Постанова
від 03.04.2012 по справі 38/5005/15761/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.04.12р. Справа № 38/5005/15761/2011

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Бондарєв Е.М.

при секретарі судового за сідання Казаровій А.Г.

за участю представників ст орін:

від боржника - не з'явився

за участю - Самошост І.І., р озпорядник майна

розглянувши справу

за заявою товариства з о бмеженою відповідальністю "Р еєстр-Дніпро", м. Дніпропетров ськ

до боржника товариства з обмеженою відповідальніст ю "Реєстр-Дніпро", м. Дніпропет ровськ, Кіровський район, вул . Ленінградська, 68 (ЄДРПОУ 32014318)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі п орушено 09.11.11р.

Ухвалою від 29.11.11р. введена про цедура розпорядження майном боржника товариства з обмеж еною відповідальністю "Реєст р-Дніпро", м. Дніпропетровськ, Кіровський район, вул. Ленінградська, 68, (Є ДРПОУ 32014318) та призначено розпо рядником майна боржника арбі тражного керуючого Самошост Ігоря Івановича, ліцензія се рія НОМЕР_1 від 07.02.2011р. (49000, АД РЕСА_1, ІПН НОМЕР_2).

В газеті "Голос України" від 16.12.11р. № 238 (5238) опубліковано оголо шення про порушення господар ським судом провадження у сп раві про банкрутство боржник а. 17.12.11р. в газеті "Голос України " № 239 (5239) опубліковане оголошенн я про внесення виправлення в оголошення опубліковане 16.12.11р . в газеті "Голос України" № 238 (538).

28.02.12р. затверджено реєстр вим ог кредиторів у справі на заг альну суму 318 580 грн.

Згідно протоколу зборів кр едиторів від 05.03.12р. обрано комі тет кредиторів у складі: ТОВ "П ридніпровський випробуваль но-сертифікаційний центр", та закрите акціонерне товарист во "Інформсистема".

06.03.2012р. до господарського суд у Дніпропетровської області надійшло:

- клопотання розпорядника майна з протоколом зборів ко мітету кредиторів № 1 від 05.03.12р. щодо відкриття ліквідаційно ї процедури у справі.

- клопотання голови коміте ту кредиторів в якому просит ь визнати ТОВ "Реєстр-Дніпро" б анкрутом і відкрити ліквідац ійну процедуру та призначити ліквідатором по справі арбі тражного керуючого Самошост а І.І. (ліцензія серії НОМЕР_1 від 07.02.2011р.).

Враховуючи рішення коміте ту кредиторів та той факт, що п ропозиції по санації боржник а до суду не надходили, господ арський суд прийшов до висно вку про необхідність прийнят тя постанови про визнання бо ржника банкрутом та відкритт я ліквідаційної процедури ст роком на 1 рік згідно статті 22 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”, призначення ліквідаторо м арбітражного керуючого Сам ошоста І.І., ліцензія серія Н ОМЕР_1 від 07.02.2011р.

Згідно до ст. 23 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" з дня прийн яття господарським судом пос танови про визнання боржника банкрутом і відкриття лікві даційної процедури: підприєм ницька діяльність банкрута з авершується закінченням тех нологічного циклу з виготовл ення продукції у разі мо жливості її продажу; строк ви конання всіх

грошових зобов'язань б анкрута та зобов'язання щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування та ін ші види загальнообов'язковог о державного соціального стр ахування, податків і зборів (о бов'язкових платежів) вважає ться таким, що настав; припиня ється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та ін ших економічних санкцій по в сіх видах заборгованості бан крута; відомості про фінансо ве становище банкрута перест ають бути конфіденційними чи становити комерційну таємни цю; укладення угод, пов'язаних з відчуженням майна банкрут а чи передачею його майна тре тім особам, допускається в по рядку, передбаченому цим роз ділом; скасовується арешт, на кладений на майно боржника, в изнаного банкрутом, чи інші о бмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накл адення нових арештів або інш их обмежень щодо розпоряджен ня майном банкрута не допуск ається; вимоги за зобов'язанн ями боржника, визнаного банк рутом, що виникли під час пров едення процедур банкрутства , можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної проце дури; виконання зобов'язань б оржника, визнаного банкрутом , здійснюється у випадках і по рядку, передбаченому цим роз ділом.

З дня прийняття господарс ьким судом постанови про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури припиняються повноваж ення органів управління банк рута щодо управління банкрут ом та розпорядження його май ном, якщо цього не було зробле но раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'яз ку з банкрутством підприємст ва, про що робиться запис у йог о трудовій книжці, а також при пиняються повноваження влас ника (власників) майна банкру та, якщо цього не було зроблен о раніше.

Опублікування відомостей про визнання боржника банкру том і відкриття ліквідаційно ї процедури здійснюється лік відатором у офіційних друков аних органах за рахунок банк рута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про виз нання боржника банкрутом.

Не дозволяється опублікув ання або розголошення іншим чином відомостей про визнанн я боржника банкрутом до дня п рийняття господарським судо м постанови про визнання бор жника банкрутом.

Відомості про визнання бор жника банкрутом і про відкри ття ліквідаційної процедури повинні містити: найменуван ня та інші реквізити боржник а, визнаного банкрутом; найме нування господарського суду , в провадженні якого знаходи ться справа про банкрутство; дату прийняття господарськи м судом постанови про визнан ня боржника банкрутом і відк риття ліквідаційної процеду ри; відомості про ліквідатор а (ліквідаційну комісію).

Порядок пред'явлення вимог кредиторів, виявлення майна банкрута, його реалізації і з адоволення вимог кредиторів визначений ст.ст.26, 29, 30, 31 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом", які не передбачають можливості звернення стягнення на майно боржника та задоволення вим ог кредиторів поза межами пр овадження у справі про банкр утство, у тому числі в порядку , встановленому Законами Укр аїни "Про заставу", "Про іпотек у", "Про задоволення вимог кред иторів та реєстрацію обтяжен ь".

Ліквідатор з дня свого приз начення здійснює такі повнов аження: приймає до свого віда ння майно боржника, вживає за ходів по забезпеченню його з береження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює ін вентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодав ством; аналізує фінансове ст ановище банкрута; виконує по вноваження керівника (органі в управління) банкрута; очолю є ліквідаційну комісію та фо рмує ліквідаційну масу; пред 'являє до третіх осіб вимоги щ одо повернення дебіторської заборгованості банкруту; ма є право отримувати кредит дл я виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняються внаслідок ліквідації банкру та, який відшкодовується в пе ршу чергу згідно зі статтею 31 цього Закону за рахунок кошт ів, одержаних від продажу май на банкрута; з дня визнання бо ржника банкрутом та відкритт я ліквідаційної процедури по відомляє працівників банкру та про звільнення та здійсню є його відповідно до законод авства України про працю. Вип лата вихідної допомоги звіль неним працівникам банкрута п ровадиться ліквідатором у пе ршу чергу за рахунок коштів, о держаних від продажу майна б анкрута або отриманого для ц ієї мети кредиту; заявляє в ус тановленому порядку запереч ення по заявлених до боржник а вимогах поточних кредиторі в за зобов'язаннями, які виник ли під час провадження у спра ві про банкрутство, і є неопла ченими; з підстав, передбачен их частиною десятою статті 17 ц ього Закону, подає до господа рського суду заяви про визна ння недійсними угод боржника ; вживає заходів,

спрямованих на пошук, вияв лення та повернення майна ба нкрута, що знаходиться у трет іх осіб; передає у встановлен ому порядку на зберігання до кументи банкрута, які відпов ідно до нормативно-правових документів підлягають обов'я зковому зберіганню; реалізує майно банкрута для задоволе ння вимог, включених до реєст ру вимог кредиторів, у порядк у, передбаченому цим Законом ; повідомляє про своє признач ення державний орган з питан ь банкрутства в десятиденний строк з дня прийняття рішенн я господарським судом та над ає державному органу з питан ь банкрутства інформацію для ведення єдиної бази даних що до підприємств-банкрутів; зд ійснює інші повноваження, пе редбачені цим Законом.

Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідато ра відповідні посадові особи банкрута зобов'язані переда ти бухгалтерську та іншу док ументацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідато ру. У разі ухилення від викона ння зазначених обов'язків ві дповідні посадові особи банк рута несуть відповідальніст ь відповідно до законів Укра їни. З дня призначення ліквід атора до нього переходять пр ава керівника (органів управ ління) юридичної особи - банкр ута. Ліквідатор (арбітражний керуючий) має право замовити виготовлення дубліката печа тки та штампів у разі їх втрат и.

Дії ліквідатора (ліквідаці йної комісії) можуть бути оск аржені до господарського суд у власником майна (органом, уп овноваженим управляти майно м) банкрута; особою, яка відпов ідає за зобов'язаннями банкр ута; кожним кредитором окрем о або комітетом кредиторів; о собою, яка, посилаючись на сво ї права власника або іншу під ставу, передбачену законом ч и договором, оспорює правомі рність віднесення майнових а ктивів або коштів до ліквіда ційної маси.

При здійсненні своїх повно важень ліквідатор має право заявити вимоги до третіх осі б, які відповідно до законода вства несуть субсидіарну від повідальність за зобов'язанн ями боржника у зв'язку з довед енням його до банкрутства. Ро змір зазначених вимог визнач ається виходячи з різниці мі ж сумою вимог кредиторів і лі квідаційною масою.

Стягнені суми включаються в ліквідаційну масу і можуть бути використані тільки для задоволення вимог кредиторі в у порядку черговості, встан овленої статтею 31 цього Закон у.

Відповідно до вимог ст.26 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " усі види майнових активів (ма йно та майнові права) банкрут а, які належать йому на праві в ласності або повного господа рського відання на дату відк риття ліквідаційної процеду ри та виявлені в ході ліквіда ційної процедури, включаютьс я до складу ліквідаційної ма си, за винятком об'єктів житло вого фонду, в тому числі гурто житків, дитячих дошкільних з акладів та об'єктів комуналь ної інфраструктури, які в раз і банкрутства підприємства п ередаються в порядку, встано вленому законодавством, до к омунальної власності відпов ідних територіальних громад без додаткових умов і фінанс уються в установленому поряд ку. Речі, визначені родовими о знаками, що належать банкрут у на праві володіння або кори стування, включаються до скл аду ліквідаційної маси. Майн о банкрута, що є предметом зас тави, включається до складу л іквідаційної маси, але викор истовується виключно для пер шочергового задоволення вим ог заставодержателя. Індивід уально визначені речі, що нал ежать банкруту на підставі р ечових прав, крім права власн ості і повного господарськог о відання, не можуть бути вклю чені до складу ліквідаційної маси.

Оцінка майна банкрута пров одиться відповідно до вимог ст.29 Закону України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом".

Після проведення інвентар изації та оцінка майна банкр ута ліквідатор розпочинає пр одаж майна банкрута, передба ченою ст. 30 вищевказаного зако ну.

Ліквідатор зобов'язаний ви користовувати при проведенн і ліквідаційної процедури ті льки один рахунок банкрута в банківській установі. Інші р ахунки, виявлені при проведе ні, ліквідаційної процедури , підлягають закриттю. Залиш ки коштів на цих рахунках п ерераховуються на основний р ахунок банкрута.

Кошти, які надходять при про веденні ліквідаційної проце дури, зараховуються на основ ний рахунок боржника. З основ ного рахунку здійснюються ви плати кредиторам у порядку, п ередбаченому статтею 31 цього Закону. Продаж майна банкрут а оформляється договорами ку півлі-продажу, які укладають ся між ліквідатором і покупц ем відповідно до законів Укр аїни.

Кошти, одержані від продажу майна банкрута, спрямовують ся на задоволення вимог кред иторів, у порядку, встановлен ому ст.31 цього Закону.

Після завершення усіх розр ахунків з кредиторами, лікві датор подає до господарськог о суду звіт

та ліквідаційний баланс , до якого додаються всі докум енти, пов'язані з ліквідаційн ою процедурою у справі.

Виходячи із положень стат ті 11-1 Закону України "Про держа вну податкову службу в Украї ні" копію цієї постанови напр авити до органу державної по даткової служби за місцезнах одженням банкрута для розгля ду питання щодо проведення п озапланової перевірки своєч асності, достовірності, повн оти нарахування та сплати по датків та зборів (обов'язкови х платежів). Матеріали за резу льтатами перевірки направит и для долучення до справи про банкрутство.

Враховуючи викладене, керу ючись ст.86 Господарського про цесуального кодексу України , ст.ст.16, 22-34 Закону України "Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом", суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати товариство з обм еженою відповідальністю "Реє стр-Дніпро", м. Дніпропетровсь к, Кіровський район, вул. Ленін градська, 68, (ЄДРПОУ 32014318) - б анкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру у справі строком на 1 рі к до 03.04.13 року.

Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальніст ю "Реєстр-Дніпро", м. Дніпропет ровськ, Кіровський район, вул . Ленінградська, 68 (ЄДРПОУ 32014318) призначити арбітражного к еруючого Самошост Ігоря Іван овича (ліцензія серія НОМЕР _1 від 07.02.2011р.), АДРЕСА_1, ідент ифікаційний номер НОМЕР_2 .

Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном, п овноваження власника (власни ків) майна банкрута, покласти на ліквідатора виконання їх повноважень.

Зобов'язати ліквідатора Самошост І.І. у 5-ти денний те рмін з дня прийняття цієї пос танови опублікувати оголоше ння в офіційних друкованих о рганах про визнання боржника банкрутом і відкриття лікві даційної процедури.

Зобов'язати ліквідатора не відкладно прийняти до свого відання майно боржника, вжив ати заходів по забезпеченню його збереження, виконувати функції з управління та розп орядження майном банкрута, з дійснити інвентаризацію та о цінку майна банкрута згідно з законодавством, виконувати повноваження керівника (орг анів управління) банкрута, фо рмувати ліквідаційну масу, р еалізовувати майно банкрута для задоволення вимог креди торів у порядку, передбачено му Законом України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом", здійснювати інші пов новаження, передбачені цим З аконом.

Ліквідатору використову вати при проведенні ліквідац ійної процедури тільки один рахунок боржника в банківськ ій установі. Інші рахунки бор жника підлягають закриттю лі квідатором.

Реалізація майна боржника , звернення на нього стягненн я кредиторами, а також задово лення вимог кредиторів боржн ика відбувається виключно в порядку, визначеному Законом України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Зобов'язати ліквідатора С амошост І.І. у строк до 03.04.13р. подати на затвердження до г осподарського суду звіт та л іквідаційний баланс з докуме нтами, які відбувались при зд ійсненні ліквідаційної проц едури, копії договорів купів лі-продажу, акти приймання-пе редач і майна, документи, які п ідтверджують погашення вимо г кредиторів, тощо;

- не рідше одного разу на міс яць надавати комітету кредит орів звіт про свою діяльніст ь інформацію про фінансове с тановище і майно боржника на день відкриття ліквідаційно ї процедури та при проведенн і ліквідаційної процедури, в икористання коштів боржника , а також іншу інформацію на ви могу комітету кредиторів;

- у ліквідаційному балансі в ідображати капіталізовані с уми на відшкодування шкоди, з авданої працівникам підприє мства-банкрута, що отримали т рудове каліцтво чи професійн е захворювання.

Зобов' язати керівника б анкрута - товариства з обме женою відповідальністю "Реєс тр-Дніпро", м. Дніпропетровськ , Кіровський район, вул. Ленінг радська, 68 (ЄДРПОУ 31898098) у п' ятна дцятиденний строк передати л іквідатору бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи та інші мате ріальні цінності банкрута.

Суддя Е.М. Бондарєв

Дата ухвалення рішення03.04.2012
Оприлюднено12.04.2012
Номер документу22473639
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —38/5005/15761/2011

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 22.05.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 16.05.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Постанова від 03.04.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 12.03.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 28.02.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 13.02.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 13.01.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 29.11.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні