Постанова
від 23.03.2012 по справі 2а/1270/1637/2012
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 березня 2012 року Справа № 2а/1270/1637/2012

16 год. 00 хв. м.Луг анськ

Суддя Луганського окружно го адміністративного суду Тр іфанова С.С. розглянувши у ско роченому провадженні адміні стративну справу за позовом Державної податкової інспек ції в Артемівському районі м іста Луганська до закритого акціонерного товариства «БІ АСК ІНТЕР ЛІЗІНГ»про припине ння юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

21 лютого 2012 року Державна податкова інспекція в Артем івському районі міста Луганс ька звернулась до суду з позо вом до закритого акціонерног о товариства «БІАСК ІНТЕР ЛІ ЗІНГ»про припинення юридичн ої особи, посилаючись на непо дання відповідачем до органу державної податкової служби податкової звітності більше одного року.

У зв' язку з викладеним поз ивач просить суд припинити ю ридичну особу відповідача.

На підставі частини 4 статті 183-2 Кодексу адміністративног о судочинства України справа розглядається суддею одноос обово, без проведення судово го засідання та виклику осіб , які беруть участь у справі.

Ухвалою від 24 лютого 2012 року с праву призначено до розгляду у порядку скороченого прова дження.

У встановлений судом строк відповідачем не подано ані з аперечень проти позову, ані з аяви про визнання позовних в имог. Ухвала про відкриття ск ороченого провадження напра влена відповідачу на адресу: 91000, Луганська область, м.Луган ськ, вул.Лермонтова,1в, поверну лась до суду з відміткою пошт и “за зазначеною адресою не п роживає”. Відповідач зареєст рований за вищезазначеною ад ресою та відомості про зміну свого місця знаходження дер жавному реєстратору не надав ав. Відповідно до положень ч. 1 1 ст.35 КАС України, у разі поверн ення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена а дресату з незалежних від суд у причин, вважається, що така п овістка вручена належним чин ом. З огляду на вищезазначене , суд вважає, що вжив всі залеж ні від нього заходи для повід омлення відповідача належни м чином для реалізації ним пр ава судового захисту своїх п рав та інтересів (а.с.16).

Дослідивши матеріали спра ви, суд вважає, що позов підляг ає задоволенню з наступних п ідстав.

Законом, що регулює відноси ни, які виникають у сфері держ авної реєстрації юридичних о сіб, а також фізичних осіб- п ідприємців, є Закон України “ Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців” (Закон № 755-IV).

Відповідно до частини 1 стат ті 4 Закону № 755-IV державна реєст рація юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців - засві дчення факту створення або п рипинення юридичної особи, з асвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприє мця фізичною особою, а також в чинення інших реєстраційних дій, які передбачені цим Зако ном, шляхом внесення відпові дних записів до Єдиного держ авного реєстру.

18 грудня 1996 року до Єдиного де ржавного реєстру підприємст в та організацій внесено від омості про юридичну особу - за крите акціонерне товариство «БІАСК ІНТЕР ЛІЗІНГ», код ЄДР ПОУ 24201364.(а.с.7)

На час розгляду справи закр ите акціонерне товариство «Б ІАСК ІНТЕР ЛІЗІНГ»перебуває на обліку в Державній податк овій інспекції в Артемівсько му районі міста Луганська.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 16 Пода ткового кодексу України плат ники податків зобов' язані п одавати до контролюючих орга нів у порядку, встановленому податковим та митним законо давством, декларації, звітні сть та інші документи, пов'яза ні з обчисленням і сплатою по датків та зборів.

Отже, відповідач, зважаючи н а вищевказане та вимоги част ини 8 статті 19, частин 1, 2 статті 5 5, частини 1 статті 58 Господарсь кого кодексу України, визнає ться суб' єктом господарюва ння та зобов' язаний своєчас но надавати податковим орган ам декларації про доходи, інш і необхідні відомості для на рахування податків та інших обов' язкових платежів.

Крім того, обов' язок платн ика податків і зборів (обов' язкових платежів) подавати д о державних податкових орган ів та інших державних органі в відповідно до законів декл арації, бухгалтерську звітні сть та інші документи і відом ості, пов' язані з обчисленн ям і сплатою податків і зборі в (обов' язкових платежів) пе редбачений пунктом 2 частини 1 статті 9 Закону України “Про систему оподаткування”.

Судом встановлено та матер іалами справи підтверджено, що відповідач не надає до Дер жавної податкової інспекції в Артемівському районі міст а Луганська податкову звітні сть з 27.07.2010.(а.с.4).

Відповідно до частини 1 стат ті 33, частини 2 статті 38 Закону № 755-IV юридична особа припиняєть ся в результаті передання вс ього свого майна, прав та обов ' язків іншим юридичним особ ам - правонаступникам у резул ьтаті злиття, приєднання, под ілу, перетворення (реорганіз ації) або в результаті ліквід ації за рішенням, прийнятим з асновниками (учасниками) юри дичної особи або уповноважен им ними органом, за судовим рі шенням або за рішенням орган у державної влади, прийнятим у випадках, передбачених зак оном; підставами для постано влення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Згідно п.п. 20.1.12 ст. 20 Податковог о кодексу України органи дер жавної податкової служби в у становленому законом порядк у мають право 20.1.12. у випадках, вс тановлених законом, звертати ся до суду щодо припинення юр идичної особи та підприємниц ької діяльності фізичної осо би - підприємця про визнання н едійсними установчих (заснов ницьких) документів суб'єкті в господарювання

За вказаних обставин, зважа ючи на неподання відповідаче м податкових декларацій та д окументів фінансової звітно сті до органу державної пода ткової служби більше одного року, суд вважає вимоги позив ача обґрунтованими та такими , що підлягають задоволенню.

Враховуючи викладене, керу ючись статтями 2, 9, 10, 11, 17, 18, 71, 87, 94, 105, 158-163 , 183-2 Кодексу адміністративног о судочинства України, , суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Державн ої податкової інспекції в Ар темівському районі міста Луг анська задовольнити повніст ю.

Припинити юридичну особу - закрите акціонерне товарист во «БІАСК ІНТЕР ЛІЗІНГ»(91000, Луг анська область, м.Луганськ, ву л.Лермонтова,1в, код ЄДРПОУ 24201364) .

Копію постанови направити до Виконавчого комітету Луг анської міської ради (91000, м. Луг анськ, вул. Коцюбинського, 14), пі сля набрання нею законної си ли для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення щодо припинен ня юридичної особи - закритог о акціонерного товариства «Б ІАСК ІНТЕР ЛІЗІНГ».

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною і підлягає негайному викона нню.

Постанова за результатами скороченого провадження мож е бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Дон ецького апеляційного адміні стративного суду.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку т акож іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтер еси чи обов'язки.

Строк для подання апеляцій ної скарги стороною або іншо ю особою, яка брала участь у сп раві, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подаєть ся протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подаєть ся до Донецького апеляційног о адміністративного суду чер ез Луганський окружний адмін істративний суд. Копія апеля ційної скарги одночасно надс илається особою, яка її подає , до суду апеляційної інстанц ії.

У разі оскарження в апеляці йному порядку постанови, при йнятої у скороченому провадж енні, судове рішення апеляці йної інстанції по такій спра ві є остаточною і оскарженню не підлягає.

Суддя С.С. Тріфанова

Дата ухвалення рішення23.03.2012
Оприлюднено27.03.2012

Судовий реєстр по справі —2а/1270/1637/2012

Постанова від 23.03.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.С. Тріфанова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні