Постанова
від 09.02.2012 по справі б24/136-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16                                                   тел. 235-24-26

П О С Т А Н О В А

про визнання боржника  банкрутом

"09" лютого 2012 р.                                                                  Справа № Б24/136-11

  За заявою  Тетіївської міжрайонної державної податкової інспекції в Київській області

до боржника  Закритого акціонерного товариства «Екотрейдсервіс»

про банкрутство

                                                                                                                Суддя  Лутак Т.В.

Представники учасників судового провадження:

заявника – Порхун О.П.

боржника – не з’явився

Обставини справи:

До господарського суду Київської області звернулась Тетіївська міжрайонна державна податкова інспекція в Київській області (далі-заявник) з заявою про визнання Закритого акціонерного товариства «Екотрейдсервіс» (далі-боржник) в порядку  статті 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його  банкрутом” у зв’язку з неспроможністю підприємства сплатити заборгованість у розмірі   59973,00 грн.

Ухвалою господарського суду Київської області від 22 грудня 2011 року порушено провадження у справі №Б24/136-11 та призначено розгляд справи  на 26 січня 2012 року о 14:30 год.

Ухвалою господарського суду Київської області від 26 січня 2012 року розгляд справи відкладено на 09 лютого 2012 року о 14:15 год.

До господарського суду Київської області від представника заявника надійшло клопотання б/н б/д (вх. № суду 1980 від 09 лютого 2012 року) про призначення арбітражного керуючого Давидюка Т.П. ліквідатором Закритого акціонерного товариства «Екотрейдсервіс»та долучення до матеріалів справи копії заяви арбітражного керуючого Давидюка Т.П. про згоду останнього щодо призначення останнього ліквідатором Закритого акціонерного товариства «Екотрейдсервіс»та копії ліцензії арбітражного керуючого Давидюка Т.П. серії АГ №НОМЕР_1 від 24 січня 2011 року.

В судове засідання 09 лютого 2012 року боржник не з’явився.

В судовому засіданні 09 лютого 2012 року  представник заявника підтримав заяву про порушення справи про банкрутство Закритого акціонерного товариства «Екотрейдсервіс».

Боржник був повідомлений належним чином про час та місце засідання суду.

Розглянувши подану заяву Тетіївської міжрайонної державної податкової інспекції в Київській області про визнання боржника –Закрите акціонерне товариство «Екотрейдсервіс»–банкрутом, вислухавши пояснення представника заявника, вивчивши додатково подані документи суд –

встановив:

Закрите акціонерне товариство «Екотрейдсервіс»зареєстроване Печерською районною державною адміністрацією у м. Києві 12 березня 1999 року за адресою –09800, Київська обл., Тетіївський район, с. Кашперівка, вул. Радгоспна, 36, ідентифікаційний код  30353005.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 02 липня 2010 року у справі №2-а-908/10/1070 з Закритого акціонерного товариства «Екотрейдсервіс»стягнуто податковий борг у розмірі 59973,00 грн., на виконання якої 31 березня 2011 року видано відповідний виконавчий лист.

Виконавчий лист у справі №2-а-908/10/1070 пред’явлено заявником до відділу державної виконавчої служби Тетіївського районного управління юстиції для виконання, однак  05 жовтня 2011 року постановою про повернення виконавчого документа відділу державної виконавчої служби Тетіївського районного управління юстиції повернуто  без виконання стягувачу у зв’язку з тим, що у боржника відсутнє майно, на яке може бути звернено стягнення.

Судом досліджено матеріали справи та встановлено, що станом на 22 грудня 2011 року загальна сума заборгованості Закритого акціонерного товариства «Екотрейдсервіс»перед Тетіївською міжрайонною державною податковою інспекцією в Київській області становить 85455,44 грн., що зокрема підтверджується заява №122/9/100 від 23 січня 2012 року (вх. № суду 1071 від 26 січня 202 року) про уточнення кредиторських вимог та довідкою б/н від 20 січня 2012 року про суму податкового боргу станом на 22 грудня 2011 року.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних                           осіб-підприємців за №12859417 станом на 25 січня 2012 року (копія додана до матеріалів справи) з відповідним записом у графі «статус відомостей про юридичну особу»: відсутність юридичної особи за місцезнаходженням, боржник (його керівні органи) за юридичною адресою не знаходиться.

Порушення боржником строків подання податкової звітності понад рік підтверджується довідкою Тетіївської міжрайонної державної податкової інспекції в Київській області №1140/9/152 від 07 грудня 2011 року, згідно якої Закрите акціонерне товариство «Екотрейдсервіс»не проводить господарської діяльності та не звітується до Тетіївської МДПІ з 26 січня 2009 року.

Згідно частин 1,2 статті 52  Закону України “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом” у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань; господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Приймаючи до уваги вищевикладене, суд вважає за можливе застосувати  положення  статті 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його  банкрутом” до боржника – Закрите акціонерне товариство «Екотрейдсервіс»та визнати його банкрутом відповідно до особливостей, передбачених зазначеною статтею.

Заявник подав суду заяву про призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Давидюка Терентія Петровича (ліцензія серії АГ №НОМЕР_1 від 24 січня 2011 року, адреса: АДРЕСА_1), яке судом задовольняється з огляду на те, що кандидатура арбітражного керуючого відповідає вимогам статті 3-1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Враховуючи зазначене, керуючись статтями 22, 23, 25, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом Закрите акціонерне товариство «Екотрейдсервіс» (09800, Київська обл., Тетіївський район, с. Кашперівка, вул. Радгоспна, 36, ідентифікаційний код  30353005) та відкрити відносно банкрута ліквідаційну процедуру.

2. Визнати кредиторські вимоги ініціюючого кредитора - Тетіївської міжрайонної державної податкової інспекції в Київській області до Закритого акціонерного товариства «Екотрейдсервіс»в сумі 85455,44 грн.

3. Призначити ліквідатором банкрута Закритого акціонерного товариства «Екотрейдсервіс»арбітражного керуючого Давидюка Терентія Петровича (ліцензія серії АГ №НОМЕР_1 від 24 січня 2011 року, адреса: АДРЕСА_1).

4. Зобов’язати ліквідатора подати до офіційного друкованого органу у п’ятиденний строк з дня прийняття постанови оголошення про визнання банкрутом Закрите акціонерне товариство «Екотрейдсервіс»та відкриття ліквідаційної процедури.

Надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

5. Зобов‘язати ліквідатора  - арбітражного керуючого Давидюка Терентія Петровича відповідно до статей 22-32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»виконати ліквідаційну процедуру банкрута у строк, передбачений даним Законом, за результатами роботи по ліквідації підприємства-банкрута  надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі, акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі –продажу майна банкрута, копії повідомлень органу державної податкової служби, пенсійного фонду, центру зайнятості про закінчення ліквідаційної  процедури, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази, що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, відшкодування витрат ліквідатора, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу з ліквідації банкрута, надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, дані про фінансове становище і майно боржника, використання коштів, отриманих від реалізації майна банкрута.

6.Копію постанови надіслати кредитору, боржнику, ліквідатору, державному реєстратору за місцем знаходження боржника та Головному управлінню юстиції у Київській області Міністерства юстиції України.

        Суддя                                                                                                Лутак Т.В.

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення09.02.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22067252
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б24/136-11

Ухвала від 07.06.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Постанова від 09.02.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 26.01.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні