Постанова
від 14.02.2012 по справі 2270/578/12
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2270/578/12

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 лютого 2012 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Лабань Г.В.

при секретарі Вересняк А.А.

за участі: представника позивача

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом державної подат кової інспекції у м. Хмельниц ькому до приватного підпр иємства "Кобзар-Буд" про нак ладення арешту на кошти та ін ші цінності що знаходяться у банківських установах, -

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова ін спекція у м. Хмельницькому зв ернулася до суду з позовною з аявою до приватного підприєм ства "Кобзар-Буд" про накладен ня арешту на кошти та інші цін ності що знаходяться у банкі вських установах.

В обгрунтування своїх позо вних вимог вказує, що станом н а 25.11.2011 року у відповідача наявн ий податковий борг в розмірі 48069,94 грн., який виник внаслідок несплати узгодженої суми под аткового зобов'язання з пода тку на додану вартість. У зв'яз ку з відсутністю у відповіда ча зареєстрованого на ньому рухомого та нерухомого майна , просить винести рішення про накладення арешту на кошти т а інші цінності відповідача, що знаходять у банку.

В судовому засіданні предс тавник позивача позов підтри мав в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , про час, дату та місце судово го засідання повідомлений на лежним чином.

Судом явка представника ві дповідача в судове засідання не визнавалася обов' язково ю. За таких обставин, з врахува нням думки представника пози вача, суд вважає за можливе ро зглянути справу без участі п редставника відповідача на п ідставі наявних доказів.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, з'ясувавш и повно і всебічно обставини справи, суд вважає, що позов н е підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що відпо відач - приватне підприємств о "Кобзар-Буд", код ЄДРПОУ 34474156, за реєстрований як юридична осо ба з 13.07.2006 року та взятий на облі к платника податків виконавч им комітетом Хмельницької мі ської ради і знаходиться за а дресою: 29000, Хмельницька област ь, м. Хмельницький, вул. Маршал а Рибалка,2А, що підтверджуєть ся копією витягу з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців..

Станом на 25.11.2011 року у відпові дача наявний податковий борг в розмірі 48069,94 грн., який виник в наслідок несплати узгоджено ї суми податкового зобов'яза ння з податку на додану варті сть.

Як вбачається з матеріалів справи, позивачем вживалися заходи щодо розшуку майна, як е належить відповідачу, для п огашення податкової заборго ваності, але було встановлен о, що будь-якого рухомого або н ерухомого майна за відповіда чем не зареєстровано. Наявні лише відкриті на його ім'я роз рахункові рахунки у банківсь ких установах, що стало підст авою для звернення позивача з даним позовом.

Відповідно до ст.2 Закону Ук раїни "Про державну податков у службу в Україні" завданням и органів державної податков ої служби, зокрема, є здійснен ня контролю за додержанням п одаткового законодавства, пр авильністю обчислення, повно тою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільови х фондів податків і зборів (об ов'язкових платежів), а також н еподаткових доходів, установ лених законодавством.

Згідно даних АІС "Реєстр пла тників податків" ПП "Кобзар-Бу д" відкрито розрахунковий ра хунок у АТ "Райфафайзен банк Аваль" у м. Києві, МФО 380805, р/р 260091 30786 ( валюта - українська гривня ).

Будь - яке інше майно в платн ика податків, яке може бути дж ерелом погашення податковог о боргу, відсутнє, що підтверд жується повідомленням Хмель ницького БТІ №651882 від 03.12.2011 року із якого слідує, що за ПП "Кобз ар-Буд" приватна власність на нерухоме майно не зареєстро вана., відповідно до листа УДА Ї УМВС України у Хмельницькі й області № 20531/7/26-40/15 від 17.11.2011 року з а ПП "Кобзар-Буд" транспортні з асоби не зареєстровані.

Підпунктом 20.1.17 п. 20.1. ст. 20 Подат кового кодексу України, який набрав чинності з 01.01.2011 року, ви значено, що органи державної податкової служби мають пра во звертатися до суду щодо на кладення арешту на кошти та і нші цінності такого платника податків, що знаходяться в ба нку, у разі, якщо у платника по датків, який має податковий б орг, відсутнє майно та/або йог о балансова вартість менша с уми податкового боргу, та/або таке майно не може бути джере лом погашення податкового бо ргу.

Відповідно до п. 7.1. Порядку з астосування адміністративн ого арешту майна платника по датків, затвердженого наказо м Державної податкової адмін істрації України від 24.12.2010 року № 1042, зареєстрованим в Міністе рстві юстиції України 30.12.2010 рок у за № 1437/18732, арешт коштів на раху нку платника податків здійсн юється виключно на підставі рішення суду шляхом зверненн я органу державної податково ї служби до суду.

Згідно з п. 7.3. наведеного Пор ядку, для застосування арешт у коштів на рахунку платника податків орган державної по даткової служби подає до суд у позовну заяву у порядку, пер едбаченому Кодексом адмініс тративного судочинства Укра їни, у день прийняття рішення про застосування адміністра тивного арешту майна платник а податків.

Таким чином, реалізація пра ва податкового органу на зас тосування адміністративног о арешту коштів на рахунках п латника податків може здійсн юватися виключно шляхом безп осереднього звернення до адм іністративного суду з позово м про накладення арешту на ко шти на рахунку платника пода тків в день прийняття відпов ідного рішення про накладенн я арешту на майно платника по датку.

Згідно ч.1 ст. 71 КАС України ко жна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтую ться її вимоги та запереченн я, крім випадків, встановлени х статтею 72 цього Кодексу.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позивач довів о бставини, на яких ґрунтуютьс я позовні вимоги та надав нео бхідні докази, в підтверджен ня своїх позовних вимог, а том у адміністративний позов під лягає задоволенню.

Керуючись ст. ст.158 - 163, КАС Укра їни, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов задовольнити.

Накласти арешт на кошти та і нші цінності приватного підп риємства "Кобзар -Буд", код ЄДР ПОУ 34474156, що знаходяться у банкі вських установах, обслуговую чих вказаного платника подат ків на узгоджену суму податк ового боргу відповідача у ро змірі 48069,94 гривень.

Постанова суду може бути ос каржена до Вінницького апеля ційного адміністративного с уду через Хмельницький окруж ний адміністративний суд про тягом десяти днів з дня її отр имання.

Постанова набирає законно ї сили в порядку статті 254 КАС У країни.

Повний текст постанови в иготовлено 16 лютого 2012 року

Постанова не набрала закон ної сили

Суддя Г.В. Лабань

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.02.2012
Оприлюднено28.03.2012
Номер документу22108994
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/578/12

Ухвала від 13.01.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Постанова від 14.02.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні