Постанова
від 12.03.2012 по справі 2а/1270/1620/2012
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія №8.3.2

ПОСТАНОВА

Іменем України

12 березня 2012 року Справа № 2а/1270/1620/2012

Суддя Луганського окружного адміністративног о суду Прудник С.В., розглянувш и в м. Луганську в порядку скор оченого провадження адмініс тративну справу за позовом Д ержавної податкової інспекц ії в Артемівському районі м. Л уганська до Товариства з обм еженою відповідальністю "Стр ой-центр" про припинення юрид ичної особи , -

В С Т А Н О В И В:

21 лютого 2012 року до Лугансько го окружного адміністративн ого суду надійшов адміністра тивний позов Державної подат кової інспекції в Артемівськ ому районі м. Луганська до Тов ариства з обмеженою відповід альністю "Строй-центр" про при пинення юридичної особи.

Ухвалою від 22 лютого 2012 року справу призначено до ро згляду у порядку скороченого провадження.

В обґрунтування позо вних вимог позивач зазначив, що Товариство з обмеженою ві дповідальністю "Строй-центр" зареєстровано виконкомом Ол ександрівської міської ради Артемівського району м. Луга нська 20.05.2002 за №04051655Ю0010025 та знаходи ться на податковому обліку у ДПІ в Артемівському районі м . Луганська.

Згідно висновку ДПІ в Арте мівському районі м. Луганськ а останню податкову звітніст ь відповідач надав 05.04.2010. Заборг ованості по податкам до бюдж ету немає.

У разі неподання юрид ичною особою протягом року д о органів державної податков ої служби податкових деклара цій, документів фінансової з вітності державна реєстраці я юридичної особи може бути п рипинена на підставі судовог о рішення.

У зв' язку з чим позив ач просить суд припинити юри дичну особу відповідача.

Відповідач про призн ачення справи до розгляду у с короченому провадженні був п овідомлений належним чином, але на адресу суду повернувс я конверт з відміткою про те, щ о за зазначеною адресою адре сат не проживає.

Згідно із ч.8 ст.35 Кодексу адм іністративного судочинства України вважається, що повіс тку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адре сою, внесеною до відповідног о державного реєстру, або за а дресою, яка зазначена її пред ставником, і це підтверджуєт ься підписом відповідної слу жбової особи.

Тому суддя приходить до висновку, що відповідач пр о розгляд адміністративної с прави повідомлений належним чином.

Оцінивши повідомлені пози вачем обставини, суддя вважа є, що достатньо наявних обста вин для розгляду справи у ско роченому провадженні та задо волення позову.

Встановлено та підтверджу ється матеріалами справи, що Товариство з обмеженою відп овідальністю "Строй-центр" за реєстровано виконкомом Олек сандрівської міської ради Ар темівського району м. Луганс ька 20.05.2002 за №04051655Ю0010025 (а.с.6) та знахо диться на податковому обліку у ДПІ в Артемівському районі м. Луганська.

Висновком ДПІ в Артемівськ ому районі м. Луганська підтв ерджено, що останню податков у звітність відповідач надав 05.04.2010 (а.с.4). Заборгованості по по датках, зборах і обов' язков их платежах не має.

Відповідно до п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 По даткового кодексу України пл атники податків зобов' язан і подавати до контролюючих о рганів у порядку, встановлен ому податковим та митним зак онодавством, декларації, зві тність та інші документи, пов ' язані з обчисленням і спла тою податків та зборів.

Згідно з п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 П одаткового кодексу України о ргани державної податкової с лужби мають право, у випадках , встановлених законом, зверт атися до суду щодо припиненн я юридичної особи та підприє мницької діяльності фізично ї особи - підприємця, про виз нання недійсними установчих (засновницьких) документів с уб' єктів господарювання.

Таке право позивача визнач ено і п.67.2 ст.67 Податкового коде ксу України.

Відповідно до п.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців” підста вами для постановлення судов ого рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' я зано з банкрутством юридично ї особи, є неподання протягом року органам державної пода ткової служби податкових дек ларацій, документів фінансов ої звітності відповідно до з акону.

Оскільки відповідач більш е року не подає органам держа вної податкової інспекції до кументів фінансової звітнос ті, це є підставою для припине ння юридичної особи

Питання по судових витрата х не вирішується, оскільки по зивач звільнений від їх спла ти у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративно го судочинства України не пе редбачено їх стягнення у дан их випадках.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, ст. ст. 33, 38 Закону Укр аїни “Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, ст.ст.16, 20 , 67 Податкового кодексу Україн и, суд

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний по зов Державної податкової інс пекції в Артемівському район і м. Луганська до Товариства з обмеженою відповідальністю "Строй-центр" про припинення ю ридичної особи задовольнити повністю.

Припинити юридичну о собу Товариства з обмеженою відповідальністю "Строй-цент р", ідентифікаційний код 32006820, як е зареєстровано за адресою: м. Луганськ, с. Дзержинського, вул. Мира, 28а.

Копію даної постанов и направити державному реєст ратору виконавчого комітету Луганської міської ради Луг анської області (м. Луганськ, в ул. Коцюбинського, 14) після наб рання постановою законної си ли.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, кр ім випадків її оскарження в а пеляційному порядку, є остат очною і підлягає негайному в иконанню.

Постанова за результ атами скороченого проваджен ня може бути оскаржена сторо нами в апеляційному порядку до Донецького апеляційного а дміністративного суду.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку також іншими особами у зв 'язку з тим, що суд вирішив пит ання про їхні права, свободи, і нтереси чи обов' язки.

Строк для подання апе ляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участ ь у справі, обчислюється з мом енту отримання копії постано ви.

Апеляційна скарга по дається протягом десяти днів з дня отримання копії постан ови.

Апеляційна скарга по дається до Донецького апеляц ійного адміністративного су ду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасн о надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної ін станції.

У разі оскарження в а пеляційному порядку постано ви, прийнятої у скороченому п ровадженні, ухвала суду апел яційної інстанції по такій с праві є остаточною і оскарже нню не підлягає.

Суддя С.В. Прудник

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.03.2012
Оприлюднено28.03.2012
Номер документу22100507
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1270/1620/2012

Постанова від 12.03.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Прудник

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні