Постанова
від 20.02.2012 по справі 2а-0870/11910/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 лютого 2012 року о 11-59 год ині Справ а № 2а-0870/11910/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі: головуючого - судді Матяш О.В., розглянувши у м. За поріжжя в порядку скороченог о провадження адміністрати вну справу за позовом ДПІ у Жо втневому районі м. Запоріжжя до приватного підприємства «Юридична фірма «Дон» про пр ипинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

позивач звернувся до суду із вказаним позовом.

Ухвалою від 19.12.2011 було відкри то скорочене провадження у с праві.

Зазначену ухвалу було напр авлено на адресу відповідача , що вказана у довідці з Єдиног о державного реєстру юридичн их та фізичних осіб-підприєм ців, проте 07.02.2012 кореспонденція повернулася до суду з відміт кою «за закінченням терміну зберігання».

Згідно ч.11 ст.35 КАС України, у р азі якщо повістка не вручена адресату з незалежних від су ду причин, вважається, що така повістка вручена належним ч ином.

Суд, оцінивши повідомлені п озивачем обставини та наявні у справі докази у їх сукупнос ті, вирішив продовжити розгл яд справи у порядку скорочен ого провадження і встановив наявність достатніх підстав для прийняття законного та о бґрунтованого рішення.

Судом встановлено, що 07.11.2000 ПП «Юридична фірма «Дон» було з ареєстровано як юридична осо ба виконавчим комітетом Зап орізької міської ради.

Згідно довідки ДПІ, відпові дачем не надавались до орган ів державної податкової служ би передбачені законодавств ом документи податкової звіт ності з III кварталу 2007 року, забо ргованість перед бюджетом у ПП «Юридична фірма «Дон» від сутня.

Згідно п.15.1 ст.15 Податкового кодексу, платниками податкі в визнаються фізичні особи (р езиденти і нерезиденти Украї ни), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх в ідокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) о б' єкти оподаткування або пр оводять діяльність (операції ), що є об' єктом оподаткуванн я згідно з цим кодексом або по датковими законами, і на яких покладено обов' язок із спл ати податків і зборів згідно з цим Кодексом.

Відповідно до п. 16.1.3 п. 16. 1 ст. 16 Податкового кодексу, пла тники податків зобов' язанн і подавати до контролюючих о рганів у порядку, встановлен ому податковим та митним зак онодавством, декларації, зві тність ті інші документи, пов ' язані з обчисленням і спла тою податків та зборів.

Згідно ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб- підприємців» від 15.05 .2003 № 755-IV, підставою для постанов лення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема , є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону т а наявність в Єдиному держав ному реєстрі запису про відс утність юридичної особи за в казаним її місцезнаходження м.

Враховуючи вищевикладене , суд вважає, що позов підлягає задоволенню, оскільки непод ання відповідачем звітності з III кварталу 2007 року свідчить п ро те, що підприємство не займ ається і не збирається займа тися ніякою діяльністю.

Керуючись, ст.38 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців», ст.ст.17,158-162 КА С України, суд

ПОСТАНОВИВ:

адміністративний позов за довольнити.

Припинити юридичну ос обу приватного підприємства «Юридична фірма «Дон», код ЄД РПОУ 31216475, адреса: 69054, м. Запоріж жя, вул. Горького, буд. 159-Б, кв. 104 .

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова може бути оскарж ена у Дніпропетровський апел яційний адміністративний су д через Запорізький окружний адміністративний суд у деся тиденний строк з дня отриман ня постанови шляхом подання апеляційної скарги. Копія ап еляційної скарги одночасно н адсилається особою, що її под ає, до Дніпропетровського ап еляційного адміністративно го суду.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо її не було подано. У раз і подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасова но, набирає законної сили піс ля закінчення апеляційного р озгляду справи.

Суддя О.В. Матяш

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.02.2012
Оприлюднено28.03.2012
Номер документу22132960
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/11910/11

Постанова від 20.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш Ольга Віталіївна

Ухвала від 19.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш Ольга Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні