Постанова
від 22.02.2012 по справі 2а-1228/12/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

22 лютого 2012 року 08:48 № 2а-1228/12/2670

За позовом Державної податкової інспе кції у Оболонському районі м . Києва

до відповідача Приватного підприємств а «Артлогіка»

про припинення юридичної особи

Суддя Маруліна Л.О.

Секретар судового засідан ня Шередько А.В.

За участю:

від позивача: Козак В.А. ,

від відповідача: не з' явилися.

На підставі ч. 3 ст. 160 КАС Укр аїни в судовому засіданні 22.02.2012 р. проголошено вступну та резо лютивну частини постанови. П овний текст постанови складе но і підписано 24.02.2012 р.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

До Окружного адміністра тивного суду м. Києва звернул ася Державна податкова інспе кція у Оболонському районі м . Києва з позовом про припинен ня юридичної особи Приватн ого підприємства «Артлогі ка»(ідентифікаційний код 32914974) .

Представник Позивача в суд ове засідання прибув. Позовн і вимоги обґрунтовано тим, що в Єдиному державному реєстр і є запис про відсутність П риватного підприємства «А ртлогіка»за вказаним його мі сцезнаходженням та відповід ач більше року не подає до орг анів державної податкової сл ужби податкової звітності.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився.

Ухвала про відкриття прова дження в адміністративній сп раві та призначення її до суд ового розгляду, а також повіс тка про виклик направлялись до Приватного підприємс тва «Артлогіка»за наявною у матеріалах справи адресою. З азначена адреса відповідає а дресі, за якою відповідача за реєстровано, що підтверджуєт ься Довідкою з Єдиного держа вного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в. Проте кореспонденція суду повернулась з відміткою пош ти за незнаходженням адресат а.

Відповідно до частини вось мої статті 35 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни вважається, що повістку вр учено юридичній особі, якщо в она доставлена за адресою, вн есеною до відповідного держа вного реєстру.

Враховуючи вищенаведене, с уд вважає Відповідача належн им чином повідомленим про да ту, час і місце проведення суд ового засідання.

Дослідивши матеріали спра ви, Окружний адміністративни й суд міста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідач Приватне підприємство «Артлогіка» (ідентифікаційний код 32914974) зар еєстроване Оболонською райо нною у місті Києві державною адміністрацією 02.04.2004 р., за адре сою: 04205, м. Київ, проспект Оболон ський, 23-А, та взято на податков ий облік Державною податково ю інспекцією у Оболонському районі м. Києва.

До Єдиного державного реєс тру юридичних осіб та фізичн их осіб підприємців внесено запис про відсутність юридич ної особи за її місцезнаходж енням згідно Довідки станом на 05.08.2011р. та Спеціального витяг у станом на 01.02.2012 р.

В судовому засіданні предс тавник позивача зазначив про відсутність заборгованості відповідача перед бюджетом та не подання податкової зві тності більше трьох років, що підтверджується довідкою ві д 22.09.2011 р. № 6013/а/.

Згідно з п.п. 20.1.12. Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-V I органи державної податково ї служби мають право у випадк ах, встановлених законом, зве ртатися до суду щодо припине ння юридичної особи та підпр иємницької діяльності фізич ної особи - підприємця про виз нання недійсними установчих (засновницьких) документів с уб'єктів господарювання.

Згідно зі статтею 247 Господа рського кодексу України, у разі здійснення суб'єктом г осподарювання діяльності, що суперечить закону чи устано вчим документам, до нього мож е бути застосовано адміністр ативно-господарську санкцію у вигляді скасування держав ної реєстрації цього суб'єкт а та його ліквідації.

Як встановлює норма п. 6 ст. 58 Г осподарського кодексу Украї ни, суб'єкт господарюванн я ліквідується: за ініціатив ою осіб, зазначених у частині першій цієї статті; у зв'язку із закінченням строку, на яки й він створювався, чи у разі до сягнення мети, заради якої йо го було створено; у разі визна ння його в установленому пор ядку банкрутом, крім випадкі в, передбачених законом; у разі скасування його державн ої реєстрації у випадках, пер едбачених законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців»від 15.05.2003 р. № 755-IV, підставами для пост ановлення судового рішення щ одо припинення юридичної осо би, що не пов'язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема є: визнання недійсним запису про проведення державної ре єстрації через порушення зак ону, допущені при створенні ю ридичної особи, які не можна у сунути; провадження нею діял ьності, що суперечить устано вчим документам, або такої, що заборонена законом; невідпо відність мінімального розмі ру статутного фонду юридично ї особи вимогам закону; неп одання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності відповідно до закону; н аявність в Єдиному державном у реєстрі запису про відсутн ість юридичної особи за вказ аним її місцезнаходженням .

Враховуючи, що обставини сп рави, які відповідно до закон одавства повинні бути підтве рджені певними конкретними з асобами доказування, не можу ть підтверджуватись іншими з асобами доказування, суд при йшов до висновку, що в позовні й заяві наведені обставини, я кі підтверджуються достатні ми доказами, які свідчать про обґрунтованість позовних ви мог. Докази, подані позивачем підтверджують обставини, на які позивач посилається на ї х обґрунтування.

Відповідно до ст. 162 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, при вирішенні спр ави по суті суд може задоволь нити адміністративний позов повністю або частково чи від мовити в його задоволенні по вністю або частково, у разі за доволення адміністративног о позову суд може прийняти по станову про визнання протипр авними рішення суб'єкта влад них повноважень чи окремих й ого положень, дій чи бездіяль ності і про скасування або ви знання нечинним рішення чи о кремих його положень, про пов орот виконання цього рішення чи окремих його положень із з азначенням способу його здій снення.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Кодекс у адміністративного судочин ства України кожна сторона п овинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимог и та заперечення, крім випадк ів, встановлених статтею 72 цьо го кодексу. Cуд дійшов до висн овку про задоволення позовни х вимог позивача в повному об сязі щодо припинення юридичн ої особи Приватного підп риємства «Артлогіка»(іденти фікаційний код 32914974).

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб' єкта владних повнов ажень, пов' язаних із залуче нням свідків та проведенням судових експертиз, судові ви трати (судовий збір) стягненн ю з відповідача не підлягают ь.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. ст. 41, 69, 71, 94, 97, 112, 122, 128, 158-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, Окружний адм іністративний суд м. Києва, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольни ти. Припинити юридичну особу Приватне підприємство « Артлогіка»(ідентифікаційни й код 32914974).

Постанова набирає зако нної сили відповідно до ст. 254 К одексу адміністративного су дочинства України та може бу ти оскаржена до суду апеляці йної інстанції за правилами, встановленими ст. ст. 185-187 Кодек су адміністративного судочи нства України.

Суддя Л. Маруліна

Дата ухвалення рішення22.02.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22118144
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1228/12/2670

Ухвала від 02.02.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Постанова від 22.02.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні