Ухвала
від 24.10.2008 по справі 10/б-118
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/Б-118

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"24" жовтня 2008 р.Справа № 10/Б-118

 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області  у  складі

 судді Півторака М.Є.             

Розглянув справу

За заявою Кредитора: АК АПБ “Україна“ м. Київ від імені якого діє Зборівське відділення банку, м. Зборів, вул. Б.Хмельницького, 4 Тернопільської області

До Боржника: Колективного сільськогосподарського підприємства “Колос“, с. Богданівка Зборівського району Тернопільської області

За участю представників:

Кредитора: Бартош М.П. –головного економіста відділу доходів фінансового управління Зборівської районної державної адміністрації, довіреність №2.02 від 11.05.2007р.; Бояківського Б.Б. –представника АК АПБ «Україна», довіреність №86 від 11.07.2006р.

Боржника: Бесараба В.І.–ліквідатора банкрута, ухвала господарського суду від 27.03.2008р.

У судовому засіданні представників сторін ознайомлено з процесуальними правами та обов'язками відповідно до статей 20,22,81-1 Господарського процесуального кодексу України.

В судовому засіданні оголошувалася перерва до 11 годин 24 жовтня 2008 року в порядку статті 77 Господарського процесуального кодексу України .

Суть справи:Ухвалою арбітражного суду Тернопільської області від 25 червня 1999 року за заявою АК АПБ     “Україна”, м. Київ від імені якого діє Зборівське відділення банку, м. Зборів Тернопільської  області порушено провадження у справі № 10/Б-118 про визнання банкрутом Колективного  сільськогосподарського підприємства “Колос“, с. Богданівка Зборівського району і постановою арбітражного суду від 12 січня 2000 року боржника визнано банкрутом.

          11 травня 2007 року застосовано до банкрута: КСП “Колос“, с. Богданівка Тернопільської області ліквідаційну процедуру, передбачену Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ та призначено ліквідатором Кузика Є.І., жителя м. Бережани, та покладено на нього обов'язки, передбачені статтею 25 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

                Ухвалою суду від 27 березня 2008 року припинено повноваження ліквідатора Колективного сільськогосподарського підприємства “ Колос “  Кузика Є.І., жителя м. Бережани та призначено ліквідатором Бесараба В.І., жителя  м. Підгайці, вул. Вузька,12.

          На виконання вимог ухвали ліквідатор банкрута Бесараб В.І. представив суду на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс; просить затвердити звіт та ліквідаційний баланс, Колективного сільськогосподарського підприємства “Колос“, с. Богданівка Зборівського району  Тернопільської області ліквідувати як юридичну особу, а провадження у справі - припинити.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши звіт ліквідатора банкрута, представника кредитора суд встановив наступне:

          Статтею 32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ встановлено, що за результатами роботи ліквідатора, останній подає господарському суду звіт та ліквідаційний баланс.

          Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу, а у разі встановлення, що ліквідатор банкрута не належним чином виконував повноваження  надані йому Законом  -  призначає нового ліквідатора.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна після задоволення вимог кредиторів, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута

Господарським судом визнано грошові вимоги АК АПБ “Україна“ м. Київ від імені якого діє Зборівське відділення банку, м. Зборів, вул. Б.Хмельницького, 4 Тернопільської області в сумі 46 313,57 грн. ; Зборівського районного відділу Пенсійного фонду України, м. Зборів  в сумі 35 131,00 грн.; Козівської МР ДПІ смт. Козова в сумі 30 373,05 грн.

                  По результатах своєї роботи ліквідатор Бесараб В.І. встановив, що у банкрута: КСП “Колос“, с. Богданівна Зборівського району Тернопільської області відсутнє будь-яке інше майно та грошові кошти, необхідні для погашення заборгованості перед кредиторами, що підтверджується Звітом ліквідатора № 98 від 26.09 2008 року;  довідкою Зборівського районного бюро технічної інвентаризації № 84 від 21.04.2008 року, згідно якої за банкрутом нерухоме майно не зареєстроване;  довідкою Управління Державтоінспекції УМВСУ в Тернопільській області  № 13/2284 від 27.05. 2008 року згідно якої за банкрутом транспортні засоби не зареєстровані;  довідкою Інспекції  державного технічного нагляду Тернопільської ОДА по Зборівському районі № 44 від 24.09.2008 року  з якої вбачається, що за банкрутом сільськогосподарська техніка не зареєстрована; за банкрутом земельна ділянка не рахується, що підтверджується довідкою № 256 від 14.04.2008 року управління земельних ресурсів  у Зборівському районі. КСП” Колос “ не має відкритих рахунків в банківських установах, що підтверджується Довідкою № 3292 від 14.04.2008 року Козівської МР ДПІ, Зборівського відділення, м. Зборів.

          Установчі документи, печатка та кутовий штамп КСП «Колос», с. Богданівка Зборівського району Тернопільської області ліквідатору банкрута не передавалися, а тому в газеті ПЛЮС»№43 було вміщено оголошення про визнання їх недійсними.

                   Згідно п. 6 статті 40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 Закону.

Враховуючи, що по результатах розгляду ліквідаційного балансу у банкрута не виявлено ні майна, ні коштів для здійснення господарської діяльності, ліквідатор виконав свої повноваження у відповідності з вимогами Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ по виявленню майнових активів банкрута, а тому ліквідаційний баланс підлягає затвердженню, КСП “Колос“, с. Богданівка Зборівського  району суд ліквідовує як юридичну особу, провадження по справі № 10/Б-118 припиняє в порядку статті 40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“.

Пунктом 5 статті 39 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців“ встановлено, якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства, яка встановлена законом, судом постановляється рішення про ліквідацію юридичної особи - банкрута, суд що виніс відповідне рішення, в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи –банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

На виконання зазначеного припису, суд направляє ухвалу державному реєстратору Зборівської районної державної адміністрації, м. Зборів для проведення державної реєстрації припинення КСП “Колос“, с. Богданівка Зборівського району Тернопільської області.

На підставі наведеного, керуючись статтями 31, 32, 40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“,  статтею 39 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців“, ст. ст. 43, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В :

1.Затвердити звіт ліквідатора Колективного сільськогосподарського підприємства “Колос“, с. Богданівна Зборівського району Тернопільської області Бесараба В.І. у справі № 10/Б-118 від 26 вересня 2008 року.

2.Затвердити ліквідаційний баланс у справі № 10/Б-118 по Колективному сільськогосподарському підприємству “Колос“, с. Богданівна Зборівського району Тернопільської області, ідентифікаційний код 03783729 станом на 26 вересня 2008 року.

3.Вважати погашеними вимоги кредитора по справі:

·          Зборівського районного відділу Пенсійного Фонду України, м. Зборів, вул. Б. Хмельницького, 58 в сумі 35 131,00 грн.;

·          Козівської МР ДПІ, смт. Козова, вул. Грушевського, 48 в сумі 30373,05 грн.;

·          АКБ “Україна“, м. Київ пров. Рильський, 10 від імені якого діє Зборівське відділення банку, м. зборів, вул. Б.Хмельницького, 4 Тернопільської області в сумі 46 313,57 грн.;

4.Колективне сільськогосподарське підприємство “Колос“, с. Богданівна Зборівського району Тернопільської області, ідентифікаційний код 03783729 ліквідувати як юридичну особу з 24 жовтня 2008 року.

5.Провадження у справі № 10/Б-118 - припинити.

6.Ухвалу направити кредиторам, банкруту, ліквідатору банкрута Бесарабу Василю Івановичу м. Підгайці вул. Вузька , 12 Тернопільської області; Державному  Реєстратору Зборівської районної державної адміністрації, м. Зборів  для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи; Тернопільському обласному сектору з питань банкрутства, м. Тернопіль, вул. Київська, 3а.

Суддя                                                                                М.Є. Півторак

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення24.10.2008
Оприлюднено04.11.2008
Номер документу2224689
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/б-118

Ухвала від 24.10.2008

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні