Постанова
від 20.03.2012 по справі 5023/7424/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. ка нцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідац ійного балансу

"20" березня 2012 р. Справ а № 5023/7424/11

вх. № 7424/11

Суддя господарського суд у Дзюба О.А.

при секретарі судового за сідання Шаповалов О.В.

За участю:

Ліквідатора - ОСОБА_1 дов іреність від 03.01.2012р. (ДПІ Київсь кого району)

По справі за заявою ДПІ Киї вського району м. Харкова та Х арківський міський центр зай нятості, м. Харків

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю "ТД МИР-2", м. Ха рків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарс ького суду від 28 вересня 2011року суд визнав боржника Товарис тво з обмеженою відповідальн істю "ТД МИР-2", м. Харків банкрут ом та відкрив ліквідаційну п роцедуру, призначив ліквідат ором банкрута ініціюючого кр едитора - ДПІ у Київському р -ні м. Харкова, якого суд зобов ' язав виконати всі дії пере дбачені ст.ст. 25- 34, 52 Закону Укр аїни „Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”.

До канцелярії суду від лікв ідатора надійшов повний звіт та документи, які підтверджу ють виконання роботи по лікв ідації банкрута (вх№ 3639).

Ухвалою господарського су ду Харківської області від 24 л ютого 2012року призначено до ро згляду звіт ліквідатора на 20 б ерезня 2012року.

В судовому засіданні лікві датор - представник ДПІ у Ки ївському р-ні довів суду звіт про виконану роботу по лікві дації банкрута, та просив зат вердити ліквідаційний звіт т а ліквідаційний баланс.

Розглянувши наданий суду з віт про виконану роботу з лік відації банкрута, документи, що свідчать про виконання лі квідаційної процедури, заслу хавши пояснення ліквідатора , суд встановив, що після визна ння Товариства з обмеженою в ідповідальністю "ТД МИР-2" банк рутом, призначення ліквідато ра і відкриття ліквідаційної процедури ліквідатором було проведені необхідні дії з лі квідації банкрута, у тому чис лі:

На виконання постанови гос подарського суду ліквідатор ом в газеті “Вся харьковская недвижимость” №53 від 06 жовтня 2011року розміщене оголошення про визнання боржника - Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "ТД МИР-2" банкрутом та в ідкриття ліквідаційної проц едури.

З метою виявлення потенцій них кредиторів боржника, лік відатор звернувся із відпові дними запитами та отримав ві дповіді від УПФУ в Київськом у районі м. Харкова, листом від 26.10.11р. ПФУ повідомило, що боржни к не має заборгованості по сп латі збору на обов'язкове дер жавне пенсійне страхування, а також єдиного внеску на заг альнообов'язкове державне со ціальне страхування; ФСС від нещасних випадків у Київськ ому р-ні листом від 06.10.11р. повідо мив, що у боржника заборгован ість перед Фондом відсутня; Ф СС з тимчасової втрати праце здатності Харківської облас ті листом від 26.10.11р. повідомив п ро відсутність заборгованос ті боржника перед Фондом.

Харківський міський центр зайнятості листом від 11.10.11р. п овідомив що сума боргу яка ра хується за банкрутом станови ть 52,27грн., зазначені вимоги лік відатором визнані та включен і до реєстру вимог кредиторі в.

Отже до реєстру кредиторів боржника включені грошові в имоги кредиторів:

- ДПІ у Київському р-ні м. Харк ова в сумі 4420,00грн.;

- Харківського міського цен тру зайнятості в сумі 52,27 грн.

Крім того, з метою виявлення потенційних кредиторів борж ника, ліквідатор звернувся д о Київського відділу державн ої виконавчої служби Харківс ького міського управління юс тиції із запитом щодо існуюч их виконавчих проваджень щод о стягнення грошових коштів або іншого майна із боржника на користь третіх осіб.

Згідно довідки ВДВС Київсь кого р-ну від 07.10.2011року виконавч их проваджень, де стороною є Т овариство з обмеженою відпов ідальністю "ТД МИР-2" на викона нні у відділі не знаходяться .

Інвентаризації майна борж ника не проводилась, у зв' яз ку з відсутністю будь-яких ма йнових активів.

З метою розшуку майна боржн ика, ліквідатор звернувся із відповідними запитами та от римав відповіді від Управлі ння ДАЇ УМВС України в Харків ської області (від 14.02.12р.), КП “Ха рківське міське бюро технічн ої інвентаризації”(від 24.10.2011р.), Управління держкомзему у м. Х аркові (№43350/08 від 04.07.2011р.), Інспекці ї держтехнагляду (11.10.11р.) та Інсп екції держтехнагляду (від 20.12.11 р.) за наслідками проведених д ій, будь-якого майна боржника , що можливо включити до лікві даційної маси боржника, не ви явлено.

З метою з' ясування питанн я, чи порушувалась у відношен ні керівництва боржника крим інальна справа, ліквідатор з вернувся до керівництва ДПІ у Київському р-ні м. Харкова т а ним отримана відповідь (від 24.02.11р.), що кримінальні справи в ідносно посадових осіб Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "ТД МИР-2" не порушувало сь, до провадження не приймал ись та не розслідувались.

Ліквідатором подано оголо шення про недійсність печатк и, штампу, оригіналів установ чих документів Товариства з обмеженою відповідальністю "ТД МИР-2" (Газета “Вся харьковс кая недвижимость” №53 від 06 жов тня 2011року).

Згідно довідки ДПІ у Київсь кому р-ні м. Харкова відкриті р озрахункові рахунки у банкру та відсутні.

Ліквідатором, в межах здійс нення ліквідаційної процеду ри, не знайдено будь-яких відо мостей або документів, на під твердження існування дебіто рської заборгованості боржн ика.

Про завершення ліквідацій ної процедури ліквідатором п овідомлено УПФУ в Київського районі, ФСС з тимчасової втра ти працездатності Харківськ ої області, ФСС від нещасних в ипадків у Київського р-ні та Х арківській МЦЗ.

Фінансовий аналіз стану бо ржника не проводився у зв'язк у із відсутністю в розпорядж енні ліквідатора будь-якої ф інансової документації борж ника.

Оцінка та продаж майна борж ника не здійснювалися, у зв'яз ку із відсутністю будь-якого виявленого майна боржника.

Звіт про виплачені кредито рам кошти ліквідатором не ск ладався, у зв'язку із відсутні стю будь-яких виявлених та от риманих під час здійснення л іквідаційної процедури грош ових коштів.

Таким чином, за наслідками з дійсненої ліквідаційної про цедури, будь-які майнові або ф інансові активи, належні бор жнику, та за рахунок яких можл иве погашення вимог кредитор ів - відсутні.

Ст. 4-1 Господарського процес уального кодексу України встановлені форми господарс ького судового процесу. Госп одарські суду розглядають сп рави про банкрутство з ураху ванням особливостей, встанов лених законом України „Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом” (далі Закон про б анкрутство).

Згідно з п.6. ст. 31 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом” передба чено, що вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважаються погашени ми.

Згідно ст. 32 Закону України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом” передбачено , що господарський суд після з аслуховування звіту ліквіда тора або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердж ення звіту ліквідатора та лі квідаційного балансу. Пункт ом 2 ст.32 Закону передбачає, якщ о за результатами ліквідацій ного балансу після задоволен ня вимог кредиторів не залиш илося майна, господарський с уд виносить ухвалу про лікві дацію юридичної особи-банкру та.

Отже, враховуючи, що ліквіда тором проведені всі необхідн і дії по ліквідації банкрута , ліквідатором представлений суду ліквідаційний баланс с таном на 17 лютого 2012року, з непо гашеною кредиторською забор гованістю на загальну суму 4,5 тис.грн., при таких обставинах суд вважає за необхідне, затв ердити ліквідаційний баланс , звіт ліквідатора, реєстр з не погашеною кредиторською заб оргованістю та припинити про вадження по справі.

На підставі вищенаведеног о та керуючись ст.ст. 3-1, 32, п.6 ст.40, 5 2 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”, ст. 86 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду ліквідаційний звіт та л іквідаційний баланс.

2. Затвердити реєстр з непог ашеною кредиторською заборг ованістю в загальній сумі 4472,27г рн. перед:

- ДПІ у Київському р-ні м. Харк ова в сумі 4420,00грн.;

- Харківського міського цен тру зайнятості в сумі 52,27 грн.

3. Ліквідувати юридичну осо бу - Товариство з обмеженою в ідповідальністю "ТД МИР-2", м. Ха рків, код 33206385, зареєстроване в иконавчим комітетом Харківс ької міської ради від 07.09.2005р. № 148 01070002003227, місцезнаходження: 61024, м. Ха рків, вул. Пушкінська, буд. 79/1.

4. Провадження у справі № 5023/7423/1 1 припинити.

5. Зобов`язати державного ре єстратора внести до Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців запис про проведення державної реєстрації припин ення юридичної особи, та пере дати органам, які здійснювал и облік, відповідне повідомл ення про зняття юридичної ос оби з обліку.

6. Дану ухвалу направити лік відатору, засновнику, фондам , Харківському обласному упр авлінню статистики, державно му органу з питань банкрутст ва, державному реєстратору.

Суддя Дзюба О.А.

Дата ухвалення рішення20.03.2012
Оприлюднено12.04.2012
Номер документу22479390
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/7424/11

Постанова від 28.09.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 20.03.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 24.02.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні