Ухвала
від 27.03.2012 по справі 7249/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                                  

                                                                     Справа № 7249/10/1570

УХВАЛА

27 березня 2012 року                                                                       м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі  

головуючого судді                                                 Іванова Е.А.

секретар                                                                Чиженко А.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м.Одесі заяву Промислово-будівельної групи «Інтобуд»про відстрочку виконання судового рішення по адміністративній справі за позовом першого заступника прокурора Приморського району м.Одеси в інтересах держави в особі Одеського територіального управління комісії з цінних паперів та фондового ринку до Промислово-будівельної групи «Інтобуд»про стягнення фінансових санкцій,

В С Т А Н О В И В:

10 грудня 2010 року постановою Одеського окружного адміністративного суду позов першого заступника прокурора Приморського району м.Одеси в інтересах держави в особі Одеського територіального управління комісії з цінних паперів та фондового ринку до Промислово-будівельної групи «Інтобуд»був задоволений та стягнуто з відповідача 1700грн. штрафних санкцій.

Постанова суду була оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду та ухвалою від 25.10.2011р. залишена без змін  та набрала законної сили.

           За заявою позивача судом був виданий виконавчий лист №2-а-7249/10/1570.

Від боржника до суду 19.03.2012р. надійшла заява про розстрочення  виконання виконавчого листа в зв'язку з скрутним фінансовим становищем.

В судовому засіданні представник Одеського територіального управління комісії з цінних паперів та фондового ринку заперечував проти надання розстрочки.  

Представник заявника в судове засідання не з'явився.

Відповідно до ч. 1 ст. 263 КАС України за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, що видав виконавчий лист, із поданням, а особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення.

            Статтею 124 Конституції України передбачено, що судові рішення ухвалюються судами  іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України.

            Відповідно до ч.2 ст.14 КАС України,  постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України.

             Промислово-будівельна група «Інтобуд»в заяві про розстрочку виконання виконавчого листа зазначає, як підставу для звернення наявність боргу за виконавчими провадженнями на загальну суму 648256,47грн., та через скрутне фінансове становище відсутність оборотних коштів для його погашення, при цьому заявник не надав жодного доказу що підтверджують вказані обставини, так само як відсутність коштів на усіх наявних у нього рахунках в усіх фінансових установах відкритих на цей час, так й відсутність інших активів у боржника, реалізація яких дозволить сплатити борг по цьому виконавчому листу.       

         За таких обставин, посилання заявника на відсутність відповідних коштів як на причину невиконання судового рішення по стягненню 1700грн., не може бути підставою для розстрочення виконання рішення суду.

Керуючись ст.ст.158,165,263  КАС України, суд –

У Х В А Л И В:

 У задоволенні заяви Промислово-будівельної групи «Інтобуд»про розстрочку виконання виконавчого листа №2-а-7249/10/1570 - відмовити.   

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст.254КАС України.

           Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня проголошення ухвали. Апеляційна скарга подається до Одеського апеляційного адміністративного суду  через Одеський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Одеського апеляційного адміністративного суду.

       

Суддя                                                                                Е.А.Іванов  

        

Дата ухвалення рішення27.03.2012
Оприлюднено04.04.2012
Номер документу22286461
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —7249/10/1570

Постанова від 15.12.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е. А.

Ухвала від 23.07.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е. А.

Ухвала від 09.07.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е. А.

Ухвала від 27.03.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні