засвідченою но таріально, або, якщо довірені сть видає юридична особа - п ідписом її керівника з відти ском печатки організації).

Копію ухвали направити уча сникам судового процесу, Киї вському регіональному відді ленню Фонду державного майна України по Київській област і (01133, м. Київ-133, б-р Лесі Українки , буд. 26), Бишівській сільській р аді (08072, Київська область, Мака рівський район, с. Бишів, вул. К иївська, буд. 2), голові ліквіда ційної комісії ВАТ “Бишівськ ий агротехсервіс” та керівни ку ТОВ "АНТ-ЦЕНТР" - Шваю Васил ю Васильовичу (АДРЕСА_1) та Головному управлінні юстиці ї у Київській області Мініст ерства юстиції України (04071, м. К иїв, вул. Ярославська, 5/2, каб. 2).

Суддя А.В. Лопатін

Дата ухвалення рішення14.03.2012
Оприлюднено26.03.2012
Номер документу22036737
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкр утство

Судовий реєстр по справі —б22/123-10/3

Ухвала від 12.12.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 11.04.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 14.03.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 08.02.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 17.01.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 16.08.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні