Рішення
від 09.04.2012 по справі 1202/1711/2012
АНТРАЦИТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1202/1711/2012

Проваджен ня № 2/1202/663/2012

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 квітня 2012 року Антрацит івський міськрайонний суд лу ганської області

у складі:

судді: Афанасьєва В. О.

при секретарі : Л исенко Є.О.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у залі суд у м. Антрациту справу за позов ом Органа опіки та піклуванн я Антрацитівської райдержад міністрації в інтересах ОС ОБА_1 та ОСОБА_2 до ОСОБ А_3 про стягнення аліментів та оголошення розшуку

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Антрацитівського міськрайо нного суду з позовом до ОСО БА_3 про стягнення аліменті в та оголошення розшуку.

Позивач просить стягнути з відповідача аліменти на утр имання малолітніх дітей: ОС ОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 року н ародження та ОСОБА_2, ІНФ ОРМАЦІЯ_2 року народження, у розмірі 1/3 частини зі всіх вид ів заробітку (доходу) щомісяч но, але не менше за 30% прожитков ого мінімуму на дитину відпо відного віку до повноліття д итини, та оголосити розшук ві дповідача.

На підтвердження своїх вим ог, позивач посилався на те, що відповідачка є матір' ю мал олітніх ОСОБА_1, ІНФОРМА ЦІЯ_1 року народження та О СОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 року народження, але їх виховання м та утриманням не займаєтьс я, не цікавиться їх життям та з доров' ям, матеріально їх не забезпечує тривалий час і вз агалі покинула їх без засобі в до існування. ОСОБА_2 бул а знайдена за адресою: АДРЕ СА_2, дитина була покинута, до рослих поруч не було, відомос ті про батьків невідомі. Пізн іше за тією ж адресою було вил учено і малолітнього ОСОБА _1, який зміг повідомити, що ї х матір поїхала в інше місто, п окинувши дітей на випадкових знайомих. Малолітні діти бул и влаштовані до Антрацитівсь кого притулку для дітей «Анн ушка», де перебували до 27 січн я 2012 року. Згідно розпорядженн я голови Антрацитівської рай держадміністрації від 25.01.2012 ро ку №21 дітей було влаштовано д о Луганського обласного дитя чого будинку №1, де діти знаход яться на теперішній час. За пе ріод перебування в притулку мати періодично відвідувала їх до листопада 2011 року, після чого пропала і відомостей пр о її місце знаходження вже тр ивалий час немає. За період пе ребування дітей в Луганськом у дитячому будинку мати жодн ого разу не навідала їх, не поц ікавилась їх місцезнаходжен ням, життям та здоров' ям, том у позивач просить також огол осити розшук відповідача, ос кільки протягом тривалого ча су, місцезнаходження відпові дача не відоме.

Представник позивача у суд овому засіданні просила позо вні вимоги задовольнити поси лаючись на обставини викладе ні в позові, зазначив, що відпо відач не приймає участі в вих ованні дітей, тому на теперіш ній час вони знаходяться в ди тячому будинку, просить стяг нути з неї аліменти на утрима ння дітей, а саме на ОСОБА_1 на його особовий рахунок в «Д ержавному ощадному банку» та на утримання ОСОБА_2 на ко ристь Луганського обласного дитячого будинку №1, оскільки остання не має свідоцтва про народження без якого неможл иво відкрити рахунок в банку .

Прокурор в судовому засіда нні просила задовольнити поз овні вимоги Органу опіки та п іклування Антрацитівської р айдержадміністрації, оскіль ки відповідачка не виконує б атьківські обов' язки відно сно своїх малолітніх дітей в наслідок чого вони не отриму ють належного виховання та п ідтримки.

Дослідивши матеріали спра ви, суд вважає, позов таким, що підлягає задоволенню з наст упних підстав.

Відповідачка є матір' ю ма лолітніх ОСОБА_1, ІНФОР МАЦІЯ_1 року народження та ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 рок у народження (а.с.4,5,6,8). Від викон ання обов' язків щодо утрима ння дітей ухиляється (а.с. 10,11), вн аслідок чого діти були перед ані до притулку для дітей «Ан нушка» м.Антрацит Луганської області (а.с.12). За розпорядженн ям голови районної державної адміністрації діти були вла штовані до Луганського облас ного дитячого будинку №1 (а.с.14), де і знаходяться на теперішн ій час (а.с. 15,16). Відомості щодо м ісця проживання відповідачк и відсутні (а.с.20).

Відповідачка аліментів на користь інших осіб не сплачу є і має можливість надавати м атеріальну допомогу на утрим ання дітей.

Беручи до уваги, що батьки з обов'язані утримувати своїх неповнолітніх дітей, суд вва жає, що позов заявлено обґрун товано, його було підтвердже но доданими до позову докуме нтами, тому він підлягає задо воленню.

Крім того, суд вважає необхі дним оголосити ОСОБА_3, І НФОРМАЦІЯ_3 року народження у розшук, оскільки місцезнах одження її невідоме.

З відповідача також підляг ає стягненню судовий збір.

Відповідно до ст.367 ЦПК Украї ни суд вважає необхідним доп устити негайне виконання ріш ення у межах сплати платежу з а один місяць.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст.10, 11, 60, 78, 79, 81, 212-215, 367 ЦПК У країни, ст.ст. 180-183 СК України, су д, -

В И Р І Ш И В:

Позов Органа опіки та піклування Антрацитівської райдержадміністрації в інте ресах ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про стягнення а ліментів та оголошення розшу ку - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_3, ІНФ ОРМАЦІЯ_3 року народження, у родженки м.Сніжне Донецько ї області на утримання мало літніх дітей: ОСОБА_1, ІН ФОРМАЦІЯ_1 року народження на рахунок №НОМЕР_1 Відкри того акціонерного товариств а «Держаний ощадний банк» та ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 р оку народження на користь Лу ганського обласного дитячог о будинку№1 (р/р35417007001553 УДК у м.Луга нську ГУДКУ у Луганській обл асті МФО 804013, код 20155957) у розмірі 1/3 ч астини з усіх видів заробітк у (доходу) щомісячно, але не ме нше за 30% прожиткового мінімум у на дитину відповідного вік у, починаючи з 22 березня 2012 року і до повноліття дітей.

Стягнути з ОСОБА_3 судов ий збір у розмірі 214 грн. 60 коп. (д вісті чотирнадцять грн. 60 коп. ).

Оголосити розшук ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 року народж ення, уродженки м.Сніжне До нецької області, яка зареєс трована: АДРЕСА_1.

Розшук покласти на Антраци тівський РВ УМВС України в Лу ганській області.

Відповідно до ст. 367 ЦПК Украї ни допустити негайне виконан ня рішення у межах сплати пла тежу за один місяць.

Апеляційна скарга на рішен ня суду може бути подана до ап еляційного суду Луганської о бласті через Антрацитівськи й міськрайонний суд протягом десяти днів з моменту його пр оголошення.

Особами, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час п роголошення судового рішенн я апеляційна скарга на рішен ня може бути подана протягом десяти днів з дня отримання й ого копії.

Рішення надруковано у нара дчій кімнаті.

Суддя

Антрацитівського міськрай онного суду В. О. Афанасьєв

СудАнтрацитівський міськрайонний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення09.04.2012
Оприлюднено12.04.2012
Номер документу22436069
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —1202/1711/2012

Рішення від 09.04.2012

Цивільне

Антрацитівський міськрайонний суд Луганської області

Афанасьєв В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні