Постанова
від 20.02.2012 по справі 2а-421/12/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

20 лютого 2012 року           2а-421/12/1070

Суддя Київського окружного адміністративного суду Старова Н.Е., розглянувши порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовом            

до                       

третя особа -          ,

про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

Васильківський міжрайонний прокурор Київської області звернувся до суду в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у місті Василькові та Васильківському районі Київської області (далі - позивач) з адміністративним позовом про стягнення з Закритого акціонерного товариства "Спеціалізоване будівельно-монтажне управління № 15" (далі - відповідач) заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 1337,62 грн.

Судом встановлено, що відповідач зареєстрований як юридична особа та являється страхувальником та платником внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до ст. 8 Закону України "Про пенсійне забезпечення" виплата пенсій здійснюється за рахунок коштів ПФУ. Відшкодуванню підлягають витрати ПФУ на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", в частині пенсій, призначених згідно "б" - "з"  ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач має заборгованість за березень 2011 року по збору на відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій по списку № 2 у розмірі 1337,62 грн.

Відповідно до пункту 6.4. Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19 грудня 2003 року № 21-1 (далі - Інструкція), розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами надходження доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону (згідно з додатками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Згідно з пунктом 6.8. Інструкції підприємства щомісяця до 25 числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомлені місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах. У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які впливають на суму відшкодування (смерть пенсіонера, зміна місця проживання та ін.), органи Пенсійного фонду повідомляють про це підприємства в місячний термін з моменту виникнення цих обставин. Суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період з дати призначення пенсії до дати складання розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 "Прикінцевих положень" Закону, сплачуються одночасно із оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за перший поточний місяць.  

Судом встановлено, що Управлінням Пенсійного фонду України у місті Василькові та Васильківському районі Київської області було вручено відповідачу розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", які підлягають відшкодуванню за 2011 року, де платіж за березень місяць 2011 року складає 1337,62 грн.

Суд враховує, що відповідно до частини 12 статті 20 Закону страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платника та мають пріоритет перед всіма іншими зобов'язаннями, у тому числі із сплати  податків та інших обов'язкових платежів.

Отже, судом встановлено наявність у відповідача заборгованості по збору на відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій по списку № 2 на загальну суму 1337,62 грн.

Доказів сплати зазначеної заборгованості відповідачем суду надано не було.

У зв'язку з відсутністю заперечень проти позовних вимог та будь-яких пояснень щодо даного позову, при визначені суми, яка підлягає стягненню з відповідача, суд виходить з доказів наявних у матеріалах справи.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що викладені в позовній заяві доводи позивача є обґрунтованими та  такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України, судові витрати з відповідача не підлягають стягненню.

На підставі викладеного, керуючись Законом України "Про пенсійне забезпечення", Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", статтями 11, 14, 33, 70-72, 86, 94, 183-2, 254, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов задовольнити.

Адміністративний позов Васильківського міжрайонного прокурора Київської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у місті Василькові та Васильківському районі Київської області задовольнити у повному обсязі.

Стягнути з Закритого акціонерного товариства "Спеціалізоване будівельно-монтажне управління № 15" (08623, Київська область, Васильківський район, смт. Калинівка, вул. Проектна, буд. 1, ідентифікаційний код: 24879557) на користь Управління Пенсійного фонду України у місті Василькові та Васильківському районі Київської області (08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 105, код 22200290, р/р 256083011007 в ГУ Ощадбанку по м. Києві та київській області, МФО 322669) заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за березень 2011 року в сумі 1337 (одна тисяча триста тридцять сім) 62 коп.

     

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя                                                                                 Старова Н.Е.

Дата ухвалення рішення20.02.2012
Оприлюднено06.04.2012
Номер документу22283981
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-421/12/1070

Ухвала від 07.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Постанова від 20.02.2012

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Старова Н.Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні