Постанова
від 16.03.2012 по справі 2а/0270/745/12
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м.Вінниця

16 березня 2012 р. Справа № 2а/0270/745/12

Вінницький окружний адмін істративний суд в складі гол овуючого судді Дмитришен ої Руслани Миколаївни, роз глянувши в порядку скорочен ого провадження матеріали сп рави за позовом: державн ої податкової інспекції у м. В інниці до: приватного пі дприємства "Престиж сервіс Н ДН" про: припинення юрид ичної особи

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інсп екція у м. Вінниці (далі - ДПІ у м. Вінниці) звернулась до Ві нницького окружного адмініс тративного суду з позовною з аявою про припинення юридичн ої особи приватного підприєм ства «Престиж-сервіс НДН» (да лі - ПП «Престиж-сервіс НДН» ).

Позовні вимоги мотивовані тим, що двома непов' язаними між собою особами - ДПІ у м. В інниці та державним реєстрат ором встановлена відсутніст ь відповідача за місцем реєс трації відповідно до свідоцт ва про державну реєстрацію. К рім того, відповідач не подає податкову звітність з момен ту реєстрації - 09.11.2006 року.

Суд, розглянувши матеріали позовної заяви та встановив ши, що відповідно до положень ст.183-2 КАС України у даній адмі ністративній справі застосо вується скорочене проваджен ня, ухвалою від 17.02.2012 року відкр ив скорочене провадження у д аній справі та запропонував відповідачу в 10-денний термін надати письмові заперечення проти позову.

Відповідач у строк, передба чений частиною третьою статт і 183-2 КАС України заперечень су ду не направив, хоча ухвала п ро відкриття скороченого про вадження у адміністративній справі від 17.02.2012 року, направля лась на адресу, що зазначена в позовній заяві та довідці з Є ДРПОУ, проте конверт відділо м зв' язку повернуто на адре су суду із відміткою: “за закі нченням терміну зберігання” .

Відповідно до положень час тини 11 статті 35 КАС України, у р азі не вручення повістки адр есату з незалежних від суду п ричин, вважається, що така пов істка вручена належним чином .

Отже, суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача на лежним чином про строк подан ня заперечення проти позову, порядок його подання, а також наслідки неподання такого з аперечення.

Відтак, у відповідності до с т.36 КАС України, суд відрахову є десятиденний строк для под ачі заперечень, з часу зазнач еного відділом зв'язку на дов ідці щодо причин повернення поштового відправлення, а са ме: від 03.03.12 р.

За даних обставин справа ро зглянута судом в порядку ско роченого провадження за наяв ними в ній доказами в межах ст року, визначеного пунктом 2 ча стини 5 статті 183-2 КАС України.

Згідно матеріалів справи в бачається, що ПП «Престиж-сер віс НДН» зареєстроване викон авчим комітетом Вінницької м іської ради 09.11.2006 року, останнє місцезнаходження: проїзд Зуб ріліна, 3, Староміський район, м. Вінниця, Вінницька область , 21012, що підтверджується листом Головного управління статис тики у Вінницькій області №3757 9/10/29 від 12.07.11 року (а.с.11).

Відповідно до довідки Форм и 4-ОПП від 15.08.2011 року, відповідач узятий на облік в органах дер жавної податкової служби 09.11.200 6 р. На дату видачі даної довід ки перебуває на обліку у ДПІ у м. Вінниці з 06.07.2007 року за №1126, код ЄДРПОУ - 34721974 (а.с. 8).

Згідно довідки №5201 від 01.02.12 рок у ПП «Престиж-сервіс НДН» не п одає податкову звітність до ДПІ у м. Вінниці з моменту реєс трації. (а.с. 6).

Відповідно до довідки №44740/10/29 від 17.08.2011 року ПП «Престиж-серв іс НДН» (код ЄДРПОУ 34721974) 11.04.2011 до ЄД Р внесено запис №11741430002004562 про від сутність юридичної особи за місцезнаходженням. Заборгов анність по платежах, повнота нарахування та своєчасність сплати яких контролюється о рганом ДПС, відсутня.

Згідно п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податко вого кодексу України, платни ки податків зобов' язані под авати до контролюючих органі в у порядку, встановленому по датковим та митним законодав ством, декларації, звітність та інші документи, пов' язан і з обчисленням і сплатою под атків та зборів, зокрема: згід но п.49.18 ст. 49 Податкового кодекс у України податкові декларац ії, крім випадків, передбачен их цим Кодексом, подаються за базовий звітний (податковий ) період.

Зазначені вимоги відповід ачем не виконуються, податко ві декларації та документи ф інансової звітності не подаю ться.

Згідно ч.2 ст. 38 Закону Україн и "Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців" підставами дл я постановлення судового рі шення щодо припинення юриди чної особи, що не пов'язано з б анкрутством юридичної особи , зокрема є неподання протяго м року органам державної под аткової служби податкових де кларацій, документів фінансо вої звітності відповідно до закону; наявність в Єдиному д ержавному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходж енням.

Отже, враховуючи те, що відп овідачем податкові декларац ії та документи фінансової з вітності не подаються, подат кова заборгованість за підпр иємством відсутня, суд вважа є вимоги позивача обґрунтова ними, у зв' язку з чим є всі пі дстави для припинення юридич ної особи - ПП «Престиж-сервіс НДН».

Відповідно до п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 П одаткового кодексу України, органи податкової служби маю ть право у випадках, встановл ених законом, звертатися до с уду щодо припинення юридично ї особи.

Відповідно до частини 5 стат ті 38 Закону України "Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів" (далі - Закон), суд призначає в рішенні щодо припинення юр идичної особи у зв'язку з її лі квідацією комісію з припинен ня (ліквідаційну комісію) та в становлює строк її роботи. Де ржавний реєстратор вносить д о Єдиного державного реєстру запис про призначення коміс ії з припинення (ліквідаційн ої комісії) не пізніше наступ ного робочого дня з дати надх одження відповідного рішенн я.

Частиною 7 цієї статті перед бачено, що державний реєстра тор не пізніше наступного ро бочого дня з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису, в якому керівник орга ну управління або засновник (учасник) юридичної особи вка заний як голова комісії з при пинення (ліквідаційної коміс ії) юридичної особи зобов'яза ний надіслати такому керівни ку органу управління або зас новнику (учаснику) юридичної особи, а також суду, який пост ановив рішення щодо припинен ня юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією, відповідне п овідомлення.

Згідно з частиною 1 ст. 36 Зако ну для проведення державної реєстрації припинення юриди чної особи в результаті її лі квідації голова ліквідаційн ої комісії або уповноважена ним особа після закінчення п роцедури ліквідації, яка пер едбачена законом, але не рані ше двох місяців з дати публік ації повідомлення у спеціалі зованому друкованому засобі масової інформації, повинен подати (надіслати рекомендо ваним листом з описом вкладе ння) державному реєстратору документи, передбачені цією частиною та частиною другою цієї статті.

Відповідно до частини 10 ст. 38 , частини 8 ст. 36 Закону передбач ено, що за відсутності підста в для залишення документів, я кі подані для проведення дер жавної реєстрації припиненн я юридичної особи в результа ті її ліквідації, без розгляд у державний реєстратор повин ен внести до Єдиного державн ого реєстру запис про провед ення державної реєстрації пр ипинення юридичної особи.

Згідно з частиною 9 ст. 36 Зако ну, строк державної реєстрац ії припинення юридичної особ и в результаті її ліквідації не повинен перевищувати три робочих дні з дати надходжен ня документів для проведення державної реєстрації припин ення юридичної особи.

Проаналізувавши чинне зак онодавство, пов'язане з припи ненням підприємницької діял ьності юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців за рі шенням суду, що не пов'язане з банкрутством, можна дійти ви сновку, що склад комісії з при пинення та порядок її роботи в даній категорії справ зако нодавством прямо не передбач ені. Разом з тим, ч. 7 ст. 9 КАС Укра їни передбачено можливість з астосування аналогії закону (закону, що регулює подібні пр авовідносини) та аналогії пр ава (конституційних принципі в і загальних засад права).

В зв'язку з наведеним вище, с уд вважає за необхідне створ ити ліквідаційну комісію в н аступному складі: керівник ю ридичної особи - ОСОБА_1, ч лени комісії: ДПІ у м. Вінниці.

Зобов'язати ліквідаційну к омісію не пізніше 10 днів з мом енту набрання даним рішенням законної сили помістити в др укованих засобах масової інф ормації, в яких публікуються відомості про державну реєс трацію юридичної особи, що пр ипиняється, повідомлення про припинення відповідача та не пізніше двох місяців з дат и публікації зазначеного пов ідомлення подати (надіслати рекомендованим листом з опис ом вкладення) державному реє стратору документи, передбач ені частинами першою та друг ою ст. 36 Закону України "Про дер жавну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців"; встановити строк робот и ліквідаційної комісії 70 дні в з дня набрання даним рішенн ям законної сили.

Відповідно до частини 1 стат ті 38 Закону України "Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприємц ів" суд, який постановив ріш ення щодо припинення юридич ної особи, що не пов' язане з б анкрутством юридичної особи , у день набрання таким рішенн ям законної сили направляє й ого копію державному реєстра тору за місцезнаходженням юр идичної особи для внесення д о Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Згідно статті 71 КАС України кожна сторона повинна довес ти ті обставини, на яких ґрунт уються її вимоги та заперече ння, а суд згідно статті 86 зазн аченого Кодексу оцінює доказ и, які є у справі, за своїм внут рішнім переконанням, що ґрун тується на їх безпосередньо му, всебічному, повному та об'є ктивному дослідженні.

Враховуючи встановлені об ставини справи та вищезазнач ені положення чинного законо давства України, суд вважає, щ о вимоги позивача є обґрунто ваними, відповідають дійсним обставинам та матеріалам сп рави, а тому підлягають задов оленню.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб'єкта владних повноваже нь, пов' язаних із залучення м свідків та проведенням суд ових експертиз, судові витра ти (судовий збір) стягненню з в ідповідача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 86, 94, 158, 162, 183-2, 256 КА С України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу п риватного підприємства «Пре стиж-сервіс НДН» (проїзд Зубр иліна, 3, Староміський район, м . Вінниця, 21012 код 34721974).

Створити ліквідаційну ком ісію в складі: голова комісії - керівник приватного підпри ємства «Престиж-сервіс НДН» ОСОБА_1, члени комісії: ДПІ у м. Вінниці.

Зобов'язати ліквідаційну к омісію після набрання даною постановою законної сили пов ідомити орган, що здійснює де ржавну реєстрацію, про те, що п риватне підприємство «Прест иж-сервіс НДН» перебуває у пр оцесі припинення.

Зобов'язати ліквідаційну к омісію не пізніше 10 днів з дня набрання даною постановою з аконної сили помістити в дру кованих засобах масової інфо рмації, в яких публікуються в ідомості про державну реєстр ацію юридичної особи, що прип иняється, повідомлення про п рипинення приватного підпри ємства «Престиж-сервіс НДН», та не пізніше двох місяців з д ати публікації зазначеного п овідомлення подати (надіслат и рекомендованим листом з оп исом вкладення) державному р еєстратору документи, передб ачені ч.ч. 1, 2 ст. 36 Закону України "Про державну реєстрацію юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Встановити строк роботи лі квідаційної комісії 70 днів з д ня набрання даною постановою законної сили.

Копію постанови направити членам ліквідаційної комісі ї та Державному реєстратору виконавчого комітету Вінниц ької міської ради для викона ння вимог ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Відповідно до ст.ст. 183-2, 186 КАС України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з м оменту отримання копії поста нови. Постанова, прийнята у ск ороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апе ляційному порядку, є остаточ ною. Постанова набирає закон ної сили в порядку ст. 254 КАС Укр аїни

Суддя./підпис/. Дм итришена Руслана Миколаївна

Копія вірна.

Суддя: Секретар:

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.03.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22084255
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/745/12

Ухвала від 17.02.2012

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Постанова від 16.03.2012

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні