Ухвала
від 30.03.2012 по справі 10-211/12
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу Справа № 10-211/12

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАПОР ІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ


Справа № 10-211/2012 рік Головуючий у 1-й інстанції

Макаров В.О.

Доповідач у 2-й ін станції

Абрамов В.І.

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 березня 2012 року м. Запоріжжя

Судова колегія судов ої палати по кримінальним сп равам апеляційного суду Запо різької області у складі:

головуючого Нікітюка В.Д.,

судей Джаваг и Г.М., Абрамова В.І.,

за участю прокурора Лавренко І.В.,

адвоката ОСОБА_3,

розглянула в апеляці йному порядку, у відкритому с удовому засіданні, матеріали справи за апеляцією директо ра ПП «Юнона»ОСОБА_4 на по станову Орджонікідзевськог о районного суду м. Запоріжжя від 29 грудня 2011 року,

якою накладено арешт на грошові кошти на рахунку П П «Юнона»(код за ЄДРПОУ 23290041 № НОМЕР_2 в ПАТ КБ "Приватбанк" , м. Дніпропетровськ МФО 305299, роз ташованого за адресою: м. Дніп ропетровськ, вул. Набережна П еремоги, 50.

Зобов'язано службови х осіб вказаного банку видав ати письмову інформацію про залишок грошових коштів на в казаних рахунках, які належа ть ПП «Юнона»(код за ЄДРПС 23290041) з моменту пред'явлення поста нови суду про накладення аре шту та кожну декаду місяця ін іціатору винесення подання з а адресою: 69107, м.Запоріжжя, пр. Ле ніна, 166, слідчий відділ податк ової міліції ДПА в Запорізьк ій області.

З постанови суду вбач ається, що в провадженні СВ ПМ ДПА в Запорізькій області зн аходиться кримінальна справ а №991110, яку порушено відносно Ф ОП ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_1) за ч.З ст.212 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що ФОП ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_1), в період час у березень 2008 року - жовтень 2010 р оку шляхом безпідставного ві дображення в податковій звіт ності нібито придбані ТМЦ у Т ОВ «Стройгорсеть», ТОВ «Віг М ет Трейд», ТОВ «Група Машбуд» , ТОВ «ДЛС Груп», ТОВ «Маджесті к», ТОВ «Автотех-Славутич», ТО В «Спецагро-ХХІ», ТОВ «Леора» , ТОВ «Ферумпрофі», ПП «Аутгал лком», ТОВ «Техмашгруп», ТОВ « Інтеграл техно систем», ТОВ « Зетта-Фін», ТОВ»сімферон», ТО В «Олдос», ТОВ «Компані «Парк ет-трейд», ТОВ «Росттон», ТОВ « Транс-трейд-ком», ПП «Ніктран сагро», ПП «Вест енд», які фактично, вказані підприємс тва не реалізовували, ухилил ась від сплати податку на дод ану вартість та податку з дох одів фізичних осіб у розмірі 3239356,10 грн., що фактично призвело до ненадходження коштів до д ержавного бюджету в особливо великих розмірах, тому як сум а несплачених податків більш ніж в 5000 разів перевищує встан овлений законодавством неоп одаткований мінімум доходів громадян.

Постановою Орджонікі дзевського районного суду м. Запоріжжя від 29.12.2011 року поданн я задоволено з метою запобіг ання протиправним діям з вик ористанням банківського рах унку, припинення злочинної д іяльності, відшкодування спр ичинених державі збитків, за безпечення можливого в майбу тньому цивільного позову по справі та забезпечення викон ання вироку суду в частині мо жливої конфіскації майна.

В апеляції директор П П «Юнона»ОСОБА_4, вважає, щ о постанова суду є незаконно ю та необґрунтованою оскільк и судом істотно порушено вим оги кримінально-процесуальн ого закону. Вказує, що криміна льну справу порушено щодо ФО П ОСОБА_5, а арешт накладен о на кошти на рахунку підприє мства ПП «Юнона», які є власні стю цього підприємства. Прос ить постанову суду скасувати , звільнити з під арешту грошо ві кошти на рахунках ПП «Юнон а».

Заслухавши доповідач а, прокурора, який заперечува в проти апеляції, адвоката ОСОБА_3, директора ПП «Юнона »ОСОБА_4, які підтримали а пеляцію, колегія судей знахо дить апеляцію такою, що не під лягає задоволенню з наступни х підстав.

Відповідно наявної о перативної інформації, а сам е матеріалів легалізації, О СОБА_5 отримуються на розра хункові рахунки кошти від су б'єктів господарської діяльн ості, які частково використо вуються для придбання підроб лених документів від фіктивн их суб'єктів господарської д іяльності за рахунок яких фо рмується податковий кредит Ф ОП ОСОБА_5, ПП «Юнона», ТОВ « Май-СП», в зв'язку з тим, що ОС ОБА_5 є посадовою особою вищ езазначених суб'єктів господ арської діяльності, що дає їй можливість приймати рішення про розподіл грошових кошті в, значна кількість грошових коштів акумулюється нею на в ідкритих нею же рахунках СГД , в тому числі і на поточному р ахунку № НОМЕР_2 в ПАТ КБ "Пр иватбанк", який належить ПП «Ю нона»код за ЄДРПОУ 23290041, з яким Ф ОП ОСОБА_5 має взаємовідно сини, які носять безтоварний характер, що також підтвердж ується оперативними матеріа лами, поясненнями посадових осіб та офіційними відповідя ми СГД контрагентів про відс утність взаємовідносин, доку менти яких було використано ОСОБА_5 для прикриття прот иправної діяльності направл еної на ухилення від сплати п одатків ФОП ОСОБА_5

Грошові кошти, що знах одяться на вказаному рахунку , є предметом протиправної ді яльності вказаної групи осіб щодо сприяння суб'єктам підп риємницької діяльності в мін імізації ними податкових зоб ов'язань, розкраданню держав ного майна, нажиті злочинним шляхом та можуть бути засоба ми для розкриття злочину, вия влення винних осіб, та в подал ьшому визнання їх речовими д оказами по кримінальній спра ві.

Таким чином, суд першо ї інстанції законно та обґру нтовано дійшов висновку про необхідність накладення аре шту на грошові кошти на рахун ку ПП «Юнона»(код за ЄДРПОУ 232900 41 № НОМЕР_2 в ПАТ КБ "Приватб анк", м. Дніпропетровськ МФО 3052 99, розташованого за адресою: м . Дніпропетровськ, вул. Набере жна Перемоги, 50.

Керуючись ст. ст. 362, 366, 367 К ПК України, колегія апеляцій ний суд

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу д иректора ПП «Юнона»ОСОБА_4 залишити без задоволення, а постанову Орджонікідзевськ ого районного суду м. Запоріж жя від 29 грудня 2012 року, якою нак ладено арешт на грошові кошт и на рахунку ПП «Юнона»(код з а ЄДРПОУ 23290041 № НОМЕР_2 в ПАТ К Б "Приватбанк", м. Дніпропетров ськ МФО 305299, розташованого за а дресою: м. Дніпропетровськ, ву л. Набережна Перемоги, 50 - без змін.

Головуючий:

Судді:

Дата ухвалення рішення30.03.2012
Оприлюднено03.04.2012
Номер документу22264608
СудочинствоКримінальне
Сутьнеобхідність накладення аре шту на грошові кошти на рахун ку ПП «Юнона»(код за ЄДРПОУ 232900 41 № НОМЕР_2 в ПАТ КБ "Приватб анк", м. Дніпропетровськ МФО 3052 99, розташованого за адресою: м . Дніпропетровськ, вул. Набере жна Перемоги, 50. Керуючись ст. ст. 362, 366, 367 К ПК України, колегія апеляцій ний суд

Судовий реєстр по справі —10-211/12

Ухвала від 30.03.2012

Кримінальне

Апеляційний суд Запорізької області

Абрамов В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні