Постанова
від 15.03.2012 по справі 2а-1870/885/12
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КОПІЯ

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 березня 2012 р. С права № 2a-1870/885/12

Суддя Сумського окружно го адміністративного суду К равченко Є.Д., розглянувши в пр иміщенні суду в м. Суми адміні стративну справу за позовом Сумського обласного відділе ння Фонду соціального страху вання з тимчасової втрати пр ацездатності в особі Роменсь кої міжрайонної виконавчої д ирекції СОВ МВД ФСС з тимчасо вої втрати працездатності до Державного підприємства "Ро менський ветеринарно-саніт арний завод" про стягнення за боргованості,-

В С Т А Н О В И В:

Сумське обласне відділен ня Фонду соціального страхув ання з тимчасової втрати пра цездатності в особі Роменськ ої міжрайонної виконавчої ди рекції СОВ МВД ФСС з тимчасов ої втрати працездатності (да лі - позивач) звернулося з позо вною заявою Сумського окружн ого адміністративного суду, в якій просить стягнути з Дер жавного підприємства "Роменс ький ветеринарно-санітарни й завод" (далі - відповідач) заб оргованість зі сплати страхо вих внесків на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування у зв'язку з тимчасо вою втратою працездатності з а 2011 рік у розмірі 1 151, 91 грн. Свої вимоги мотивує тим, що відпов ідач згідно Закону України "П ро загальнообов' язкове дер жавне соціальне страхування у зв' язку з тимчасовою втра тою працездатності та витрат ами, зумовленими похованням" від 18.01.2001 № 2240 є страхувальником та всупереч вимог цього Зако ну не сплатив у передбачений законом строк та розмірах ст рахові внески за 2011 рік у розмі рі 1 151, 91 грн. відповідно до с амостійно поданого звіту. Вк азану суму заборгованості по зивач просить стягнути з від повідача.

Представники сторін у судо ве засідання не з' явилися, б ули належним чином повідомле ні (а.с. 16-17), про причини неявки с уд не повідомили.

Тому, суд вважає за можливе розглянути справу за відсутн ості осіб, які беруть участь у справі за наявними у ній дока зами. Враховуючи неявку в суд ове засідання всіх осіб, які п риймають участь у справі, фік сування судового засідання п о справі за допомогою звукоз аписувального пристрою згід но ст.ст. 12, 41 КАС України не здій снюється.

Вивчивши матеріали справи та дослідивши письмові дока зи по справі в їх сукупності, с уд вважає, що позов підлягає з адоволенню, виходячи з насту пного.

Судом встановлено, що відпо відач зареєстрований як юрид ична особа 28.10.2003 та є платником страхових внесків, що підтве рджується копією свідоцтва п ро державну реєстрацію юриди чної особи (а.с. 4), копією довідк и з ЄДРПОУ № 107633 (а.с. 5) та копією з аяви відповідача про реєстра цію його як страхувальника у Фонді соціального страхуван ня з тимчасової втрати праце здатності (а.с. 6).

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 27 Закону Укра їни "Про загальнообов' язков е державне соціальне страхув ання у зв' язку з тимчасовою втратою працездатності та в итратами, зумовленими похова нням" від 18.01.2001 № 2240 (далі - Закон № 22 40) (в редакції, яка діяла на моме нт виникнення спірних правов ідносин) страхувальник зобов ' язаний нараховувати і спла чувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до поданого 17.01.2012 звіту Ф4-ФСС з ТПВ відповідаче м самостійно була розрахован а сума простроченої заборгов аності зі сплати страхових в несків на загальнообов' язк ове державне соціальне страх ування з тимчасової втрати п рацездатності за 2011 рік у розм ірі 1 151, 91 грн. (а.с. 3).

Відповідно до п. 4.4 Інструкці ї про порядок надходження, об ліку та витрачання коштів Фо нду, затвердженого постаново ю правління Фонду соціальног о страхування з тимчасової в трати працездатності, затвер дженої постановою правління Фонду соціального страхуван ня з тимчасової втрати праце здатності від 26.06.2001 № 16 (чинна на момент виникнення спірних пр авовідносин) (далі - Інструкці я), перерахування коштів на ра хунки Фонду страхувальникам и-роботодавцями здійснюєтьс я одночасно з одержанням кош тів на оплату праці в установ ах банків. У разі виплати заро бітної плати за першу полови ну або іншу частину місяця на раховані страхові внески пов инні бути перераховані до Фо нду не пізніше дня, встановле ного для виплати заробітної плати за другу половину міся ця.

Згідно п. 5.1 Інструкції cтраху вальник-роботодавець несе ві дповідальність за несвоєчас ність сплати та неповну спла ту страхових внесків, у тому ч ислі страхових внесків, що сп лачують застраховані особи ч ерез рахунки роботодавців, а також за порушення порядку в икористання страхових кошті в.

Стаття 8 Закону № 2240 передбач ає, що спори, що виникають з пр авовідносин за цим Законом, в ирішуються органами Фонду со ціального страхування з тимч асової втрати працездатност і в порядку, встановленому ст атутом Фонду соціального стр ахування з тимчасової втрати працездатності, та в судовом у порядку.

Як вбачається з матеріалів справи, заборгованість зі сп лати страхових внесків на за гальнообов'язкове державне с оціальне страхування у зв'яз ку з тимчасовою втратою прац ездатності за 2011 рік у розмірі 1 151, 91 грн. на день подачі позову відповідачем не сплачена.

Таким чином, враховуючи вищ евикладене, суд приходить до висновку, що вимоги позивача щодо стягнення з відповідач а заборгованості зі сплати с трахових внесків на загально обов'язкове державне соціаль не страхування у зв'язку з тим часовою втратою працездатно сті у розмірі 1 151, 91 грн. є обґрун тованими та такими, що підляг ають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К одексу адміністративного су дочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов С умського обласного відділен ня Фонду соціального страхув ання з тимчасової втрати пра цездатності в особі Роменськ ої міжрайонної виконавчої ди рекції СОВ МВД ФСС з тимчасов ої втрати працездатності до Державного підприємства "Ром енський ветеринарно-саніта рний завод" про стягнення заб оргованості - задовольнити .

Стягнути з Державного підп риємства "Роменський ветери нарно-санітарний завод" (42027, Су мська область, Роменський ра йон, с. Овлаші, ідентифікаційн ий код 00688999, р/р 2600311439 в Сумсько му ОД "Райффайзен Банк "Аваль", МФО 337483) на користь Сумського о бласного відділення Фонду со ціального страхування з тимч асової втрати працездатност і в особі Роменської міжрайо нної виконавчої дирекції СОВ МВД ФСС з тимчасової втрати п рацездатності (42000, Сумська обл асть, м. Ромни, вул. Соборна, 40, р/р 25608050318003 в філії ПАТ КБ "Надра" Сумс ьке РУ "Слобожанщина", код 24019330, М ФО 337535) заборгованість зі сплат и внесків на обов' язкове де ржавне соціальне страхуванн я у зв'язку з тимчасовою втрат ою працездатності за 2011 рік у р озмірі 1 151 (одна тисяча сто п' я тдесят одна) грн. 91 коп.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Сумський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі апеляційної скарги на по станову суду протягом десяти днів з дня отримання ко пії повного тексту постанови .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Суддя (підпис) Є.Д. Кравченко

З оригіналом згід но

Суддя Є.Д. Кравченко

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.03.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22107979
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/885/12

Постанова від 15.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Постанова від 15.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Ухвала від 07.02.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Ухвала від 07.02.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні