Постанова
від 21.03.2012 по справі 2а/0570/2459/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 березня 2012 р. справа № 2а/0570/2459/2012

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови:

Донецький окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді Галаті ної О.О.

при секретарі Мичак О.С.

представника позивача - Полякової О.Г.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Дер жавної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Д онецька до Товариства з обме женою відповідальністю «Дон енергобуд» про припинення юр идичної особи,

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до суду з вказаним адміністративним п озовом, в якому зазначив, що ві дповідач протягом року не по дає до податкового органу по даткову звітність, а тому про сить припинити підприємниць ку діяльність відповідача.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про дату, час і місце розгляду справи пові домлявся належним чином. Про причини неявки суд не повідо мив, заяв про відкладення роз гляду справи не надходило. Су д визнав за можливе розгляну ти справу за відсутністю від повідача на підставі наявних у справі доказів.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши представника позивача, суд вважає позов та ким, що підлягає задоволенню , з наступних підстав.

Відповідач зареєстрований як юридична особа виконавчи м комітетом Ворошиловської р айонної ради від 18.11.1998 року, ЄДР ПОУ 30206115, перебуває на податков ому обліку в Державній подат ковій інспекції в Ворошиловс ькому районі м. Донецька.

Відповідно до акту про нена дання звітності відповідач н е надає звітність до податко вого органу протягом року, у з в' язку з чим позивач зверну ся до суду з даним позовом.

Підпунктом 20.1.12. п. 20.1. ст. 20 Подат кового кодексу України, що на брав чинності з 01.01.2011р., органи д ержавної податкової служби м ають право у випадках, встано влених законом, звертатися д о суду щодо припинення юриди чної особи та підприємницько ї діяльності фізичної особи - підприємця про визнання н едійсними установчих (заснов ницьких) документів суб' єкт ів господарювання.

Відповідно до підпункту 2 пу нкту 1 статті 9 Закону України «Про систему оподаткування» від 25.06.1991р. № 1251- ХІІ, платники по датків і зборів (обов' язков их платежів) зобов' язані по давати до державних податков их органів та інших державни х органів відповідно до зако нів декларації, бухгалтерськ у звітність та інші документ и і відомості, пов' язані з об численням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плат ежів).

Пунктом 3 статті 10 Закону Укр аїни «Про державну податкову службу в Україні» від 04.12.1990р. № 50 9- ХІІ передбачено, що держав ні податкові інспекції в рай онах у містах контролюють св оєчасність подання платника ми податків бухгалтерських з вітів і балансів, податкових декларацій, розрахунків та і нших документів, пов' язаних з обчисленням податків, інши х платежів.

Слід зазначити, що підприєм ство не має заборгованості з податків і зборів.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців», непо дання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності , є підставою для постановлен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи.

Враховуючи викладене, а так ож те, що відповідач не спрост ував ненадання податкових де кларацій та документів фінан сової звітності до податково го органу протягом року, вимо ги позивача про припинення ю ридичної особи відповідача є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до частини 4 стат ті 94 Кодексу адміністративно го судочинства України у спр авах, в яких позивачем є суб' єкт владних повноважень, а ві дповідачем - фізична чи юри дична особа, судові витрати, з дійснені позивачем, з відпов ідача не стягуються.

Керуючись статтями 23, 94, 162, 163 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд

п о с т а н о в и в :

Позов Державної податково ї інспекції у Ворошиловськом у районі м. Донецька до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Доненергобуд» про при пинення юридичної особи - зад овольнити.

Припинити юридичну особу Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Доненергобуд» (д ата проведення державної реє страції - 18.11.1998 року; адреса: 340055, м. Донецьк, вул. Артема, б. 80, ЄДР ПОУ 30206115).

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Постанова постановлена у н арадчій кімнаті та проголоше но її повний текст у судовому засіданні 21.03.2012 року.

Апеляційна скарга на поста нову суду подається до Донец ького апеляційного адмініст ративного суду через Донецьк ий окружний адміністративни й суд. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до Донецько го апеляційного адміністрат ивного суду.

Апеляційна скарга на поста нову Донецького окружного ад міністративного суду подаєт ься протягом десяти днів з дн я її проголошення. У разі заст осування судом частини треть ої статті 160 цього Кодексу, а та кож прийняття постанови у пи сьмовому провадженні апеляц ійна скарга подається протяг ом десяти днів з дня отриманн я копії постанови.

Суддя Галатіна О.О.

Дата ухвалення рішення21.03.2012
Оприлюднено06.04.2012
Номер документу22340019
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/2459/2012

Постанова від 21.03.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 29.02.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні