Вирок
від 15.03.2012 по справі 1/2511/17/12
КУЛИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 1/2511/17/12

ВИРОК

і м е н е м У к р а ї н и

"15" березня 2012 р. смт. Куликівка

Куликівський районний су д Чернігівської області

в складі:

головуючого - судді - Мо розова О.Б.,

при секретарі - Череднич енку С.О.,

з участю прокурора - Тимо шенкова В.І.,

захисника - ОСОБА_1,

законного представника підсудного - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у кримінальну справу по обви нуваченню ОСОБА_3, ІНФОР МАЦІЯ_1, уродженця смт. Кул иківка Чернігівської област і, українця, громадянина У країни, непрацюючого, учня 11-го класу Орловською ЗОШ, н е одруженого, раніше не судим ого, зареєстрованого та прож иваючого за адресою: АДРЕСА _1,

у скоєнні злочину, пер едбаченого ч. 2 ст. 307 КК України , -

В С Т А Н О В И В:

На початку грудня місяця 2011 р оку, в нічний час, неповнолітн ій ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 , у невстановленому місці в с. Орлівка, Куликівського райо ну Чернігівської області нар вав рослини коноплі, які пере ніс до себе додому по АДРЕС А_1, де з частини рослин зірва в сухі листя коноплі, виготов ивши з метою збуту особливо н ебезпечний наркотичний засі б - каннабіс загальною ваго ю 833,7 г., який разом з рештою росл ин коноплі зберігав за місце м мешкання з метою збуту.

05.12.2011 року, в ранковий час, непо внолітній ОСОБА_3, зберіга ючи при собі частину особлив о небезпечного наркотичного засобу - каннабісу загальн ою вагою 833,7 г., переніс його до н апівзруйнованої господарсь кої будівлі по АДРЕСА_2, де залишив зберігати з метою по дальшого збуту.

07.12.2011, приблизно о 17 год. 15 хв., О СОБА_3, перебуваючи по вул. Це нтральна в с. Орлівка, Куликів ського району, незаконно збу в гр. ОСОБА_4, пакет з каннаб ісом, що є особливо-небезпечн им наркотичним засобом, масо ю в перерахунку на висушену р ечовину - 495,2 г., а решту незако нно придбаного та виготовлен ого ним особливо небезпечног о наркотичного засобу - кан набісу продовжував зберігат и в зазначеній вище напівзру йнованій господарській буді влі в с. Орлівка.

08.12.2011 під час огляду напівзру йнованої господарської буді влі по АДРЕСА_2, Куликівсь кого району, було виявлено та вилучено поліетиленовий пак ет в середині якого знаходил ась частково подрібнена росл инна маса з характерним запа хом коноплі, яка згідно висно вку експерта №1457(х) від 26.12.2011, має а натомо-морфологічні ознаки р ослин роду Коноплі, містить н аркотично-активний компонен т каннабісу тетрагідроканна бінолу і є особливо-небезпеч ним наркотичним засобом - к аннабісом, масою в перерахун ку на висушену речовину - 338,5 г ., яку за вказаним місцем збері гав ОСОБА_3, з метою подаль шого збуту.

Того ж дня під час проведенн я обшуку господарства за міс цем проживання ОСОБА_3 по АДРЕСА_1, на городі було ви явлено покинуті сухі стебла рослин коноплі, які згідно ви сновку експерта №1457(х) від 26.12.2011, м ає анатомо-морфологічні озна ки рослин роду Коноплі, місти ть наркотично-активний компо нент каннабісу тетрагідрока ннабінолу і є особливо-небез печним наркотичним засобом - каннабісом, масою в перераху нку на висушену речовину - 372,1 г ., та в сараї вказаного господа рства було виявлено та вилуч ено сухі стебла рослин коноп лі, які згідно висновку експе рта №1457(х) від 26.12.2011, має анатомо-мо рфологічні ознаки рослин род у Коноплі, містить наркотичн о-активний компонент каннабі су тетрагідроканнабінолу і є особливо-небезпечним наркот ичним засобом - каннабісом, масою в перерахунку на висуш ену речовину - 12,9 г. які за міс цем свого проживання зберіга в ОСОБА_3 з метою подальшо го збуту.

Згідно з “Переліком наркот ичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекур сорів“ затвердженим Постано вою КМУ від 06.05.2000 №770 каннабіс ві днесений до особливо небезпе чних наркотичних засобів, об іг яких заборонено.

Умисні дії ОСОБА_3, які ви разились у незаконному придб анні, виготовленні, зберіган ні з метою збуту, а також незак онному збуті особливо небезп ечних наркотичних засобів, о рганом досудового слідства б уло кваліфіковано як злочин , передбачений ч.2 ст.307 КК Украї ни.

Допитаний в судовому засід анні підсудний ОСОБА_3 ви нним себе у пред' явленому й ому обвинуваченні визнав пов ністю, щиро розкаявся. При цьо му показав, що з метою заробит и грошей він, 4 грудня 2011 року вн очі пішов на смітник, що розта шований в с. Орлівка, Куликівс ького району, де вирвав близь ко 10 стебел рослин коноплі та переніс їх до себе додому. Вдо ма положив стебла рослин до с араю свого господарства та п ішов спати. Вранці прокинувс я та перед тим як йти до школи, зайшов до сараю з собою взяв п оліетиленовий пакет. В сараї почав зривати листя з стебел , які вночі приніс. Нарвавши по вний пакет листя рослин коно плі, пішов до будинку та взяв щ е один пакет, в який теж нарвав листя з стебел коноплі. Коли н арвав два пакети листя коноп лі, то він пішов з тими пакетам и до школи, а стебла залишив в сараї. По дорозі в школу зайшо в в закинутий сарай, що непода лік магазину «Вікторія», де п акети з листям коноплі полож ив на землю та приложив листо м шиферу, який там був, та пішо в до школи.

06.12.2011 року близько опівдні ві н зустрів ОСОБА_5, якому ск азав, що в нього є конопля і що згоден йому продати її. Він ск азав, що нарвав два пакети лис тя рослин коноплі. ОСОБА_5 йому сказав, що купить лише од ин пакет, та сказав щоб зустрі тись завтра (07.12.2011 року) о 17 годин і в центрі села Орлівка.

07.12.2011 року близько 17.15 годині ві н зустрівся з ОСОБА_5 яког о провів до того місця, де збер ігав пакети з рослинами коно плі. Там він дав ОСОБА_5 оди н пакет чорного кольору з над писом «Босс». Пересвідчившис ь що то конопля ОСОБА_5 йом у дав гроші в сумі 400 грн. які по ложив до кишені штанів. Потім вони пішли до магазину де сто яли та спілкувалися. Після чо го до них підійшли працівник и міліції, які в ОСОБА_5 зап итали, що в нього в пакеті, ОС ОБА_5 відповів, що там його од яг. Потім працівники міліції перевірили вміст пакету та в иявили там листя рослин коно плі, які він продав ОСОБА_5 Після чого в присутності пон ятих ОСОБА_5 пояснив, що ро слини коноплі він придбав у н ього за 400 грн. Вищевказаний па кет з коноплею було опечатан о та вилучено до Куликівськ ого РВ. Потім працівники мі ліції з його дозволу провели особостий огляд речей які зн аходились при ньому. В ході ог ляду в кишені його штанів пра цівники міліції вилучили гро ші в сумі 400 грн. які він отримав за продажу коноплі. Також в нь ого в кишені працівники мілі ції вилучили, так званий «нап ерсток», який він виготовив с ам, за допомогою якого він дес ь 10 разів курив коноплю. Насту пного дня за місцем його прож ивання а також в господарськ ій будівлі по АДРЕСА_2, пра цівники міліції виявили та в илучили коноплю, яку він там з берігав.

Будучи попередженим про пр авові наслідки скороченого п орядку судового слідства, пе редбаченого ч. 3 ст. 299 КПК Украї ни, підсудний пояснив, що нас лідки йому зрозумілі, він пов ністю визнає свою вину у скоє нні вказаного злочину і всі ф акти та обставини по пред' я вленому йому обвинуваченню і просить обмежити судове слі дство його допитом та дослід женням даних кримінальної сп рави про його особу. До такого рішення він прийшов доброві льно.

Крім визнавальних показан ь підсудного, його вина підтв ерджується також матеріалам и справи, які учасники судово го розгляду не вважають за до цільне досліджувати, оскільк и факти і обставини, які в них містяться, учасниками судово го розгляду не оспорюються.

Заслухавши підсудного та д ослідивши матеріали справи, що характеризують особу підс удного, суд доходить висновк у, що вина підсудного у вчинен ні інкримінованого йому злоч ину доведена повністю.

Умисні дії ОСОБА_3, які ви разились у незаконному придб анні, виготовленні, зберіган ні з метою збуту, а також незак онному збуті особливо небезп ечних наркотичних засобів, п равильно кваліфіковано як зл очин, передбачений ч. 2 ст. 307 КК У країни.

Обставинами, що відповідно до ст. 66 КК України, пом' якшую ть підсудному покарання є йо го щире каяття у вчиненні зло чину, вчинення злочину непов нолітнім та вчинення злочину внаслідок збігу тяжких мате ріальних обставин.

Обставин, що відповідно до с т. 67 КК України, обтяжують підс удному покарання, судом не ви явлено.

Цивільний позов по справі н е заявлено.

Судові витрати по справі за проведення досліджень та ек спертиз в сумі 1350 грн.. 70 коп. під лягають стягненню з підсудно го на користь держави.

Речові докази по справі: реч овини рослинного походження роду Коноплі загальною ваго ю - 2056,3 г., вилучені в ході обшук у господарства по АДРЕСА_1 , які в перерахунку на висуше ну речовину загальною масою становлять - 385,0 г.; - речовини р ослинного походження роду Ко ноплі загальною вагою - 388,4 г. вилучені в ході огляду місця події розваленого сараю по АДРЕСА_2, які в перерахунку н а висушену речовину загально ю масою становлять - 338,5 г.; - реч овини рослинного походження роду Коноплі загальною ваго ю - 638,7 г. вилучені у гр.. ОСОБА _5, які в перерахунку на висуш ену речовину загальною масою становлять - 495,2 г.; - пр истрій для розкурювання коно плі вилучений у гр.. ОСОБА_3 , який містить особливо - неб езпечний наркотичний засіб - екстракт каннабісу масою ек стракту каннабісу в перераху нку на суху речовину - 0,0884 г., зд ані до камери зберігання реч ових доказів Куликівськог о РВ УМВС - підлягають зни щенню.

Речові докази по справі: гро шові купюри номіналом по 50 грн . кожна з серійними номерами Е Г 0829869, ЕЧ 8479488, ЕЦ 7449172, ЕЦ 1151980, ЕТ 8657630, ЕЦ 67857 44, ВЗ 0933864, ЕЦ 1816808, вилучені у ОСОБ А_3, здані до каси Куликівс ького РВ УМВС на тимчасове зберігання - належить перед ати в доход держави.

При призначенні покарання підсудному суд враховує сту пінь тяжкості вчиненого злоч ину, його суспільну небезпеч ність. Також суд враховує осо бу підсудного, те, що він напі всирота та проживає з матір' ю, яка є інвалідом 2 групи, обст авини, що пом' якшують покар ання, а саме: щире каяття у вчи ненні злочину, вчинення злоч ину неповнолітнім та вчиненн я злочину внаслідок збігу тя жких матеріальних обставин, відсутність обставин, що обт яжують покарання підсудному .

За вказаних обставин суд до ходить висновку, що виправле ння підсудного можливе без і золяції його від суспільства і міра покарання підсудному може бути обрана в межах сан кції ч. 2 ст. 307 КК України, із заст осуванням ст. 104 КК України, з ви пробуванням, з іспитовим стр оком.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 321, 323 та 324 КПК Украї ни, суд,-

З А С У Д И В:

ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, ви знати винним у вчиненні злоч ину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК У країни і призначити йому пок арання у вигляді 5 (п' яти) рок ів позбавлення волі.

На підставі ст. 104 КК України звільнити ОСОБА_3 від відб ування призначеного покаран ня, з випробуванням з іспитов им строком 1 (один) рік.

Запобіжний захід ОСОБА_3 до вступу вироку у законну с илу залишити попередній - пі дписку про невиїзд.

Судові витрати по справі за проведення досліджень та ек спертиз в сумі 1350 грн. 70 коп. стяг нути з підсудного на користь держави.

Речові докази по справі: реч овини рослинного походження роду Коноплі загальною ваго ю - 2056,3 г., вилучені в ході обшук у господарства по АДРЕСА_1 , які в перерахунку на висуше ну речовину загальною масою становлять - 385,0 г.; речовини р ослинного походження роду Ко ноплі загальною вагою - 388,4 г. вилучені в ході огляду місця події розваленого сараю по АДРЕСА_2, які в перерахунку н а висушену речовину загально ю масою становлять - 338,5 г.; реч овини рослинного походження роду Коноплі загальною ваго ю - 638,7 г. вилучені у гр.. ОСОБА _5, які в перерахунку на висуш ену речовину загальною масою становлять - 495,2 г.; пристрій д ля розкурювання коноплі вилу чений у гр.. ОСОБА_3, який мі стить особливо - небезпечни й наркотичний засіб - екстр акт каннабісу масою екстракт у каннабісу в перерахунку на суху речовину - 0,0884 г., здані до камери зберігання речових д оказів Куликівського РВ УМВС - знищити.

Речові докази по справі: гро шові купюри номіналом по 50 грн . кожна з серійними номерами Е Г 0829869, ЕЧ 8479488, ЕЦ 7449172, ЕЦ 1151980, ЕТ 8657630, ЕЦ 67857 44, ВЗ 0933864, ЕЦ 1816808, вилучені у ОСОБ А_3, здані до каси Куликівс ького РВ УМВС на тимчасове зберігання - передати в дох од держави.

На вирок суду до апеляційно го суду Чернігівської област і через суд 1-ї інстанції може бути подана апеляція протяго м 15 діб з моменту його проголо шення.

Суддя Куликівського район ного суду О.Б. Морозов

Дата ухвалення рішення15.03.2012
Оприлюднено29.03.2012

Судовий реєстр по справі —1/2511/17/12

Постанова від 24.02.2012

Кримінальне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Морозов О. Б.

Вирок від 15.03.2012

Кримінальне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Морозов О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні