Постанова
від 23.10.2008 по справі ас9/440-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС9/440-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.10.08           Справа №АС9/440-08.

За позовом :Управління Пенсійного фонду України в Ковпаківському районі м.

                             Суми

До відповідача : Товариства  з обмеженою відповідальністю «Сумське обласне підприємство «Холодильник», м. Суми

Про стягнення   647 грн. 63 коп.                                                            

Суддя           Лущик м.С.

При секретарі с/з Сидорук А.І.

За участю представників сторін:  

від позивача:          не з'явився.

від відповідача:            не з'явився

СУТЬ СПОРУ: позивач просить стягнути з відповідача 647 грн. 63 коп. заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, яка виникла за  період з 01.08.2008 по 27.08.2008 року  відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” та надіслати на його адресу виконавчий лист.

Відповідач відзив на позовну заяву не подав, в судове засідання не зявився, про час та місце слухання справи був повідомлений  належним чином, тому, відповідно до ч. 6 ст.71 КАС України, справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи та дослідивши  наявні докази для вирішення справи по суті, суд задовольняє позовні вимоги, виходячи з наступного:

Відповідно до  п.1. ч.1 ст.14 Закону України  “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”  1058 –ІV від  09.07.2003 року, відповідач є страхувальником відповідно до цього закону і зареєстрований як платник страхових внесків в управління Пенсійного фонду України в Ковпаківському районі м. Суми.

Згідно п.2 Розділу ХV Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” для платників податків страхових внесків, призначених пунктом 1 статті 14  зазначеного закону, об'єктом оподаткування є фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів «б» -«з2 статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого статтею 12 цього закону.( тобто чоловіками 60 років, жінками 55 років.)

Відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", р.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.04р. № 64/8663, відповідач повинен відшкодовувати позивачу витрати на виплату та доставку пенсій, призначених застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списками  № 1  та № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами  атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення  пенсій за віком на пільгових умовах  в розмірі  100 відсотків фактичних витрат на виплату і доставку цих пенсій.

Відповідно до п. 6.8. Інструкції відповідач повинен щомісяця до 25-го числа вносити до Пенсійного фонду місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Відповідач має перед позивачем  заборгованість по відшкодуванню  витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, яка виникла за період з 01.08.2007 року по  27.08.2008 року в сумі 647 грн. 63 коп.

Факт заборгованості відповідача в сумі 647 грн. 63 коп. підтверджується розрахунком фактичних витрат на виплату та доставку пенсій та іншими документами, наявними в матеріалах справи.

Оскільки відповідач не подав ні доказів погашення заборгованості, ні аргументованих заперечень вимогам позивача, тому вимоги позивача визнаються судом правомірними, обґрунтованими та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України,  суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Адміністративний позов задовольнити.

2.          Стягнути з Товариства  з обмеженою відповідальністю «Сумське обласне підприємство «Холодильник», (40000, м. Суми, вул. Воровського, 20, код 01553793) на користь Управління Пенсійного фонду в Ковпаківському районі м. Суми (40002, м. Суми, вул. Шкільна, 17, код 22977089) 647 грн. 63 коп. боргу.

3.          Видати виконавчий лист після набрання постановою законної сили.

Роз'яснити сторонам, що Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного господарського суду. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Згідно ст. 254 КАС України постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана в строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання, апеляційної скарги постанова, якщо її не було скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                             М.С. Лущик.

Дата ухвалення рішення23.10.2008
Оприлюднено05.11.2008
Номер документу2234259
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас9/440-08

Постанова від 23.10.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик М.С.

Ухвала від 25.09.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик М.С.

Ухвала від 03.09.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лущик М.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні