Постанова
від 15.03.2012 по справі 0870/654/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2012 року о/об 17 г од. 04 хв. Спр ава № 0870/654/12

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі головуючого судді Прасова О. О. при секретарі Тєтєрєв В.В., р озглянувши у місті Запоріжжі у порядку письмового провад ження адміністративну справ у

за заявою Державної податк ової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя

до Приватного підприємств а «ЛЕОС»

про стягнення коштів з раху нків платника податків,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція у Ленінському районі м. За поріжжя (надалі - позивач аб о ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя) звернулася з адмі ністративним позовом до Прив атного підприємства «ЛЕОС» ( надалі - відповідач або ПП « ЛЕОС») про стягнення на корис ть Державного бюджету Ленінс ького району м.Запоріжжя кош тів з рахунків платника пода тків у всіх банках, обслугову ючих відповідача у розмірі п одаткового боргу 1685 грн. 00 коп. з податку на прибуток приватн их підприємств.

Позивачем у позовній заяві зазначено, що податковий бор г ПП «ЛЕОС» виник з податку на прибуток приватних підприєм ств у сумі 1685 грн. 00 коп. внаслідо к несплати податкових зобов' язань визначених податковим органом.

Від представника позивача надійшла заява про розгляд с прави без його участі. Позовн і вимоги представник позивач а підтримує у повному обсязі , просить їх задовольнити.

Представник відповідача у судове засідання не прибув. П ро день, час і місце розгляду с прави повідомлялося. Причини неприбуття до суду не повідо мив. Заяв, клопотань до суду ві д ПП «ЛЕОС» не надходило.

Відповідно до ч.1 ст.41 КАС Укр аїни у разі неявки у судове за сідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відпо відно до положень цього Коде ксу розгляд справи здійснюєт ься за відсутності осіб, які б еруть участь у справі (у тому ч ислі при розгляді справи в по рядку письмового провадженн я), фіксування судового засід ання за допомогою звукозапис увального технічного засобу не здійснюється.

З' ясувавши обставини спр ави та перевіривши їх доказа ми, суд приходить до висновку про можливість задоволення позову з наступних підстав.

Відповідно до Свідоцтва №905 9-ЗП про державну реєстрацію (п еререєстрацію) суб' єкта під приємницької діяльності-юри дичної особи ПП «ЛЕОС» зареє строване за адресою: 69000, Запо різька область, м.Запоріжжя, в ул. Зернова, буд.36, кв.12. ПП «ЛЕО С» має ідентифікаційний код 24518457.

Як зазначено співробітник ами ДПІ в Ленінському районі м. Запоріжжя в акті №1581 від 03.06.2009, складеному за результатами невиїзної документальної пе ревірки своєчасності поданн я податкової звітності, вста новлено порушення ПП «ЛЕОС» вимог пп.4.1.4 п.4.1 ст.4 Закону Украї ни «Про порядок погашення зо бов' язань платників податк ів перед бюджетами та держав ними цільовими фондами» - н е подано своєчасно податкову звітність за 11 місяців 2006 року , 9 місяців, 11 місяців 2007 року, 1 ква ртал, 1 півріччя, 9 місяців, 11 міс яців 2008 року, 2008 рік, 1 квартал 2009 ро ку.

За вказане в акті №1581 від 03.06.2009 п орушення податкового законо давства України ДПІ у Ленінс ькому районі м. Запоріжжя 10.07.2009 прийнято податкове повідомл ення-рішення №0034821501/0, яким відпо відачу визначено податкове з обов' язання з податку на пр ибуток приватних підприємст в у розмірі 1700 грн. 00 коп.

Відповідачем не надано до с уду відомостей про оскарженн я податкового повідомлення-р ішення №0034821501/0 від 10.07.2009.

Отже, визначене податковим повідомленням-рішенням №003482150 1/0 від 10.07.2009 податкове зобов' яз ання по сплаті штрафних санк цій відповідно до п.1.3 ст.1 Закон у України «Про порядок погаш ення зобов' язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и», ст.57 Податкового кодексу У країни є узгодженим і підляг ає сплаті.

Згідно Довідки з облікової картки платника податку за в ідповідачем, з урахуванням п ереплати у сумі 15 грн. 00 коп., обл іковується податковий борг з податку на прибуток приватн их підприємств у сумі 1685 грн. 00 к оп. Даних про розстрочення (ві дстрочення) податкового зобо в'язання, надміру та/або помил ково сплачені кошти вказаний документ - не містить. Відпо відач не надав до суду будь-як их доказів про сплату вказан ого податкового боргу.

З урахуванням наданих пози вачем доказів, обставин вини кнення податкового боргу, за лишок несплаченої заборгова ності з податку на прибуток п риватних підприємств склада є 1685 грн. 00 коп.

Судом досліджено корінці п одаткових вимог: №1/705 від 17.08.2009; №2/ 1316 від 15.12.2009, якими запропоновано відповідачу погасити вже уз годжений податковий борг.

Статтею 7 Закону України «Пр о Державний бюджет України н а 2011 рік» установлено, що подат ки і збори (обов' язкові плат ежі), які справлялися до 1 січн я 2011 року та не встановлені Под атковим кодексом України як загальнодержавні і місцеві п одатки та збори, включаючи ро зстрочені і відстрочені суми грошових зобов'язань, суми по даткового боргу з урахування м штрафних санкцій та пені, що обліковувалися станом на 31 гр удня 2010 року, і суми, донарахова ні за актами перевірок, за цим и податками і зборами (обов'яз ковими платежами), сплачують ся платниками податку за пра вилами, встановленими відпов ідними законодавчими актами України, або стягуються у пор ядку, встановленому Податков им кодексом України, та зарах овуються до: загального фонд у державного бюджету - в части ні податків і зборів (обов'язк ових платежів), які зараховув алися до державного бюджету; загального чи спеціального фонду місцевих бюджетів - у ча стині податків і зборів (обов 'язкових платежів), які зарахо вувалися відповідно до загал ьного чи спеціального фонду місцевих бюджетів.

Відповідно до п.1.3 ст.1 Закону України «Про порядок погаше ння зобов' язань платників п одатків перед бюджетами та д ержавними цільовими фондами » податковий борг - це подат кове зобов' язання (з урахув анням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгод жене платником або узгоджене в адміністративному чи судо вому порядку, але не сплачене у встановлений строк.

Як зазначено у пп.14.1.175 п.14.1 ст.14 П одаткового кодексу України, податковий борг - це сума гр ошового зобов'язання (з ураху ванням штрафних санкцій за ї х наявності), самостійно узго дженого платником податків а бо узгодженого в порядку оск арження, але не сплаченого у в становлений цим Кодексом стр ок, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов 'язання.

Згідно з пп.5.4.1 п.5.4 ст.5 Закону У країни «Про порядок погашенн я зобов' язань платників под атків перед бюджетами та дер жавними цільовими фондами» у згоджена сума податкового зо бов'язання, не сплачена платн иком податків у строки визна чені цим законом визнається сумою податкового боргу плат ника податків.

Відповідно до п.59.1 ст.59 Податк ового кодексу України у разі коли платник податків не спл ачує узгодженої суми грошово го зобов'язання в установлен і законодавством строки, орг ан державної податкової служ би надсилає (вручає) йому пода ткову вимогу в порядку, визна ченому для надсилання (вруче ння) податкового повідомленн я-рішення.

Як зазначено у пп.14.1.153 п.14.1 ст.14 П одаткового кодексу України, податкова вимога - це письм ова вимога органу державної податкової служби до платник а податків щодо погашення су ми податкового боргу.

Відповідно до п.58.3 ст.58 Податк ового кодексу України податк ове повідомлення-рішення вва жається надісланим (врученим ) юридичній особі, якщо його пе редано посадовій особі такої юридичної особи під розписк у або надіслано листом з пові домленням про вручення.

Згідно з ч.95.1 ст.95 Податкового кодексу України орган держа вної податкової служби здійс нює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шл яхом стягнення коштів, які пе ребувають у його власності, а в разі їх недостатності - шл яхом продажу майна такого пл атника податків, яке перебув ає у податковій заставі.

Відповідно до п.95.3 ст.95 Податк ового кодексу України стягне ння коштів з рахунків платни ка податків у банках, обслуго вуючих такого платника подат ків, здійснюється за рішення м суду, яке направляється до в иконання органам державної п одаткової служби, у розмірі с уми податкового боргу або йо го частини. Орган державної п одаткової служби звертаєтьс я до суду щодо надання дозвол у на погашення усієї суми под аткового боргу за рахунок ма йна платника податків, що пер ебуває у податковій заставі. Рішення суду щодо надання вк азаного дозволу є підставою для прийняття органом держав ної податкової служби рішенн я про погашення усієї суми по даткового боргу.

Відповідно до ч.2 ст.19 Констит уції України органи державно ї влади та органи місцевого с амоврядування, їх посадові о соби зобов' язані діяти лише на підставі, в межах повноваж ень та у спосіб, що передбачен і Конституцією та законами У країни.

Згідно з ч.1 ст.71 КАС України к ожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтую ться її вимоги та запереченн я, крім випадків, встановлени х статтею 72 цього Кодексу.

Враховуючи вище викладене , судом з' ясовано, що ПП «ЛЕОС » на час судового засідання м ає податковий борг з податку на прибуток приватних підпр иємств у сумі 1685 грн. 00 коп., який у добровільному порядку - н е погашений. У зв' язку з цим, суд приходить до висновку, що адміністративний позов підл ягає задоволенню, вказана су ма заборгованості повинна бу ти стягнута з ПП «ЛЕОС».

Відповідно до приписів ч.4 с т.94 КАС України у справах, в яки х позивачем є суб' єкт владн их повноважень, а відповідач ем - фізична чи юридична осо ба, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не с тягуються.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст.11, 17, 71, 94, 158-163 КАС Укра їни, ст.19 Конституції України, ст.95 Податкового кодексу Укра їни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з рахунків Приват ного підприємства «ЛЕОС» (69000, Запорізька область, м.Запор іжжя, вул. Зернова, буд.36, кв.12, і дентифікаційний код 24518457) у бан ках на користь Державного бю джету Ленінського району м.З апоріжжя кошти у сумі податк ового боргу 1685 грн. 00 коп. з подат ку на прибуток приватних під приємств, перерахувавши на р /р31117009700006, банк - ГУДКС України у Запорізькій області, код пла тежу 11021000, код одержувача 38025423, МФ О 813015.

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили у строк та порядок визначени й ст.ст.167, 186, 254 КАС України.

Постанова суду першої інст анції оскаржується у строк т а порядок встановлений ст.ст .167, 186 КАС України.

Постанова виготовлена у по вному обсязі 15.03.2012.

Суддя (підпис) О.О. Прасов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.03.2012
Оприлюднено28.03.2012
Номер документу22132880
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/654/12

Постанова від 15.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 15.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 13.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 26.01.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні