Ухвала
від 16.10.2008 по справі б15/228-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б15/228-08

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

 

16.10.08р.

Справа № Б15/228-08

За заявою  Товариства з обмеженою відповідальністю " ТК СпецодеждаДнепр",                   м. Дніпропетровськ         

До боржника Приватного підприємства "Бипром-Нива", м. Дніпродзержинськ

про визнання банкрутом

Суддя Петренко Н.Е.

Представники сторін:

від кредитора - ліквідатора: Кліщ А.О., представник ТОВ "ТК СпецодеждаДнепр", доручення № б/н від 01.08.08р.

СУТЬ СПРАВИ:

Провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Бипром-Нива", м.Дніпродзержинськ порушено  07.08.08 р. за заявою   Товариства з обмеженою відповідальністю " ТК СпецодеждаДнепр",м. Дніпропетровськ .        

Постановою від  14.08.08 р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура у справі, призначено ліквідатора - товариство з обмеженою відповідальністю "ТК СпецодеждаДнепр", м. Дніпропетровськ (директор Федорченко М.І., 49000, м.Дніпропетровськ, вул. Підвітряна, буд. 50а, код ЄДРПОУ 32387800).

В ході здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором виявлено та визнано вимоги наступних кредиторів:

- Товариства з обмеженою відповідальністю "ТК СпецодеждаДнепр"- 7 500,00 грн.;

- ДПІ у м.Дніпродзержинську - 1 504,90 грн.

Загальний розмір вимог кредиторів до боржника складає 9 004,90 грн.

Встановлені вимоги кредиторів залишились незадоволеними у зв'язку з відсутністю майна боржника.

Згідно п.6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

20.08.08р. до господарського суду надійшов лист ДПА у Дніпропетровській області  з вих. № 22417/4/26-4008 від 19.08.08р. з проханням не призначати у найближчий час до розгляду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємства "Бипром-Нива", м. Дніпродзержинськ, для проведення перевірки законності фінансових операцій боржника.

  Ухвалою господарського суду від 09.10.08р. призначено до розгляду у судовому засіданні на 16.10.08р.  звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ПП "Бипром-Нива", явку повноважного представника кредитора-ліквідатора та ДПА у Дніпропетровській області у судове засідання визнано обов'язковою.

У судове засідання представник ДПА в Дніпропетровській області не з'явився, жодних повідомлень щодо результатів перевірки господарської діяльності боржника до суду не надходило.

  Частина перша статті 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначає перелік документів, що повинні додаватися ліквідатором до звіту. Наявність акту перевірки податкового органу цією статтею не передбачено, тому господарський суд не має підстав для відмови ліквідатору у затвердженні ліквідаційного балансу за відсутності цього документу.

Також, необхідно зазначити, що відповідно до ст. 1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” учасниками провадження у справі про банкрутство є сторони (кредитори та боржник), арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном боржника), а також у випадках, передбачених цим Законом, інші особи, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство, Фонд державного майна України, державний орган з питань банкрутства, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника.

ДПА у Дніпропетровській області не належить до жодної категорії учасників провадження у справі про банкрутство, визначених ст. 1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, тобто не є стороною у справі.

Таким чином, господарський суд не вбачає підстав для задоволення клопотання викладеного в листі ДПА у Дніпропетровській з вих. № 22417/4/26-4008 від 19.08.08р.

Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, суд знаходить достатньо підстав щодо його затвердження.

За результатами ліквідаційного балансу у банкрута відсутнє майно, тому слід прийняти рішення про ліквідацію юридичної особи банкрута.

Згідно до п. 6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справі про банкрутство підлягає припиненню, якщо затверджено звіт ліквідатора у порядку, передбаченому ст.32 цього Закону.

Керуючись ст.86 ГПК України, ст.ст.22, 32, п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", -

УХВАЛИВ:

Затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора Приватного підприємства "Бипром-Нива", м. Дніпродзержинськ.

Ліквідувати юридичну особу – Приватне підприємство "Бипром-Нива", м.Дніпродзержинськ  (ЄДРПОУ 35577296).

Провадження у справі припинити.

Копії цієї ухвали направити кредиторам банкрута та державним органам відповідно до п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя

Н.Е. Петренко

            

Вик.Шевццова В.В.

Дата ухвалення рішення16.10.2008
Оприлюднено31.10.2008
Номер документу2204876
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б15/228-08

Ухвала від 09.10.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Н.Е.

Ухвала від 16.10.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Н.Е.

Ухвала від 07.08.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Н.Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні