Ухвала
від 29.03.2012 по справі б24/384-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

29.03.12р. Справа № Б24/384-10

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового за сідання Книш І.В.

за участю представників ст орін:

від кредитора та ліквідато ра - ОСОБА_1, дор. ВРН № 193543 в ід 10.10.11р.;

ОСОБА_2, дор. ВРН № 967157 від 16.06.11р .

розглянувши справу

за заявою Відкритого акціонерного товариства "Де ржавний Ощадний банк України " в особі філії - Павлоградсько го відділення № 2992, м.Павлоград

до боржника Приватного підприємства фірми "Тон-Трей д", 51400, м.Павлоград, вул.Степово го Фронту, 18/36 (ЄДРПОУ 31381221)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

За заявою кредитор а ухвалою від 30.12.10р. господарсь ким судом Дніпропетровської області порушена справа про визнання боржника Приватног о підприємства фірми "Тон-Тре йд", м. Павлоград б анкрутом.

Постановою господа рського суду Дніпропетровсь кої області від 20.01.11р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура у сп раві, ліквідатором у справі п ризначено ініціюючого креди тора - Відкрите акціонерне то вариство "Державний Ощадний банк України" в особі філії - П авлоградського відділення № 2992, м. Павлоград.

Відповідно до ст.4-1 Гос подарського процесуального кодексу України Господарськ і суди розглядають справи п ро банкрутство у порядку пр овадження, передбаченому ци м Кодексом, з урахуванням осо бливостей, встановлених За коном України "Про відновлен ня платоспроможності борж ника або визнання його б анкрутом".

27.01.12р. на затвердження до го сподарського суду Дніпропет ровської області надійшов зв іт № 2/76 від 20.01.12р. про проведену роботу з додатками та ліквід аційний баланс ліквідатора.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 5 ст.52 Закону України "Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання його банкрутом" У разі, якщо громадянин-підприємець - бор жник або керівні органи бор жника - юридичної особи відсутні за її місцезнахо дженням, або у разі ненадання боржником протягом року до о рганів державної податково ї служби згідно із законод авством податкових деклара цій, документів бухгалтерсь кої звітності, а також за на явності інших ознак, що сві дчать про відсутність підпр иємницької діяльності борж ника, заява про порушення спр ави про банкрутство відсутнь ого боржника може бути подан а кредитором незалежно від розміру його вимог до боржни ка та строку виконання зобов 'язань. Ліквідатор письмово п овідомляє про визнання госп одарським судом відсутньог о боржника банкрутом усіх ві домих йому кредиторів відсут нього боржника, які в місяч ний строк з дня одержання п овідомлення можуть направи ти ліквідатору заяви з вимо гами до банкрута.

Отже, законодавством передбачено особливу процед уру встановлення всіх відоми х ліквідатору кредиторів зі ст.52 Закону, яка є спеціальною по відношенню до загальних п роцедур банкрутства. До таки х потенційних кредиторів нал ежать органи податкової служ би, фонди соціального страху вання та їх повідомлення лік відатором здійснюється шлях ом надіслання письмових пові домлень таким кредиторам.

Ст.52 Закону не передба чає публікації в офіційних д рукованих органах оголошенн я про визнання боржника банк рутом, у зв'язку з чим, ліквіда тором не здійснювалось таке оголошення.

В результаті ліквіда ційної процедури ліквідатор ом встановлена та підтвердже на кредиторська заборговані сть:

- Відкритого акціонерного товариства "Державний Ощадни й банк України" в особі філії - Павлоградського відділення № 2992, м. Павлоград на суму 350 315,20грн.

Згідно довідок Інспе кції Державного технічного н агляду № 11 в Павлоградському р айоні, м. Павлоград № 11/618 в ід 26.04.11р., Комунального підприє мства "Павлоградське міжмісь ке бюро технічної інвентариз ації" м. Павлоград № 17022 від 21.04.11р., Головного управління Держко мзему у Дніпропетровській об ласті, м. Павлоград № 815/4 від 22.04.11р ., Відділу державної виконавч ої служби Павлоградського мі ськрайонного управління юст иції, м. Павлоград № 03-41823 від 24.11.11р ., ПАТ КБ "Приватбанк" м. Дніпро петровськ № 30.1.0.0/2-20110422/872 від 30.09.11р., ПА Т "Державний Ощадний банк Укр аїни" в особі філії - Павлоград ського відділення № 2992, м . Павлоград, Павлоградського МРЕВ ДАІ ГУ МВС України в Дніп ропетрвоській області, м. Павлоград № 664 від 26.04.11р., За хідно - Донбаської об'єднаної державної податкової інспек ції м. Павлоград щодо закрити х рахунків в банківських уст ановах, за боржником нерухом ого майна, автотранспортних засобів, сільськогосподарсь кої техніки, земельних ділян ок не зареєстровано, виконав чі провадження відсутні.

На запити ліквідатора отр имані відповіді Управління П енсійного фонду України м. Павлоград, Відділ ення виконавчої дирекції Фон ду соціального страхування в ід нещасних випадків на виро бництві та професійних захво рювань України в м. Павлоград і, Павлоградської міжрайонно ї виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з ти мчасової втрати працездатно сті, м. Павлоград, Західно - Дон баської об'єднаної державної податкової інспекції м. Павлоград про відсутніст ь заборгованості банкрута.

Виходячи з вимог ч.2 ст.34 Госп одарського процесуального к одексу України, суд вважає, що ліквідатор повно відобразив обставини справи, додав відп овідні документи до звіту.

Майна, грошових коштів та ін ших активів, що належить банк руту, не виявлено. У зв'язку з т им, що активів банкрута не вия влено, задоволення вимог кре диторів не відбувалось.

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" вимоги не за доволені за недостатністю ма йна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", якщо за резу льтатами ліквідаційного бал ансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося ма йна, господарський суд винос ить ухвалу про ліквідацію юр идичної особи-банкрута.

Станом на 29.03.12р. до господарсь кого суду Дніпропетровської області заперечень щодо зат вердження звіту та ліквідаці йного балансу не надходило.

Розглянувши звіт ліквідат ора, ліквідаційний баланс, за слухавши у судовому засіданн і представника кредитора, лі квідатора, суд знаходить дос татньо підстав щодо затвердж ення ліквідаційного балансу та ліквідації юридичної осо би-банкрута.

За результатами ліквідаці йного балансу у банкрута від сутнє майно, тому слід прийня ти рішення про ліквідацію юр идичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" провадженн я у справі про банкрутство пі длягає припиненню, якщо затв ерджено звіт ліквідатора у п орядку, передбаченому ст.32 цьо го Закону.

Керуючись ст.86 ГПК Укра їни, ст.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.52 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити лікві даційний баланс та звіт лікв ідатора Приватного підпр иємства фірми "Тон-Трейд", м. Па влоград.

Ліквідувати юриди чну особу Приватне підпри ємство фірми "Тон-Трейд", 51400, м. Павлоград, вул. Степового Фронту, 18/36 (ЄДРПОУ 31381 221).

Згідно п.6 ст.31 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом" вваж ати погашеними вимоги:

- Відкритого акціонерного товариства "Державний Ощадн ий банк України" в особі філії - Павлоградського відділенн я № 2992, м. Павлоград на суму 350 315,20грн.

Припинити повноваження л іквідатора у справі № Б24/384-10 про банкрутство Приватного п ідприємства фірми "Тон-Трейд ", м. Павлоград ініціюючого кре дитора - Відкритого акціонер ного товариства "Державний О щадний банк України" в особі ф ілії - Павлоградського відді лення № 2992, м. Павлоград (51400 , м. Павлоград, вул. Карла Маркс а, 65, ЄДРПОУ 02759172).

Провадження у справі припи нити.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" коп ію цієї ухвали направити о ргану, який здійснив державн у реєстрацію юридичної особ и - банкрута, та органам дер жавної статистики для виклю чення юридичної особи з Єди ного державного реєстру підп риємств та організацій Укр аїни, а також власнику (орга ну, уповноваженому управля ти майном), органам державно ї податкової служби за місце знаходженням банкрута.

Суддя Л.М. Калиниченко

Дата ухвалення рішення29.03.2012
Оприлюднено04.04.2012
Номер документу22229043
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —б24/384-10

Ухвала від 29.03.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Постанова від 20.01.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 30.12.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні