Постанова
від 01.07.2010 по справі 2а-2169/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-2169/10/0670  

категорія  6.13

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 липня 2010 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді  Токаревої М.С.,

при секретарі -       Янушевській В.В.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом  управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області   

до   приватного підприємства "Ірина"    

про  стягнення 4863,52 грн.,-

встановив:

Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області звернулось до суду з позовом до приватного підприємства "Ірина" посилаючись на те, що відповідач в порушення вимог Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, не сплатив заборгованість по сплаті страхових внесків в розмірі 4863,52 грн.

Позивач направив на адресу суду клопотання в якому просив справу слухати у відсутність його представника, позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Представник відповідача до суду не з'явився, будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи. Відповідач неодноразово направляв на адресу суду клопотання про відкладення розгляду справи в зв'язку із зайнятістю його представника в іншому судовому засіданні, проте жодного разу підтверджуючих документів суду не надавалось, тому, суд, вважає за можливе розглянути справу у відсутність представника відповідача.

Дослідивши матеріали справи, суд, приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Встановлено, що приватне підприємство "Ірина" зареєстроване як платник збору на обов'язкове державне пенсійне страхування в управлінні Пенсійного фону України в Малинському районі.

Відповідно до статей 14 та 15 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” відповідач є страхувальником і відповідно платником страхових внесків до Пенсійного фонду України.

На виконання вимог цього Закону, відповідач подавав до управління Пенсійного фонду України в Малинському районі розрахунки сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за грудень 2009 року.

Відповідно до ч. 6 ст. 20 зазначеного Закону страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Частиною другою статті 106 зазначеного Закону встановлено, що суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків.

Зазначені обставини підтверджуються розрахунком сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті, які визначені самим відповідачем, розрахунком заборгованості, згідно яких заборгованість відповідача складає 4863,52 грн.

Доказів погашення вказаної заборгованості відповідачем судом не встановлено.

З огляду на викладене, суд вважає, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Керуючись Законом України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, ст. ст. 94, 158–163, 167, 254 КАС України,  суд, -  

постановив:

Позовні вимоги управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області задовольнити.

Стягнути з приватного підприємства  "Ірина" на користь управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області заборгованість в сумі 4863,52 грн.

          Постанова Житомирського окружного адміністративного суду набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адміністративний суд до Київського апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів з дня складення постанови у повному обсязі. Апеляційна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий суддя:                                                                                М.С. Токарева

  

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.07.2010
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22093387
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2169/10/0670

Ухвала від 12.07.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Токарева Марія Сергіївна

Постанова від 01.07.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Токарева Марія Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні