Постанова
від 29.02.2012 по справі 0870/692/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 лютого 2012 року Справа № 0870/692/12

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого - судді Калаш ник Ю.В.,

при секретарі судового зас ідання Корольові О.О.,

за участю:

представника позивача - н е з' явився;

представника відповідача - не з' явився;

третіх осіб - не з' явилис я;

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовною заявою Бердянс ької об' єднаної державної п одаткової інспекції Запоріз ької області

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Гефест гол д»

третіх осіб ОСОБА_1, ОС ОБА_2, ОСОБА_3

про припинення юридичної о соби

ВСТАНОВИВ:

Бердянська об' єднан а державна податкова інспекц ія Запорізької області (далі - позивач) звернулась до суду із позовною заявою до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Гефест голд» (далі - в ідповідач), третіх осіб ОСО БА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, в якій просить припинити юриди чну особу. Позовні вимоги обґ рунтовує ч.2 ст.38 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців» від 15.05.2003 №755-І V (далі - Закон №755-ІV), зокрема за значає, що підставою для пост ановлення судового рішення щ одо припинення юридичної осо би, що не пов'язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону, а саме остання звітність була надана 13.04.2010 року за І квартал 201 0 року.

Позивач зазначає, що в ідповідач не надає до податк ових органів фінансову звітн ість більше року, а саме остан ня звітність була надана 13.04.2010 р оку за І квартал 2010 року. Просит ь позов задовольнити.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, п роте направив на адресу суду заяву про підтримання позов них вимог в повному обсязі та про розгляд справи без його у часті.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, про причини неявки суду не повідомив, кло потання про розгляд справи б ез його участі суду не надсил ались. Про дату, час та місце п роведення судового розгляду справи повідомлявся належни м чином.

Треті особи в судове засіда ння не з' явились, про причин и неявки суду не повідомили, к лопотання про розгляд справи без їх участі суду не надсила лись. Про дату, час та місце пр оведення судового розгляду с прави повідомлялись належни м чином.

За таких обставин суд вважа є за можливе розглянути спра ву по суті без участі предста вників сторін.

У зв' язку із неявкою у судо ве засідання всіх осіб, які бе руть участь у справі, на підст аві приписів ч.6 ст.12 та ч.1 ст.41 КА С України фіксування судовог о засідання за допомогою зву козаписувального технічног о засобу не здійснювалося.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали судом встано влені наступні обставини.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Гефест голд» (код ЄДРПОУ 31312451) є юридичною ос обою та зареєстроване Бердян ським міськвиконкомом 26.01.2001, що підтверджується що підтверд жується свідоцтвом про вклю чення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців.

Згідно довідки Бердянсько ї ОДПІ Запорізької області Т ОВ «Гефест голд» не надає до п одаткових органів фінансову звітність більше року, а саме остання звітність була нада на 13.04.2010 року за І квартал 2010 року . Заборгованість перед бюдже том у відповідача відсутня, к рім того є переплата в сумі 5,00 г рн.

Оцінивши надані докум енти та матеріали, суд вважає позовні вимоги такими, що під лягають задоволенню з огляду на наступне.

Відповідно до п. 16.1.3 п. 16.1 с т. 16 Податкового кодексу № 2755-VI в ід 02 грудня 2010 року платники по датків зобов' язанні подава ти до контролюючих органів у порядку, встановленому пода тковим та митним законодавст вом, декларації, звітність ті інші документи, пов' язані з обчисленням і сплатою подат ків та зборів.

Відповідно до п. 67.2 ст.67 П одаткового кодексу України, органи державної податкової служби в установленому поря дку мають право звертатися у передбачених законом випадк ах до судових органів із заяв ою (позовною заявою) про скасу вання державної реєстрації с уб' єкта підприємницької ді яльності.

За правилами ч. 2 ст. 38 Зак ону України «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців» від 15 травня 2003 року № 755-IV, підста вою для постановлення судово го рішення щодо припинення ю ридичної особи, що не пов' яз ано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом р оку органам державної податк ової служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону.

З наведених підстав, с уд приходить до висновку, що а дміністративний позов підля гає задоволенню.

Враховуючи вищезазна чене, на підставі ч. 2 ст. 38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців» в ід 15.05.2003 № 755-IV та керуючись ст.ст. 2, 4, 7 - 12, 14, 86, 94, 158 - 163 КАС України, суд , -

ПОСТАНОВИВ:

1.Адміністративний позов за довольнити.

2.Припинити юридичну о собу - Товариства з обмежен ою відповідальністю «Гефест голд» (код ЄДРПОУ 31312451).

3.Після набрання судовим ріш енням законної сили, його коп ію надіслати державному реєс тратору Запорізької міської ради.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України - з дня отримання такої постанови, апеляційно ї скарги, з подачею її копії ві дповідно до кількості осіб, я кі беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постано ви суду обчислюється з насту пного дня після закінчення п 'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення пр о можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Постанова в повному обсязі , у відповідності до вимог ст. 160 КАС України, оформлена і під писана 05.03.2012.

Суддя (підпис) Ю.В. Калашник

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.02.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22096494
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/692/12

Постанова від 29.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 15.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 30.01.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні