Постанова
від 07.02.2012 по справі 1806/4-106/12
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа №  1806/4-106/12

                                              

ПОСТАНОВА

                                                  ІМЕНЕМ УКРАЇНИ                                                            

07.02.2012 року                                                                                 м.Суми          

                              

Суддя Ковпаківського районного суду м. Суми Алфьоров А.М., розглянувши матеріали подання заступника начальника відділення РКС СВ ПМ ДПА в Сумській області ОСОБА_1, погоджене з заступником прокурора Сумської області Підлубним К.В. про надання дозволу на проведення обшуку,

                                                        В С Т А Н О В И В:

В провадженні СВ ПМ ДПА в Сумській області перебуває кримінальна справа                 № 12290007, порушена відносно службових осіб ТОВ «Сумиторг-партнер» за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки за ознаками злочинів, передбачених ст. 212 ч.3, 366 ч.2 КК України.

З матеріалів кримінальної справи слідує, що службові особи ТОВ «Сумиторг-партнер» в період з 01.04.10 р. по 31.10.10 р., з метою ухилення від сплати податків, підробили договори про виконання робіт по технічному обслуговуванню, наладці та діагностиці обладнання, ремонту виробничих приміщень, надання консультаційних та юридичних послуг, послуг фінансового консалтингу, послуг покращення стратегічного стану підприємства, а також послуг по розробці обліку контролю на всіх етапах виробництва та реалізації продукції, укладені між ТОВ «Сумиторг-партнер» (Замовник) та ТОВ «Запоріж-Агромін» (код 37020415), ТОВ «За-Стройбут» (код 36906548) і ТОВ «Торгсервіс-Компані» (код 35933130) (Виконавці), акти виконаних робіт та інші документи щодо надання вказаних послуг зазначеними підприємствами.

З'ясовано, що вказані роботи частково проводились штатними працівниками ТОВ «Сумиторг-Партнер» без залучення сторонніх організацій, а більша частина робіт, відображена по підробленим документам,  взагалі не виконувалась.

Підроблені документи використані службовими особами ТОВ «Сумиторг-партнер» в бухгалтерському і податковому обліку товариства та протиправно враховані при складанні декларацій з ПДВ за липень, серпень та вересень 2010 року.

Крім цього, слідством встановлено, що в період з 01.04.10 р. по 31.10.10 р. директором ТОВ «Сумиторг-партнер» був ОСОБА_2, який фактично проживає в квартирі за адресою: АДРЕСА_1, право власності на яку, згідно довідки КП «Дніпропетровського міжміського бюро технічної інвентаризації», зареєстроване за ОСОБА_3, і є підстави вважати, що там зберігаються і можуть бути знищені предмети і документи, які були знаряддям вчинення злочинів, первинні бухгалтерські документи ТОВ «Сумиторг-партнер», ТОВ «Запоріж-Агромін», ТОВ «За-Стройбут» та ТОВ «Торгсервіс-Компані», печатки, бланки з відбитками печаток та інше.

В зв'язку з вищевикладеним слідчий звернуся до Ковпаківського райсуду м. Суми з поданням, погодженим із заступником прокурора сумської області про проведення обшуку в квартирі за адресою: АДРЕСА_1.

На підставі вищевикладеного, враховуючи, що в поданих до суду матеріалах справи недостатньо підстав вважати, що в квартирі за адресою: АДРЕСА_1 можуть знаходитись предмети та документи, які були знаряддями вчинення злочинів, первинна бухгалтерська та інша документація ТОВ «Сумиторг-партнер», ТОВ «Запоріж-Агромін», ТОВ «За-Стройбут» та ТОВ «Торгсервіс-Компані», інші докази.

Окрім того, слідчим не надано достатніх підстав та доказів вважати, що саме ОСОБА_4 фактично проживає в квартирі за адресою: АДРЕСА_1, тому, в задоволенні подання слід відмовити.

Керуючись ст. 177 КПК України, суд, -

                                                     П О С Т А Н О В И В:

В задоволенні подання слідчого про проведення обшуку в квартирі за адресою: АДРЕСА_2 відмовити.

На постанову протягом трьох діб з дня її винесення прокурором може бути подана апеляція до апеляційного суду Сумської області.

   

Суддя                                                                                                              А.М.  Алфьоров

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення07.02.2012
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу22061609
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1806/4-106/12

Постанова від 07.02.2012

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Алфьоров А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні