Постанова
від 02.04.2012 по справі б-39/127-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. ка нцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідац ійного балансу

"02" квітня 2012 р. Справа № Б-39/127-10

вх. № 8596/2-39

Суддя господарського суд у Дзюба О.А.

при секретарі судового за сідання Шаповалов О.В.

За участю:

Ліквідатора - арбітражного керуючого Цимберов Д.І. (ліцен зія серії НОМЕР_1 від 06.08.2007р.)

Представник голови коміте ту кредиторів - ОСОБА_1, дов іреність від 25.06.11р. (АК «Харківо бленерго»)

По справі за заявою АК "Харк івобленерго" м. Харків

до ТОВ НВП "Гіпросталь LTD" м. Ха рків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарс ького суду від 30 березня 2011року суд визнав боржника Науково -виробниче підприємство това риство з обмеженою відповіда льністю "Гіпросталь LTD", м. Харкі в банкрутом та відкрив лікві даційну процедуру, призначив ліквідатором банкрута арбіт ражного керуючого Цимберов Д .Л., якого суд зобов' язав вико нати всі дії передбачені ст.с т. 25- 34 Закону України „Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом”.

Повідомленням господарськ ого суду Харківської області від 14 березня 2012 року оголошув алась технічна перерва до 15 бе резня 2012року.

До канцелярії суду від лікв ідатора надійшов повний звіт та документи, які підтверджу ють виконання роботи по лікв ідації банкрута (вх№ 2492).

В судовому засіданні від 15 б ерезня 2012року, з метою повного та всебічного дослідженя вс іх матеріалів справи оголошу валась перерва до 02 квітня 2012ро ку.

В судовому засіданні лікві датор довів суду звіт про вик онану роботу по ліквідації б анкрута, та просив затвердит и ліквідаційний звіт та лікв ідаційний баланс.

Присутній у засіданні суду представник голови комітету кредиторів проти затверджен ня ліквідаційного звіту та л іквідаційного балансу банкр ута не заперечував.

Розглянувши наданий суду з віт про виконану роботу з лік відації банкрута, документи, що свідчать про виконання лі квідаційної процедури, заслу хавши пояснення присутніх у засіданні суду учасників про цесу, суд встановив, що після в изнання Науково-виробниче пі дприємство товариство з обме женою відповідальністю "Гіпр осталь LTD" банкрутом, призначе ння ліквідатора і відкриття ліквідаційної процедури лік відатором було проведені нео бхідні дії з ліквідації банк рута, у тому числі:

На виконання постанови гос подарського суду ліквідатор ом в газеті “Голос України” № 73 (5073) від 21 квітня 2011року розміще не оголошення про визнання б оржника - Науково-виробниче п ідприємство товариство з обм еженою відповідальністю "Гіп росталь LTD" банкрутом та відкр иття ліквідаційної процедур и.

З метою проведення об' єкт ивного аналізу можливих акти вів та у зв' язку з необхідні стю складання звіту про фіна нсовий стан банкрута, ліквід атор звернувся із відповідни ми запитами та отримав відпо віді від УПФУ в Київському ра йоні м. Харкова, листом від 17.06.11р . ПФУ повідомило, що боржник не має заборгованості по сплат і збору на обов'язкове держав не пенсійне страхування, а та кож єдиного внеску на загаль нообов'язкове державне соціа льне страхування; ФСС від нещ асних випадків у Київському р-ні листом від 08.06.11р. повідомив , що у боржника заборгованіст ь перед Фондом відсутня; ФСС з тимчасової втрати працездат ності Харківської області ли стом від 15.06.11р. повідомив про ві дсутність заборгованості бо ржника перед Фондом та Харкі вський міський центр зайнято сті листом від 08.06.11р. також, пові домив про відсутність заборг ованості боржника перед Фонд ом.

З метою розшуку майна боржн ика, ліквідатор звернувся із відповідними запитами та от римав відповіді від КП “Харк івське міське бюро технічної інвентаризації” (від 18.03.2011р.), Го ловне управління держкомзем у у Харківській області (від 15 .06.2011р.), та Інспекції держтехнаг ляду (від 14.06.11р.) за наслідками п роведених дій, будь-якого май на боржника, що можливо включ ити до ліквідаційної маси бо ржника, не виявлено.

Згідно довідки Управління ДАЇ УМВС України в Харківськ ої області (від 18.03.11р.) за банкру том лічиться транспортний за сіб - причеп 1987року випуску.

З метою встановлення факти чного місцезнаходження тран спортного засобу, що зареєст роване за Науково-виробничим підприємством товариством з обмеженою відповідальністю "Гіпросталь LTD", ліквідатор зве рнувся до Дзержинського РВ Х МУ ГУМВС України в Харківськ ій області та Дзержинського РВ ХМУ ГУМВС України в Харків ській області. Однак зазначе не майно знайти не вдалося та подальший пошук виявився не доцільним, з підстав викладе них у письмових поясненнях л іквідатора доданих до звіту.

Також, у банкрута рахувалас ь дебіторська заборгованіст ь перед Відкритим акціонерни м товариством «Куп' янським ливарним заводом». Однак у зв ' язку з ліквідацією зазначе ного дебітора (ухвала господ арського суду Харківської об ласті від 11 березня 2011року по с праві №Б-5635/2-30) дебіторські вимо ги не задоволені за недостат ністю майна та визнані погаш еними.

Виконавчих проваджень де с тороною є банкрут, окрім вико навчих проваджень щодо стягн ення грошових коштів на кори сть кредитора - АК «Харківо бленерго» не виявлено.

У зв' язку з фактичною відс утністю керівника боржника б удь-які документи ліквідатор у не передавались та ліквіда тором подано оголошення про недійсність установчих, бухг алтерських та фінансових док ументів Науково-виробничого підприємства товариства з о бмеженою відповідальністю "Г іпросталь LTD" (Газета “Премьер ” №206 (4586) від 02 вересня 2011року).

Згідно довідки ДПІ у Київсь кому р-ні м. Харкова від 05.09.2011рок у за банкрутом рахувались ві дкриті розрахункові рахунки в банківських установах.

Згідно довідок ПАТ «Укрком унбанк» від 24.02.12р. та ПАТ «Праве кс-Банк» від 29.02.12р. рахунки банк рута закриті.

Ліквідатором проведено зн ищення печатки та штампу бан крута, про що складено акт від 14 березня 2012року.

Про завершення ліквідацій ної процедури ліквідатором п овідомлено ДПІ Московського р-ну, УПФУ в Московському райо ні, ФСС з тимчасової втрати пр ацездатності Харківської об ласті, ФСС від нещасних випад ків у Московському р-ні та Хар ківській МЦЗ.

Фінансовий аналіз стану бо ржника не проводився у зв'язк у із відсутністю в розпорядж енні ліквідатора будь-якої п ервинної фінансової та бухга лтерської документації борж ника.

Оцінка та продаж майна борж ника не здійснювалися, у зв'яз ку із відсутністю майна борж ника, яке можна включити до лі квідаційної маси.

Звіт про виплачені кредито рам кошти ліквідатором не ск ладався, у зв'язку із відсутні стю будь-яких отриманих під ч ас здійснення ліквідаційної процедури активів банкрута.

Таким чином, за наслідками з дійсненої ліквідаційної про цедури, будь-які майнові або ф інансові активи, належні бор жнику, та за рахунок яких можл иве погашення вимог кредитор ів - відсутні.

Ст. 4-1 Господарського процес уального кодексу України встановлені форми господарс ького судового процесу. Госп одарські суду розглядають сп рави про банкрутство з ураху ванням особливостей, встанов лених законом України „Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом” (далі Закон про б анкрутство).

Згідно з п.6. ст. 31 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом” передба чено, що вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважаються погашени ми.

Згідно ст. 32 Закону України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом” передбачено , що господарський суд після з аслуховування звіту ліквіда тора або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердж ення звіту ліквідатора та лі квідаційного балансу. Пункт ом 2 ст.32 Закону передбачає, якщ о за результатами ліквідацій ного балансу після задоволен ня вимог кредиторів не залиш илося майна, господарський с уд виносить ухвалу про лікві дацію юридичної особи-банкру та.

Комітетом кредиторів на за сіданні 12 березня 2012року (прото кол №3) прийняте рішення: затве рдити звіт ліквідатора Наук ово-виробниче підприємство т овариство з обмеженою відпов ідальністю "Гіпросталь LTD"; та з авернутись до господарськог о суду з клопотанням про затв ердження ліквідаційного зві ту та ліквідаційного балансу .

Враховуючи, що ліквідатор з дійснив всі заходи по ліквід ації банкрута, суду надані до кументи, що свідчать про заве ршення ліквідаційної процед ури, у тому числі, ліквідаційн ий баланс станом на 14 березня 2012року з непогашеною кредитор ською заборгованістю в сумі 9065,2 тис. грн., суд вважає за необх ідне затвердити звіт ліквіда тора і ліквідаційний баланс, визнати погашеними вимоги к редиторів, не задоволені за н едостатністю майна банкрута , припинити провадження по сп раві і сповістити державні о ргани про ліквідацію банкрут а.

На підставі вищенаведеног о та керуючись ст.ст. 3-1, 32, п.6 ст.40, З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”, ст. 86 Господарського проц есуального кодексу України, суд-

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий с уду ліквідаційний звіт та лі квідаційний баланс.

2. Затвердити реєстр з непог ашеною кредиторською заборг ованістю в загальній сумі 9065187, 00грн. перед:

- АК «Харківобленерго» в сум і 9042187,00грн.;

- ТОВ «Агроремпоставка» в су мі 12000,00 грн.;

- ТОВ «Промспец Консалтинг» в сумі 11000,00грн.

3. Ліквідувати юридичну осо бу - Науково-виробниче підпр иємство товариство з обмежен ою відповідальністю "Гіпрост аль LTD", м. Харків, код 30752291, зареєс троване виконавчим комітето м Харківської міської ради в ід 03.02.2000р. № 14801440010010776, за адресою: м. Ха рків, вул. Чигирина Юлія, буд. 3, кв.52.

4. Провадження у справі Б-39/127-10 п рипинити.

5. Зобов`язати державного ре єстратора внести до Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців запис про проведення державної реєстрації припин ення юридичної особи, та пере дати органам, які здійснювал и облік, відповідне повідомл ення про зняття юридичної ос оби з обліку.

6. Дану ухвалу направити лік відатору, засновнику, фондам , Харківському обласному упр авлінню статистики, державно му органу з питань банкрутст ва, державному реєстратору.

Суддя Дзюба О.А.

Дата ухвалення рішення02.04.2012
Оприлюднено09.04.2012
Номер документу22406301
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-39/127-10

Постанова від 30.03.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 15.03.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 31.01.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 28.09.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 22.12.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 08.12.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 02.12.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 22.11.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 05.10.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні