Ухвала
від 28.03.2012 по справі к/с
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУ Д УКРАЇНИ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"28" березня 2012 р. м. Київ к-15039/06

Колегія суддів Вищого адмі ністративного суду України в складі:

суддів - Смоковича М.І.

Чу маченко Т.А.

Миро ненка О.В.

провівши попередній ро згляд справи за позовом ОСОБА_3 до судді Соснівсько го районного суду м. Черкаси Б ащенка С.М. про визнання дій не правомірними та стягнення м оральної шкоди за касаційною скаргою ОСОБА_3 на ухв алу Апеляційного суду Черка ської області від 20 січня 2006 ро ку,

В С Т А Н О В И Л А :

У січні 2006 року позивач зве рнувся в Апеляційний суд Чер каської області до судді Сос нівського районного суду м. Ч еркаси Бащенка С.М. про визнан ня дій неправомірними та стя гнення моральної шкоди.

Ухвалою судді Апеляційног о суду Черкаської області 20 с ічня 2006 року позовну заяву пов ернуто.

Не погоджуючись із ухвалою суду апеляційної інстанції від 20 січня 2006 року, позивач зве рнувся із касаційною скаргою до Вищого адміністративного суду України, в якій просить с касувати судове рішення, пос илаючись на порушення норм п роцесуального права.

Ухвалою Вищого адміністра тивного суду України від 01 бер езня 2007 року відкрито касацій не провадження та витребуван о адміністративну справу.

Адміністративна справа ви требовувалася неодноразово .

Апеляційним судом Черкась кої області надано відповідь на запит про направленні мат еріалів справи за скаргою О СОБА_3 до судді Бащенка С.М. п ро визнання дій неправомірни ми, стягнення моральної шкод и в якому повідомлено Вищий а дміністративний суд України про те, що зазначеної вище спр ави до апеляційного суду не н адходило.

Судом апеляційної інстанц ії також зазначено, що до апел яційного суду, як до суду перш ої інстанції, надходила позо вна заява ОСОБА_3 до ОСОБ А_4 про визнання дій неправо мірними та стягнення моральн ої шкоди. Оскільки апеляційн і суди не вирішують справ по п ершій інстанції, 20.01.2006 року ухва лою судді позовна заява пове рнута позивачеві.

Інструкцією з діловодства в апеляційному загальному с уді, затвердженій Наказом ДС А України 06.01.2006 року та зареєстр ованій в Міністерстві юстиці ї України 30.01.2006 року, не передба чено оформлення цивільних сп рав по першій інстанції в апе ляційних судах.

Повідомлено, що 01.02.2006 року мат еріали позовної заяви в кіль кості 36 аркушів отримав предс тавник позивача в канцелярії апеляційного суду.

Тому, по наведених причинах апеляційний суд не може напр авити до Вищого адміністрати вного суду України ні справу за скаргою ОСОБА_3, ні спра ву за його позовом до ОСОБА _4

Також судом надано додатки , що складаються із копій розп иски про отримання матеріалі в позовної заяви та ухвали су дді апеляційної інстанції ві д 20 січня 2006 року.

За таких обставин, суд касац ійної інстанції розглядає ма теріали касаційної скарги з наданими копіями.

Заслухавши доповідь судді , перевіривши наведені в скар зі доводи, колегія суддів дій шла висновку, що касаційна ск арга не підлягає задоволенню .

Із матеріалів касаційної с карги вбачається, що позивач звернувся до Апеляційного с уду Черкаської області, як до суду першої інстанції з позо вом, в якому просить визнати д ії відповідача неправомірни ми та стягти з нього моральну шкоду.

Повертаючи позов, суд апеля ційної інстанції вірно керув ався ст. 20 КАС України, в якій за значено, що сулами перепої ін станції є місцеві адміністра тивні сули та Вищий адмініст ративний суд України. Прийом або передача адміністративн их справ з одного до іншого пр оводиться судами першої інст анції.

Ухвалюючи рішення, суд апел яційної інстанції дійшов обґ рунтованого висновку про те, що оскільки справа не підсуд на апеляційному суду Черкась кої області, позовна заява пі длягає поверненню позивачев і.

З огляду на викладене, ухвал а суду апеляційної інстанції відповідає нормам процесуал ьного права.

Доводи касаційної скарги в исновки суду не спростовують .

Підстав для перегляду судо вого рішення з мотивів, викла дених в касаційні скарзі, не в бачається.

За правилами частини 1 статт і 224 Кодексу адміністративног о судочинства України, якщо с уди не допустили порушень но рм матеріального і процесуал ьного права при ухваленні ос каржуваних судових рішень, т о суд касаційної інстанції з алишає касаційну скаргу без задоволення, а судові рішенн я-без змін.

Керуючись статтями 220-1, 224, 230, 231 К АС України, колегія суддів,-

У Х В А Л И Л А :

Касаційну скаргу ОСОБА _3 залишити без задоволення , ухвалу Апеляційного суду Че ркаської області від 20 січня 2006 року залишити без змін.

Ухвала набирає законно ї сили через п'ять днів після н аправлення її копій особам, я кі беруть участь у справі.

Суддя О.В. М ироненко

СудВищий адміністративний суд України
Дата ухвалення рішення28.03.2012
Оприлюднено05.04.2012
Номер документу22337646
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —к/с

Ухвала від 20.02.2009

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заїка М.М.

Ухвала від 28.03.2012

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мироненко О.В.

Ухвала від 23.03.2012

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мироненко О.В.

Ухвала від 31.10.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заїка М.М.

Ухвала від 03.11.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заїка М.М.

Ухвала від 16.09.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Кобилянський М.Г.

Ухвала від 12.09.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Кобилянський М.Г.

Ухвала від 09.09.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Кобилянський М.Г.

Ухвала від 05.09.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Кобилянський М.Г.

Ухвала від 01.02.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заїка М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні