Ухвала
від 28.03.2012 по справі 1522/5848/12
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

                                                                                

                                                  

                                                                                                          Справа № 1522/5848/12

                                                                      Провадження по справі №6/1522/196/12

                                                      УХВАЛА

                   про зміну способу і порядку виконання рішення

28.03.2012 року

Приморський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого-судді –Абухіна Р.Д.

за участю секретаря – Добрянської О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Одеської національної морської академії –«Про зміну способу і порядку виконання рішення»по цивільній справі  за позовом ОСОБА_1 до Одеського морехідного училища ім. Маринеска О.І. – «Про поновлення на займаній посаді та відшкодування моральної шкоди», -

                                               В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до відповідача ОНМА про поновлення на роботі та відшкодування моральної шкоди.

Рішенням Приморського районного суду м. Одеси від 15.09.2010 року позов ОСОБА_1 було задоволено частково.

13.03.2012 року до суду надійшла заява ОНМА про зміну способу і порядку виконання рішення, по якій просить суд змінити спосіб і порядок виконання вказаного рішення суду в частині стягнення грошових коштів, шляхом стягнення моральної шкоди у розмірі 3000 грн. на користь ОСОБА_1 з ОНМА.

Заявник - ОНМА, будучи сповіщеним належним чином, до суду його представник не з'явився, надавши судові письмову заяву, по якій просив задовольнити заяву та справу розглядати за відсутності представника заявника.  

ОСОБА_1, будучи сповіщеною належним чином, в судове засідання не з'явилась, при цьому надавши судові письмову заяву, по якій просила задовольнити заяву та справу розглядати за її відсутності.

Суд, ознайомившись та дослідивши матеріали справи, подану заяву ОНМА, надані докази, вважає заяву про зміну способу і порядку виконання рішення підлягаючою задоволенню, оскільки вона відповідає вимогам чинного законодавства України та є обґрунтованою.

Судом було встановлено, що за рішенням Приморського районного суду м. Одеси від 15.09.2010 року з ОНМА на користь ОСОБА_1, стягнуто середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі - 2130,06 грн., моральну шкоду - 3000 грн., судові витрати - 150 грн.

08.10.2010 року Приморським районним судом м. Одеси ОСОБА_1 видано виконавчий лист № 2-204/10, з яким вона 15.11.2010 року звернулась за виконанням до ДВС ОМУЮ, у зв'язку з чим 15.11.2010 року державним виконавцем було відкрито виконавче провадження № В-7/901. Постанова про відкриття виконавчого провадження буда передана для виконання до відокремленого структурного підрозділу ОНМА - Морехідного училища ім. О.І. Маринеска, де працює ОСОБА_1

Рішення суду в частині матеріальних стягнень було частково виконано, а саме - ОСОБА_1 були виплачені: середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі - 2130 грн. та судові витрати - 150 грн.

Несплаченою залишилась моральна шкода у розмірі 3000 грн., у зв'язку з оспорюванням ОНМА рішення Приморського районного суду м. Одеси від 15.09.2010 року до апеляційного суду Одеської області

У подальшому, рішенням апеляційного суду Одеської області від 08.06.2011 року вищезазначене рішення Приморського районного суду м. Одеси в частині матеріальних виплат залишено без змін.

16.01.2012 року ОСОБА_1 знову звернулась до Другого Приморського відділу ДВС ОМУЮ з заявою про відкриття виконавчого провадження  по стягненню з ОНМА грошової суми у розмірі 3000,06 грн.

07.02.2012 року ОНМА отримала постанову про відкриття виконавчого провадження ВП № 30689616 від 16.01.2012 року.

Постанова була передана для здійснення виплати до відокремленого структурного підрозділу ОНМА, Морехідному училищу. Останнім документи були передані до УДКС України м. Одеси Одеської області для списання грошової суми з рахунку училища, але у зв'язку з тим, що за рішенням стягнуто грошові кошти з ОНМА, ані з Морехідного училища, органи державного казначейства відмовили у списанні грошових коштів з рахунку останнього.

Одночасно, судом приймається до уваги, що ОНМА як розпорядник бюджетних коштів обслуговується ГУДКС України в Одеській області, а Морехідне училище - в УДКС м. Одеси Одеської області.

Таким чином, судом було встановлено, що юридичною особою є ОНМА, але у зв'язку з тим, що стягувач ОСОБА_1 є працівником Морехідного училища, а не ОНМА, тому виплата (стягнення) грошових коштів з рахунку ОНМА не може бути здійснена.

Крім того, фінансування витрат ОНМА та її відокремленого структурного підрозділу - Морехідного училища  здійснюється за різними бюджетними програмами асигнувань.

Згідно до «Порядку виконання державного бюджету за видатками...», затвердженому наказом Мінфіну України від 30.09.2011 року № 1223 за умови фінансування внутрішньої платіжної»системи ОНМА и Морехідне училище внесені до мереж установ та організацій по І-ІІ і III-IV ступеню розпорядників коштів за кодами програмного забезпечення 2201160 «Підготовка кадрів навчальними закладами III і IV рівнів акредитації та забезпечення їх баз практики»та 2201150 «Підготовка кадрів навчальними закладами II і III рівнів акредитації та забезпечення їх баз практики».

На підставі відкритої мережі ОНМА та Морехідне училище самостійно одержують бюджетні кошти на поточні рахунки, які відкриті в органах казначейства Одеської області  та м. Одеси відповідно.

З заяви про зміну способу виконання рішення суду вбачається, що ОСОБА_1 працювала та працює в Морехідному училищі, де отримує заробітну плату та інші виплати. Кошти на фінансування цих виплат надходять з Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України згідно затвердженого самостійного, відокремленого від ОНМА кошторису та плану асигнувань на відповідний бюджетний рік, у зв'язку з чим витрачання коштів з рахунку ОНМА вважається бюджетним правопорушенням згідно до ст. ст. 116, 119 БК України, а саме нецільове використання бюджетних коштів, визначених у паспорті бюджетної програми ОНМА.

З поданої заяви судом вбачається що, ОНМА є бюджетною установою, яка повністю утримається за рахунок коштів Державного бюджету як і Морехідне училище, відносяться до сфери управління Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України та знаходяться у державній власності.

Відповідно до положень ст. 373 ЦПК України за наявності обставин, що утруднюють виконання рішення, за заявою державного виконавця суд, який видав виконавчий документ, розглядає питання про встановлення способу і порядку виконання рішення і у виняткових випадках може встановити спосіб і порядок виконання рішення.

Одночасно, судом приймається до уваги, що рішення суду набрало законної сили, через що законна сила судового рішення являє собою сполучення властивостей судового рішення, що обумовлюють його стабільність і здатність до виконання.

За наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, за заявою сторін, а також самі сторони мають право звернутися до суду, який видав виконавчий документ, із заявою про встановлення чи зміну способу і порядку виконання.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 209, 210, 293, 373 ЦПК України, суд, -

                                                    У Х В А Л И В :

Заяву Одеської національної морської академії –«Про зміну способу і порядку виконання рішення»по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Одеського морехідного училища ім. Маринеска О.І. –«Про поновлення на займаній посаді та відшкодування моральної шкоди»- задовольнити.

Встановити спосіб і порядок виконання Приморського районного суду м. Одеси від 15.09.2010 року шляхом стягнення моральної шкоди в сумі 3000 грн.на користь ОСОБА_1 з Морехідного училища ім. О.І. Маринеска Одеської національної морської академії (код ЄДРПОУ 36231765, р/р 35221003005059 в УДКСУ м. Одеси Одеської обл., МФО 828011).

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом п`яти днів з дня отримання ухвали через Приморський районний суд м. Одеси.

Суддя:          Абухін Р.Д.

               

Дата ухвалення рішення28.03.2012
Оприлюднено03.04.2012
Номер документу22221747
СудочинствоЦивільне
Сутьзміну способу і порядку виконання рішення

Судовий реєстр по справі —1522/5848/12

Ухвала від 28.03.2012

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні