Постанова
від 27.03.2012 по справі 2а-737/12/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИ Й ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" березня 2012 р. Справа № 2a-737/12/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружн ий адміністративний суд у ск ладі:

Судді Микитюка Р.В.

при секретарі Дущак С.М.

за участю представника поз ивача - Воришко Я.Я.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду адміністративну спра ву

за позовом: Державної по даткової інспекції в м. Івано -Франківську

до відповідача: ТОВ "Інв ест Фінанс Компані"

про стягнення податкового боргу в сумі 1115,83 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

державна податко ва інспекція в м. Івано-Франкі вську звернулася до суду з ад міністративним позовом до то вариства з обмеженою відпові дальністю "Інвест Фінанс Ком пані" про стягнення податков ого боргу в сумі 1115,83 грн.

Позовні вимоги мотивован і тим, що відповідачем в поруш ення статті 16.1.4 Податкового Ко дексу України не сплачені по даткові зобов' язані в розмі рі 1115,83 грн., зокрема по податку на доходи найманих працівник ів в сумі 1095,14 грн., з яких основн е зобов'язання 1055,34 грн., та пеня 39,80 грн.; податку на прибуток в с умі 20,69 грн., з яких основне зобо в'язання 20,03 грн., та пеня 0,66 грн.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав з підстав, викла дених в позовній заяві. Проси в позов задовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, поштова кореспонденція, я ка направлялася відповідачу на адресу, зазначену в Єдином у державному реєстрі юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців повернулася на адрес у суду з відміткою що адресан та за зазначеною адресою не і снує. Своїм правом на подання письмового заперечення прот и позову відповідач не скори стався.

Згідно частини 4 статті 33 Код ексу адміністративного судо чинства України у разі ненад ання особами, які беруть учас ть у справі, інформації щодо ї х поштової адреси судовий ви клик або судове повідомлення надсилаються: юридичним осо бам та фізичним особам-підпр иємцям - за адресою місцезна ходження (місця проживання), щ о зазначена в Єдиному держав ному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців . У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за так ою адресою вважається, що суд овий виклик або судове повід омлення вручене їм належним чином. Таким чином, суд вважає , що відповідача належним чин ом було повідомлено про дату , час та місце судового засіда ння.

За змістом частини 4 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції Закону від 17.11.2011 року) у разі неприбуття відповіда ча, належним чином повідомле ного про дату, час і місце судо вого розгляду, без поважних п ричин розгляд справи може не відкладатися і справу може б ути вирішено на підставі ная вних у ній доказів.

Судом, за умови належного по відомлення відповідача про р озгляд справи у відповідност і до вимог частини 3 статті 33 та частини 3 статті 35 Кодексу адм іністративного судочинства України, продовжено розгляд справи за відсутності відпо відача на підставі частини 4 с татті 128 коментованого Кодекс у.

Дослідивши наявні та подан і докази, заслухавши пояснен ня представника позивача, су дом встановлено наступне.

ТзОВ "Інвест Фінанс Компані " зареєстровано як суб' єкт г осподарської діяльності юри дична особа 30.07.2008 року та взято на облік як платник податків в ДПІ в м. Івано-Франківську.

Згідно частини 1 статті 67 Кон ституції України кожен зобов 'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, вс тановлених законом.

Пунктом 16.4.1 статті 16 Податков ого кодексу України передбач ено, що платник податків зобо в' язаний сплачувати податк и та збори в строки та у розмір ах, встановлених цим Кодексо м.

Згідно пункту 14.1.175 статті 14 По даткового Кодексу Податкови й борг - сума грошового зобо в' язання (з урахуванням штр афних санкцій за їх наявност і), самостійно узгодженого пл атником податків або узгодже ного в порядку оскарження, ал е не сплаченого у встановлен ий цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму тако го грошового зобов' язання.

Пунктом 5.4.1 Кодексу передбач ено, що крім випадків, передба чених податковим законодавс твом, платник податків самос тійно обчислює суму податков ого та/або грошового зобов' язання та/або пені, яку зазнач ає у податковій (митній) декла рації або уточнюючому розрах унку, що подається контролюю чому органу у строки, встанов лені цим Кодексом.

Відповідно до пункту 57.1 стат ті 57 Кодексу платник податків зобов' язаний самостійно сп латити суму податкового зобо в' язання, зазначену у подан ій ним податковій декларації , протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного стр оку, передбаченого цим Кодек сом для подання податкової д екларації, крім випадків, вст ановлених цим Кодексом.

Пунктом 129.1.1 статті 129 Податко вого Кодексу передбачено, що після закінчення встановлен их цим Кодексом строків пога шення узгодженого грошового зобов' язання на суму подат кового боргу нараховується п еня.

У відповідності до пункту 59 .1 статті 59 Кодексу у разі коли п латник податків не сплачує у згодженої суми грошового зоб ов' язання в установлені зак онодавством строки, орган де ржавної податкової служби на дсилає (вручає) йому податков у вимогу в порядку, визначену для надсилання (вручення) под аткового повідомлення-рішен ня. Податкова вимога надсила ється платникам податків, як і самостійно подали податков і декларації, але не погасили суми податкових зобов' яза нь у встановлені цим Кодексо м строки, без попереднього на дсилання (вручення) податков ого повідомлення-рішення.

Відповідачу податковим ор ганом направлялася податков а вимога форми «Ю»від 31.03.2011 року №946, однак вона залишена ним бе з виконання. (а.с.10).

Відповідно до ст. 16 Закону Ук раїни від 21.12.2000 року “Про порядо к погашення зобов' язань пла тників податків перед бюджет ами та державними цільовими фондами” нараховано пеню: пр и самостійному нарахуванні с уми податкового зобов' язан ня платником податків - від першого робочого дня, наступ ного за останнім днем гранич ного строку сплати податково го зобов' язання, при нараху ванні суми податкового зобов ' язання контролюючими орга нами - від першого робочого дня, наступного за останнім д нем граничного строку сплати податкового зобов' язання, визначеного у податковому по відомленні.

Пунктом 95.2 статті 95 Податков ого Кодексу передбачено стяг нення коштів та продаж майна платника податків провадить ся не раніше ніж через 60 кален дарних днів з дня надіслання такому платнику податків ви моги.

Згідно пункту 95.3 статті 95 Код ексу стягнення коштів з раху нків платника податків у бан ках обслуговуючих такого пла тника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направл яється до виконання органам державної податкової служби , у розмірі суми податкового б оргу або його частини. Орган д ержавної податкової служби з вертається до суду щодо нада ння дозволу на погашення усі єї суми податкового боргу за рахунок майна платника пода тків, що перебуває у податков ій заставі. Рішення суду щодо надання вказаного дозволу є підставою для прийняття орг аном державної податкової сл ужби рішення про погашення у сієї суми податкового боргу. Рішення органу державної по даткової служби підписуєтьс я його керівником та скріплю ється гербовою печаткою орга ну державної податкової служ би. Перелік відомостей, які за значаються у такому рішенні, встановлюється центральним органом державної податково ї служби.

Згідно пункту 95.4. статті 95 Под аткового Кодексу орган держа вної податкової служби на пі дставі рішення суду здійснює стягнення коштів у рахунок п огашення податкового боргу з а рахунок готівки, що належит ь такому платнику податків.

Податковий борг відповіда ча складає 1115,83 грн., зокрема по п одатку на доходи найманих пр ацівників в сумі 1095,14 грн., з яких за основним зобов'язанням 1055, 34 грн., та 39,80 грн. пені; податку н а прибуток - 20,69 грн., з яких основ не зобов'язання 20,03 грн., та пеня 0,66 грн.

Заборгованість відповідач а підтверджується довідкою п ро борг за платежами від 30.09.2011 р оку за №385, корінцем податково ї вимоги від 31.03.2011 року за №946, под атковою декларацією з податк у на доходи фізичних осіб за б ерезень 2011 року, декларацією з а податку на прибуток підпри ємства за 2011 рік.

Враховуючи вищенаведене, с уд вважає вимоги позивача об ґрунтованими, а позов таким, щ о підлягає до задоволення.

На підставі ст. 124 Конс титуції України, керуючись с т. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, суд,-

ПО СТАНОВИВ:

Позов задовольнити п овністю.

Стягнути з Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Інвест Фінанс Компані", 76018, в ул.Гаркуші, 36, офіс, 11, м. Івано-Фр анківськ, код ЄДРПОУ 35915829 в дохо д Державного бюджету України податковий борг в сумі 1115,83 грн . (одна тисяча сто п"ятнадцять гривень 83 коп.) з розрахункови х рахунків в банках, які обслу говують даного платника пода тів та за рахунок готівки що н алежить відповідачу.

Постанова може бути оскар жена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодек су адміністративного судочи нства України, апеляційна ск арга на постанову суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Івано-Франківський окруж ний адміністративний суд.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодекс ом адміністративного судочи нства України, якщо таку скар гу не було подано.

Суддя: Мики тюк Р.В.

Постанова складен а в повному обсязі 02.04.2012 року.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.03.2012
Оприлюднено12.04.2012
Номер документу22469164
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-737/12/0970

Постанова від 27.03.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Ухвала від 15.03.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Постанова від 27.03.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Постанова від 27.03.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Ухвала від 15.03.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні