Постанова
від 27.03.2012 по справі 2а-1870/1417/12
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІС ТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 березня 2012 р. С права № 2a-1870/1417/12

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Опімах Л.М.,

за участю секретаря судов ого засідання - Шевченко В.М.,

представника позивача - Шев ченка Д.О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду в м. Суми адміністрати вну справу за позовом управл іння Пенсійного фонду Україн и в Сумському районі до відкр итого акціонерного товарист ва "Бурякорадгосп Низівський " про стягнення боргу з відшко дування витрат на виплату та доставку пенсій, призначени х на пільгових умовах,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, управління Пен сійного фонду України в Сумс ькому районі (далі по тексту - УПФУ в Сумському районі), звер нувся до суду з адміністрати вним позовом, в якому з урахув анням уточнень просив стягну ти з відповідача - відкритог о акціонерного товариства "Б урякорадгосп Низівський" (да лі по тексту - ВАТ "Бурякорад госп Низівський") - борг з від шкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначе них на пільгових умовах, в сум і 34394,01 грн, і мотивує свої вимоги тим, що відповідно до розділу 6 Інструкції про порядок обчи слення і сплати страхувальни ками та застрахованими особа ми внесків на загальнообов'я зкове державне пенсійне стра хування до Пенсійного фонду України від 19.12.03 № 21-1 (далі - Інст рукція) відповідач зобов' яз аний відшкодовувати витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначе них на пільгових умовах, відп овідно до ч. 2 Прикінцевих поло жень Закону України "Про зага льнообов'язкове державне пен сійне страхування" (далі по те ксту - Закон) в розмірі 100 відс отків фактичних витрат на ви плату і доставку пенсій, приз начених відповідно до абзацу першого частини 2 Прикінцеви х положень Закону застрахова ним особам, які працювали або працюють на роботах зі шкідл ивими і важкими умовами прац і за списком № 2 виробництв, ро біт, професій, посад і показни ків, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за резу льтатами атестації робочих м ісць, на посадах, що дають прав о на призначення пенсії за ві ком на пільгових умовах. Прот е за вересень-жовтень 2007 року, в ересень 2010 року - червень 2011 ро ку відповідач не відшкодував таких витрат, внаслідок чого утворився борг в сумі 34394,01 грн.

У судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги з урахуванням уточнень пі дтримав у повному обсязі та п ояснив, що станом на день розг ляду справи заборгованість в ідповідачем залишається не с плаченою.

Представник відповідача в судове засідання не прибув, д о суду повернувся конверт за неврученням адресату. Відпо відно до ч. 11 ст. 35 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни у разі повернення пошт ового відправлення із повіст кою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, в важається, що така повістка в ручена належним чином. Тому с уд вважає за можливе розглян ути справу без участі в судов ому засіданні представника в ідповідача за наявними у ній доказами.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, вивчивши матеріали справи, дослідивши письмові докази по справі, су д вважає, що позов підлягає за доволенню, виходячи з наступ ного.

Судом встановлено, що відповідач - відкрите акці онерне товариство "Бурякорад госп Низівський" - є суб' єк том підприємницької діяльно сті-юридичною особою, зареєс трованою 29.08.1996 р., про що Сумсько ю райдержадміністрацією вид ано свідоцтво про державну р еєстрацію (перереєстрацію) с уб' єкта підприємницької ді яльності-юридичної особи (а.с . 50), включений до ЄДРПОУ (а.с. 49).

Згідно з пунктом 6.1. Інструкц ії відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, п ризначених на пільгових умов ах відповідно до частини 2 При кінцевих положень Закону Укр аїни "Про загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння" від 9 липня 2003 року N 1058-IV.

Пунктами 6.4-6.6 Інструкції вст ановлено, що розмір сум до від шкодування на поточний рік в изначається відділами надхо дження доходів органів Пенсі йного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витр ат на виплату та доставку піл ьгових пенсій, призначених в ідповідно до частини 2 Прикін цевих положень Закону, які на дсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та п ротягом 10 днів з новопризначе них (перерахованих) пенсій.

Розрахунки складаються на підставі відомостей відділі в з призначення пенсій орган ів Пенсійного фонду України до 1 січня поточного року та пр отягом 10 днів з дня прийняття рішення про призначення ново ї пенсії.

Додаткові пенсії, доплати, н адбавки та підвищення призна чені відповідно до законодав ства України, не включаються до розміру фактичних витрат на виплату та доставку пільг ових пенсій, що підлягають ві дшкодуванню.

Відповідно до п. 6.8. р. 6 Інструк ції відповідач повинен вноси ти до Пенсійного фонду зазна чену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на вип лату та доставку пенсій, приз начених на пільгових умовах, щомісяця до 25-го числа.

У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які вп ливають на суму відшкодуванн я, органи Пенсійного фонду по відомляють про це підприємст ва в місячний термін з момент у виникнення цих обставин.

Суми фактичних витрат на ви плату та доставку пільгових пенсій за період з дати призн ачення пенсії до дати склада ння розрахунку фактичних вит рат на виплату та доставку пі льгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикі нцевих положень Закону, спла чуються одночасно із оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсі й за перший поточний місяць.

Відповідно до п. 6.9 розділу 6 І нструкції у разі призначення пенсій на пільгових умовах о собам, які мають необхідний с таж роботи не за місцем призн ачення цієї пенсії, орган Пен сійного фонду за місцем приз начення пенсії надсилає пові домлення для зазначених підп риємств у двох примірниках ч ерез орган Пенсійного фонду за місцезнаходженням цього п ідприємства. Відшкодування с ум фактичних витрат на випла ту та доставку пенсій, призна чених на пільгових умовах, у т аких випадках здійснюється п ідприємством на рахунки орга ну Пенсійного фонду за місце м його реєстрації.

Сума витрат, що підлягає від шкодуванню відповідачем за в ересень-жовтень 2007 року, верес ень 2010 року - червень 2011 року, ви значена в розрахунках фактич них витрат на виплату та дост авку пільгових пенсій (а.с. 8, 12, 14 , 18, 22, 26, 28, 30, 34, 38, 63-65). Дані розрахунки б ули надіслані ліквідатору ві дповідача відповідно до вимо г п. 6.4. Інструкції.

Ухвалою Господарського су ду Сумської області від 11.09.2007 р. порушено справу № 8/346-07 про банк рутство ВАТ "Бурякорадгосп Н изівський". Постановою Госпо дарського суду Сумської обла сті від 27.09.2007 р. по справі № 8/346-07 ВАТ "Бурякорадгосп Низівський" в изнано банкрутом, відкрито л іквідаційну процедуру, призн ачено ліквідатора (а.с. 42, 43).

Вимоги УПФУ в Сумському рай оні за вересень-жовтень 2007 рок у, вересень 2010 року - червень 20 11 року на загальну суму 34394,01 грн були визнані ліквідаторами відповідача (а.с. 11, 17, 21, 25, 33, 37, 40, 67).

Заборгованість відповідач ем не сплачена, що підтверджу ється розрахунками заборгов аності ВАТ "Бурякорадгосп Ни зівський" (а.с. 7, 62), і складає 34394,01 г рн.

Таким чином, судом достовір но встановлено, що заборгова ність з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсі й, призначених на пільгових у мовах, відповідачем станом н а день розгляду справи залиш ається не сплаченою і склада є 34394,01 грн, що підтверджується м атеріалами справи та пояснен нями представника позивача, тому суд важає, що вимоги пози вача щодо стягнення вказаної суми заборгованості є обґру нтованими та такими, що підля гають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Сумському районі д о відкритого акціонерного то вариства "Бурякорадгосп Низі вський" про стягнення боргу з відшкодування витрат на вип лату та доставку пенсій, приз начених на пільгових умовах, - задовольнити.

Стягнути з відкритого акці онерного товариства "Бурякор адгосп Низівський" (42355, Сумська область, Сумський район, смт. Низи, вул. Висторопська, буд. 97, ідентифікаційний код 00386985) на к ористь управління Пенсійног о фонду України в Сумському р айоні (40009, м. Суми, вул. Іллінська , 97, код ЄДРПОУ 21129376) борг з відшко дування витрат на виплату та доставку пенсій, призначени х на пільгових умовах, за вере сень-жовтень 2007 року, вересень 2010 року - червень 2011 року в сум і 34394 грн 01 коп (тридцять чотир и тисячі триста дев' яносто чотири грн 01 коп).

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Сумський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі апеляційної скарги на по станову суду протягом десяти днів з дня отримання ко пії повного тексту постанови .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Суддя (підпис) Л.М. Опімах

З оригіналом згід но

Суддя Л.М. Опімах

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.03.2012
Оприлюднено03.04.2012
Номер документу22252975
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/1417/12

Постанова від 27.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Постанова від 27.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Ухвала від 13.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Ухвала від 13.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Ухвала від 28.02.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні