Постанова
від 25.01.2012 по справі 2а-176/12/0170/23
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

вул. Севастопольська, 43,  м. Сімферополь, Автономна Республіка Крим, Україна,  95013

        

ПОСТАНОВА

Іменем України

25 січня 2012 р. 15:50

Справа №2а-176/12/0170/23

   Окружний  адміністративний суд Автономної Республіки Крим у складі

головуючої судді Алексєєвої Т.В.,

при секретарі Лапшині В.В.,

розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу  

за позовом Управління Пенсійного фонду України у Красноперекопському районі АР Крим

до  Колективного підприємства фірми "Юрком"     

про стягнення 332,97 грн.,

за участю:

позивач - не з'явився

відповідач - не з'явився

Обставини справи: позивач звернувся до суду з адміністративним позовом про стягнені з відповідача заборгованості по сплаті недоїмки із страхових внесків у сумі 332,97  грн. Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідачем у добровільному порядку не сплачена сул заборгованості відповідно до вимог Закону України «Про збір та облік єдиного внеску і загальнообов'язкове соціальне страхування» за липень-вересень 2011 р.     

Позивач у судове засідання не з'явився, про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Відповідач заперечення на позов та докази, які підтверджують його доводи до суду не надіслав, у судове засідання не з'явився,  про час та день його проведення був повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив, у зв'язку з чим суд вважає можливим розглянути справу на підставі наявних доказів відповідно до ч. 6 ст. 71 КАС України.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши надані докази, суд

ВСТАНОВИВ:

За даними позивача, відповідач взятий на облік у Красноперекопському районі АР Крим та зареєстрований за № 05140574.

Спеціальним Законом з приводу сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державі соціальне страхування в Україні є Закон України «Про збір та облік єдиного внеску і загальнообов'язкове соціальне страхування» (далі Закон України №2464).

Згідно ст. 1 цього Закону страхові кошти - кошти, які формуються за рахунок сплати єдиного внеску та надходжень від фінансових санкцій (штрафів та пені), що застосовуються відповідно до закону.

Ст.ст. 4, 5 Закону України №2464 визначають, що Пенсійний фонд і юридичні особи суб'єктами системи єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування Україні.

Відповідно до ст. 2 Закону України №2464 виключно цим Законом визначаються принципи збору та ведення обліку єдиного внеску, платники єдиного внеску, порядок нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску, розмір єдиного внеску та пропорції його розподілу за видами загальнообов'язкового державного соціального страхування, орган, що здійснює збір та веде облік єдиного внеску, його повноваження та відповідальність, склад, порядок ведення та використання даних Державного реєстру загальнообов'язкового державної соціального страхування, порядок здійснення державного нагляду за збором та веденням облік єдиного внеску.

Відповідно до ч. 8 ст. 9 Закону України №2464 платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом.

Якщо платники несвоєчасно або не в повному обсязі оплачують єдиний внесок, до них застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом (п. 11 ст. 9 Закону).

З матеріалів справи вбачається, що відповідач нарахував та надавав позивачу розрахунки сум єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в Україні, що підтверджується розрахунками сум єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в Україні за липень-вересень 2011 р.

В зв'язку з несвоєчасною сплатою страхових внесків у відповідача перед позивачем утворилася недоїмка у розмірі 332,97  грн., що підтверджується розрахунком суми позову.

В наслідок несплати відповідачем заборгованості позивач спрямував відповідачу вимогу про сплату боргу №168 від 02.11.2011р. на суму 1425,52 грн.

Частиною 4 ст.25 Закону України №2464 встановлено, що платник єдиного внеску зобов'язаний протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги про сплату недоїмки сплатити суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею. У разі незгоди з розрахунком суми недоїмки платник єдиного внеску узгоджує її з органом Пенсійного фонду в порядку, встановленому Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики.

Відповідно до ч.4 ст. 25 Закону України №2464 у разі якщо платник єдиного внеску протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею, не узгодив вимогу з органом Пенсійного фонду, не оскаржив вимогу в судовому порядку або не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів з дня надходження узгодженої вимоги, територіальний орган Пенсійного фонду надсилає в порядку, встановленому законом, до підрозділу державної виконавчої служби вимогу про сплату недоїмки.

У випадках, зазначених в абзаці шостому цієї частини, територіальний орган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки. При цьому заходи досудового врегулювання спорів, передбачені законом, не застосовуються.

Як вбачається з матеріалів справи, заборгованість по страховим внескам за липень - вересень 2011 р. у добровільному порядку відповідачем не сплачена та складає 332,97 грн.

Згідно положень ст. 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Відповідно до ст. 71 КАС України відповідач не надав доказів сплати ним зазначеної заборгованості.

У зв'язку з викладеним, позовні вимоги підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.           Позов задовольнити.

2.          Стягнути          з Колективного підприємства фірми "Юрком" (96000, АР Крим, м. Красноперекопськ, вул. Менделєєва, 14а ЄДРПОУ 31481333) на користь Управління Пенсійного фонду України у Красноперекопському районі АР Крим (АР Крим, м. Красноперекопськ, пл. Героїв Перекопу, 1а,) заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за липень-вересень 2011 р. у сумі 332,97 грн.   р/р  25601010046107 у ВАТ «Державний ощадний банк України» , МФО 324805.       

Постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголошення. Якщо проголошено вступну та резолютивну частину постанови або справу розглянуто у порядку письмового провадження, постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її отримання у разі неподання апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим протягом 10 днів з дня проголошення. У разі проголошення вступної та резолютивної частини постанови або розгляду справи у порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання постанови.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольського апеляційного адміністративного суду.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення строку, з якого суб'єкт владних повноважень може отримати копію постанови суду.

 

Суддя                                                                          Алексєєва Т.В.

           

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення25.01.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22082079
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-176/12/0170/23

Постанова від 25.01.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Алексєєва Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні