Постанова
від 05.03.2012 по справі 508/12/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел . 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 березня 2012 р. Справа № 2-а-508/12/2170

Херсонський окружни й адміністративний суд у скл аді головуючої судді Морсько ї Г.М., розглянувши в порядку п исьмового провадження адмін істративну справу за позовом Державної податкової інспек ції у Скадовському районі Хе рсонської області Державної податкової служби до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "ВЕЛД ТРЕЙД" про стягне ння податкового боргу з раху нків платника податків у бан ках та готівкових коштів. ,

встановив:

Державна податкова інсп екція у Скадовському районі Херсонської області зверну лася до суду з адміністратив ним позовом, у якому просить с тягнути з Товариства з обме женою відповідальністю "ВЕЛД ТРЕЙД" (далі - відповідач, ТОВ) п одаткову заборгованість з д оходів фізичних осіб з рахун ків платника податків у банк ах та готівкових коштів.

У зв' язку з тим, що Державн а податкова інспекція Скадов ському районі Херсонської об ласті 29.02.2012 реорганізована та виключена з Єдиного державно го реєстру, а її правонаступн иком є Державної податкової інспекції у Скадовському рай оні Херсонської області Держ авної податкової служби, що п ідтверджується випискою із Є диного державного реєстру ві д 29.02.2012 р., на підставі ст. 55 КАС Укр аїни суд допустив процесуаль не правонаступництво.

Таким чином, позивачем по с праві слід вважати Державну податкову інспекцію Скадовс ькому районі Херсонської обл асті Державної податкової сл ужби (далі - ДПІ Скадовському р айоні Херсонської області ДП С, позивач).

Представник позивача нада в до суду заяву про розгляд сп рави в порядку письмового пр овадження.

Відповідач письмових запе речень проти позову не надав , у судове засідання не прибув , причини неявки суду не повід омив, клопотань про відкладе ння розгляду справи не заявл яв.

Разом з тим, на адресу відпо відача було відправлено копі ю ухвали про відкриття прова дження по справі та закінчен ня підготовчого провадження і призначення справи до судо вого розгляду, які відповідн о до поштового повідомлення про вручення 17.02.2012 р. були особи сто отримані уповноваженою о собою підприємства.

За таких обставин, суд вважа є, що відповідач був належно п овідомлений про дату, час і мі сце судового засідання.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС Укр аїни якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому з асіданні, визначених цією ст аттею, але прибули не всі особ и, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином по відомлені про дату, час і місц е судового розгляду, суд має п раво розглянути справу у пис ьмовому провадженні у разі в ідсутності потреби заслухат и свідка чи експерта.

Виходячи з вищевикладеног о, суд вважає за можливе розгл янути адміністративну справ у в порядку письмового прова дження.

Позовні вимоги ДПІ Скадовс ькому районі Херсонської обл асті ДПС ґрунтуються на факт і несплати відповідачем пода ткової заборгованості з дохо дів фізичних осіб у розмірі 642 2,11грн.

Суд, вивчивши матеріали спр ави та дослідивши надані док ази, прийшов до наступного.

Товариство з обмеженою від повідальністю "ВЕЛД ТРЕЙД" є ю ридичною особою та перебуває на податковому обліку в ДПІ С кадовському районі Херсонсь кої області ДПС .

Відповідно п.46.1. ст.46 Податков ого кодексу України від 02.12.2010р. № 2755-VI (далі ПК України) податков а декларація, розрахунок - док умент, що подається платнико м податків (у тому числі відок ремленим підрозділом у випад ках, визначених цим Кодексом ) контролюючому органу у стро ки, встановлені законом, на пі дставі якого здійснюється на рахування та/або сплата пода ткового зобов'язання, чи доку мент, що свідчить про суми дох оду, нарахованого (виплачено го) на користь платників пода тків - фізичних осіб, суми утри маного та/або сплаченого под атку.

Підпунктом 168.1.1 п.168.1 ст.168 ПК Укр аїни визначено, що податкови й агент, який нараховує (випла чує, надає) оподатковуваний д охід на користь платника под атку, зобов'язаний утримуват и податок із суми такого дохо ду за його рахунок, використо вуючи ставку податку, визнач ену в статті 167 цього Кодексу.

Згідно наданих ТОВ "ВЕЛД ТР ЕЙД" до ДПІ Скадовському райо ні розрахунків сум доходу, на рахованого (сплаченого) на ко ристь платників податків, і с ум утриманого з них податку (ф орма № 1-ДФ) за ІІ, ІІІ, IV квартал и 2009 р., І- IV квартали 2010р., І-ІІІ ква ртали 2011р. заборгованість ТО В "ВЕЛД ТРЕЙД" по податку з дох одів фізичних осіб складає 6422 ,11 грн.

Відповідно до розрахунку ДПІ Скадовському районі под аткової заборгованості ТОВ " ВЕЛД ТРЕЙД", податковий борг по податку з доходів фізични х осіб станом на 01.1.0.2011р. складає 6422,11 грн.

Вказаний податковий борг в ідповідач добровільно не спл атив.

Підпунктом 175 п. 1 ст. 14 Податко вого кодексу України визначе но, що податковий борг - сума г рошового зобов'язання (з урах уванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узг одженого платником податків або узгодженого в порядку ос карження, але не сплаченого у встановлений Податковим код ексом України строк, а також п еня, нарахована на суму таког о грошового зобов'язання.

Згідно п. 41.5. ст. 41 ПК органами с тягнення є виключно органи д ержавної податкової служби, які уповноважені здійснюват и заходи щодо забезпечення п огашення податкового боргу в межах їх повноважень, а також державні виконавці в межах с воїх повноважень.

Згідно бази даних ДПІ Скадо вському районі Херсонської о бласті ДПС за ТОВ "ВЕЛД ТРЕЙД" обліковуються відкриті розр ахункові рахунки у банках: ХО Д АТ “Райффайзен Банк Ава ль” м. Херсон, номер рахунку 260 092876, у філії Херсонського облас ного управління АТ ОЩАДБАН К м. Херсон, номер рахунку 26 0092876.

Підпунктом 20.1.18. пп. 20.1 ст. 20 ПК пе редбачено право податкового органу звертатися до суду що до стягнення коштів платника податків, який має податкови й борг, з рахунків у банках, об слуговуючих такого платника , на суму податкового боргу аб о його частини.

Згідно з п. 95.1 ст. 95 Податковог о кодексу України орган держ авної податкової служби здій снює за платника податків і н а користь держави заходи щод о погашення податкового борг у такого платника податків ш ляхом стягнення коштів, які п еребувають у його власності,

Відповідно до абз. 1 п. 95.3 ст. 95 П одаткового кодексу України с тягнення коштів з рахунків п латника податків у банках, об слуговуючих такого платника податків, здійснюється за рі шенням суду, яке направляєть ся до виконання органам держ авної податкової служби, у ро змірі суми податкового боргу або його частини.

Відповідно до статті 67 Конс титуції України кожен зобов' язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, вс тановлених законом.

Приймаючи до уваги викладе ні обставини, а також врахову ючи, що відповідачем заборго ваність по податку з доходів фізичних осіб у розмірі 6422,11гр н. не сплачена, позовні вимоги підлягають задоволенню в по вному обсязі.

Керуючись ст. ст. 8, 9, 12, 19, 128, 158 - , 167 КАС України, суд,

постановив:

Позовні вимоги Державно ї податкової інспекції у Ска довському районі Херсонсько ї області Державної податков ої служби до Товариства з обм еженою відповідальністю "ВЕЛ Д ТРЕЙД" про стягнення податк ової заборгованості з доход ів фізичних осіб з рахунків п латника податків у банках та готівкових коштів підприємс тва задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "ВЕЛ Д ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 31347479) в дохід місцевого бюджету Скадовськ ої міської ради суму боргу по податку з доходів фізичних о сіб у розмірі 6422,11 грн. (шість ти сяч чотириста двадцять дві) 11 коп. за рахунок готівкових к оштів підприємства та з раху нків платника податків у бан ках, обслуговуючих такого пл атника: ХОД АТ “Райффайзен Банк Аваль” у м. Києві, МФО 3 80805 номер рахунку 260092876, у філії Хе рсонського обласного управл іння АТ ОЩАДБАНК м. Херсон , МФО 352457 номер рахунку 260092876.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дачі апеляційної скарги в 10-де нний строк з дня її проголоше ння. В разі складення постано ви у повному обсязі відповід но до ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письм овому провадженні апеляційн а скарга подається протягом десяти днів з дня отримання к опії постанови.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Суддя Мор ська Г.М.

кат. 8.1.5

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.03.2012
Оприлюднено28.03.2012
Номер документу22108611
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —508/12/2170

Постанова від 05.03.2012

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні